DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C

Antalya Gündemi (15. 01. 2024)

Antalya’da Haftanın ilk gününde öne çıkan gelişmeler;

ARA REKLAM ALANI

İsrailli futbolcu gözaltına alındı

Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Antalyaspor’da beraberlik golünü atan Sagiv Jehezkel’in gol sevinci tepki çekti. Tepkiler sonrası harekete geçen Akdeniz ekibi, Sagiv Jehezkel’in kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe, yaptığı açıklamada, “Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, golden sonra İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan adli soruşturma başlatıldığını söyledi. İsrailli futbolcu bu sabah itibarıyla gözaltına alındı.

Antalya’da sıcak hava etkisini göstermeye devam etti

Türkiye’nin birçok yerinde soğuk ve karlı hava hakimken, turizm kenti Antalya’da sıcak hava etkisini göstermeye devam etti. Hafta sonu Antalya’da hava sıcaklığı 16, deniz suyu sıcaklığı 19,5 derece, nem oranı ise yüzde 31 ölçüldü. Sıcak ve güzel havayı fırsat bilen yerli ve yabancılar, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne gitti, bazıları yüzdü, bazıları da piknik yaptı.

Domates İhtisas Fuarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Kaymakamlığı ve Kumluca Belediyesi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sanayi sitesi yönetiminin destekleriyle, düzenlenen  ve üç gün süren Domates İhtisas Fuarı’na yerli ve yabancı yaklaşık 55 firma katıldı. Fuar süresince, “domates ve tarım okullarının önemi” temalı yemek yarışmaları ve firmalar tarafından özel çiftçi buluşma etkinleri yapıldı.

Bakan Ersoy Antalya’da

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Antalya’da yürüttüğü programlar kapsamında Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Bakan Ersoy’a Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan Bilgi Akını,Türk Büyükleri Okuma Serisi, Odak 2023, 16 Türk Devletine Zamanda Yolculuk Kitabı ve Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanlığınca Kurulan Göktürk Uçuş Akademisi tanıtıldı.

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası

Antalya’da Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” kapsamında görme engelli bireylere yönelik kültürel ve sanatsal kursları ziyaret etti. Kursiyerlerin yaptıkları el sanatları hakkında sohbet edildi.

Antalya’da Yangın

Antalya’nın Manavgat ilçesinde madde bağımlılarının kaldığı iddia edilen evde çıkan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden olurken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda büyümeden söndürüldü. 

Kepez de ise müstakil bir evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında evde yaşayanlar güvenli bir şekilde dışarı çıkarken, evdeki eşyalar tamamen küle döndü.

Antalya’nın Serik ilçesinde bir apartta çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında evde bulunan kadın son anda kendini dışarı atarak kurtuldu.

Antalya’da Trafik Kazaları

Antalya’da otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Alkol kontrolünde 0.94 promil alkollü çıkan sürücünün daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu öğrenildi.

Antalya’nın Kaş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, hafif ticari araç devrilerek 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı..

Finike’de ise otomobilin ağaca çarpması sonucu ağır yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

2 bin 500 adet makaron ve 80 kilo kaçak tütün ele geçirildi

Antalya’da kendisine ait iş yerinde kaçak sigara ve tütün ürünü satışı yapıldığı tespit edilen şüpheli yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda 12 bin 500 adet makaron ve 80 kilo kaçak tütün ele geçirildi.

Manavgat Irmağı siyaha büründü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Eski Hisar Mahallesi Çevreyolu Köprüsü altından Manavgat Irmağı’na dökülen ve kanalizasyon olduğu değerlendirilen madde ırmağın siyaha bürünmesine, etrafa pis kokular yayılmasına neden oldu.

Orman Yangınıyla Mücadele

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Kırkkavak, Çaltepe ve Değirmenözü mahallesinde yaşayanlara ‘Orman Yangınıyla Mücadele’ eğitimi verdi. Eğitimde, yangını söndürmek kadar yangın öncesi yapılacak önleme çalışmalarının da büyük önem taşıdığı vurgulanırken, yangınların yerleşim yerlerine sıçramaması için alınması gereken ve yangınlarla mücadelede etkili yöntemler anlatıldı. Eğitimlerde yangın felaketlerine karşı daha hazırlıklı olunması hedefleniyor.

Antalya’da düzenlenen törenle anıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Türk Mukavemet Teşkilatı Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıl dönümü Antalya’da düzenlenen törenle anıldı. Törene birçok yetkili ve vatandaş katıldı. Konuşmalarda Kıbrıs Türk’ünün varoluş mücadelesi ve Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki dayanışma vurgulandı.

21 Nisan’da Antalya EXPO 2016 alanında gerçekleştirilecek

Dünya Atletizm Birliği’nin en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası, 21 Nisan’da Antalya EXPO 2016 alanında gerçekleştirilecek. Organizasyonda maraton karışık bayrak yürüyüş yarışması da düzenlenecek.

Antalyaspor ve Alanyaspor

Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Antalyaspor, sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.  Antalyaspor  ligdeki 8. beraberliğini alarak puanını 29’a yükseltti.

Corendon Alanyaspor ise Rams Başakşehir deplasmanındaydı. Başakşehir Fatih Terim Satadı’ın da ki gol düellosunun galibi 3-2′ lik skorla ev sahibi oldu. Ligde 6 maç sonra ilk kez yenilgi yüzü gören Alanyaspor 22 puanda kaldı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.