DOLAR 32,5575
EURO 34,9339
ALTIN 2.440,45
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

AMAÇ SORUNSUZ TURİZM

Turizmin başkenti Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) Turizm Platformu’nun sektörün sorunlarını belirlemek ve çözüm sunmak amacıyla düzenlendiği çalıştayların sonuncusu yapıldı. Çalıştayda bu kez çözüm konuşuldu

Muratpaşa Belediyesi’nin aynı zamanda Avrupa’nın en büyük sivil toplum kuruluşları yerleşkesi olan ASSİM’de yer alan 15 dernek ve sektörden gönüllü katılımlarla kurulan Turizm Platformu, eylül ayında başladığı ‘Turizmde yaşanan sorunlar ve çözümleri’ başlıklı çalıştaylar dizisinin sonuncusunu gerçekleştirdi.

ARA REKLAM ALANI

55 MADDE SORUN

ASSİM’de düzenlenen son çalıştayda, yuvarlak masa toplantılarıyla bu kez çözümler ele alandı. Eylül çalıştayında 55 maddede toplanan sorunlar, çözüm çalıştayında ‘devlet ve yasal gelişmeler’,  ‘yatırım, destek, sigorta ve krediler’, ‘sektör farkındalığı’, ‘insan kaynağı’ ve ‘AR-GE’ başlıklarında gruplandırıldı. CHP Antalya milletvekilleri Cavit Arı ve Rafet Zeybek’in de katıldığı çalıştayda sektör paydaşları turizm yasası, nitelikli personel açığı, sektörden personellerin uzaklaşması, turizm paydaşlarının iş birliği konularına görüş bildirdi.

PANDEMİ SONRASI İLK ÇALIŞTAY

Çalıştaya katılan Turizm Platformu sözcüsü Mehmet Gem, çözüm raporunun yazılmasının ardından oluşturulacak heyetin çözümlerin hayata geçirilmesi konusunda aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da bulunduğu kurum ve kuruluşlarla ulusal ve yerel düzeyde görüşmeler gerçekleştireceklerini ifade etti. Gem, çalıştayın 2’nci oturumunun 6 Şubat Pazar gerçekleşeceğini belirtirken “Antalya ölçeğinde turizmi sorunsuz hale getirmeye çalıyoruz. Pandemi sonrası Antalya’da ilk yapılan çalıştay. ASSİM’de yapılmasıyla da çok daha geniş bir kitleye hitap edildiğine inanıyorum” diye konuştu. 

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.