DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu münasebetiyle Antalya’ya geldi. 3’üncü Antalya Diplomasi Forumu başladı. Foruma 147 ülkeden 19 devlet ve hükümet başkanı ve 73 bakan katılacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EN ÜST SEVİYEDE

ARA REKLAM ALANI

 3’üncü Antalya Diplomasi Forumu’nda güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkartıldı. Pek çok noktada çok sayıda polis görev yapıyor, aynı zamanda kongre merkezi içinde 3 farklı yerde kontrol noktaları oluşturuldu. 

Forum, öğrencilerin de yer aldığı 4 bin konuğu ağırlayacak. 50’den fazla farklı formatta açık oturum yapılacak. Forumun ana başlığı, krizler döneminde diplomasiyi öne çıkarmak olacak.

TARİHİ DİPLOMASİ TÜNELİ

Antalya Diplomasi Forumu ile özdeşleşen tarihi diplomasi tüneli de yine bu forum kapsamında ziyaretçilerini bekliyor. Bu tünelde 3 ana başlık altında 10 sütunda 260 civarında görselle birlikte Türkiye’nin diplomasi tarihinin dünü ve bugünü anlatılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ANTALYA’DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, forum kapsamında liderlerle ikili görüşmeler yapacak.
30’u aşkın mevkidaşı ile bir araya gelecek olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Antalya Diplomasi Forumu öncesinde yoğun görüşme maratonu başladı. Fidan, çok sayıda mevkidaşıyla ikili görüşmelerde bulundu. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu, Tacik mevkidaşı Muhriddin  ve Gambiyalı Mevkidaşı Tangara İle Antalya’da Görüştü.

RESMİ AÇILIŞ 14:30’DA

Antalya Diplomasi Forumunun resmi açılışı bugün saat 14:30 yapılacak. 14:45’te Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Konuşması ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hitapları olacak. 15:30 da ise, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuşacak. 15:45-16:45 saatleri arasında forumun ana teması olan Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak başlıklı ADF Liderler Paneli düzenlenecek.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.