DOLAR 32,3698
EURO 34,7591
ALTIN 2.398,08
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 29°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 26°C
Pts 25°C

Ali Bahar: İş dünyası keyifsiz !

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar göreve gelişinin ilk yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Düzenleme turizm sektörünü sevindirdi ama…

Konuşmasında Antalya’nın son dönemde gündemden düşmeyen günübirlik ev kiralama sorununa da değinen Bahar, “Antalya’mızda konut alan yabancılar, satın aldıkları konutları turizm sezonunda vatandaşlarına kiralamaları, vatandaşlarımızın da kiralık tatil evleri sistemine yönelmeleri ile kiralık villa ticaretine yönelmesi, günü birlik kiralama yapması, konaklama sektöründe ‘kayıt dışı’ ekonominin oluşmasına neden olduğunu her fırsatta dile getirdik. Kültür ve Turizm Bakanımıza bizzat ilettik. Kendisinden de bir düzenleme olacağının sinyallerini almıştık. Bunun üzerine; konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye gönderildi. Yasa tasarısında kısa dönem kiralamalara 100 gün sınırı getirilirken, belge alma, kimlik bildirimi ve sakinlerden muvafakat alma zorunluluğu geliyor. Henüz kanun tasarısı niteliğinde olan bu düzenleme turizm sektörümüz açısından olumlu karşılansa da, daha koruyucu, daha kapsamlı, daha sıkı tedbirlerin uygulandığı bir çalışmanın genel kuruldan kabulünü bekliyoruz” dedi.

ARA REKLAM ALANI

‘Yabancılar binaları apart otele çevirdi’

Antalya’nın 2019’dakinden daha fazla turisti ağırladığını dile getiren Ali Bahar, “Otellerin yüzde 70 doluluğundan bahsediyoruz ama kimsenin keyfi yok. Bunların hepsi kayıt dışı ekonomiden kaynaklanan mevzular. Yabancıların binaları aldıkları ve apart otele çevirdikleri söyleniyor doğrudur. Kayıt dışı ekonomi kaybolmadıkça vergi reformundan, iş barışından söz edilemez. Rusya- Ukrayna savaşı kayıt dışılığı ülkemizde patlatmış durumdadır. Buna sadece biz değil Newyork da çözüm aramaktadır. Bu sadece bizim ülkemizin sorunu değildir” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.