DOLAR 32,2774
EURO 34,6528
ALTIN 2.413,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 26°C

AHMET ALİ EROL: GÜNDEM SUNİ, HEDEF ALGI!

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol düzenlediği basın toplantısında Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu’yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erol; ‘Suni gündemlerle algı peşindeler’ dedi.

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

ARA REKLAM ALANI

“AK Parti Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’mızda da güçlü Milletvekili listeleriyle yoluna devam etmektedir.14 Mayısta Cumhur İttifakı olarak hem Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar seçtireceğiz, hem de TBMM de büyük bir farkla milletvekilliğini kazanacağız. Antalya da Takım Kaptanımız Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu 1. Sıra milletvekili adayımız olarak gösterilirken listemizde yer alan tüm Antalya’mızın her bir bölgesini kapsayan 17 Milletvekili adayımız ile en yüksek oyu alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Manavgat’ta oturdukları koltukta hizmet üretemeyen, Ak Parti iktidarı tarafından yapılan her yatırıma karşı çıkan zihniyet yine kamuoyunu yanıltmak için sahte gündemlerle algı peşinde.

         İş dünyasının temsilcisi olduğunu iddia eden Ticaret Odası Başkanı ile Belediye Başkanı,  Ulualan imar planını bahane edip sahte gündem yaratarak yaptığınız 6’lı masa 7’ li koalisyon siyaseti size bir şey kazandırmaz. Beyhude uğraşmayın.

         Ticaret odası başkanı suni gündem peşinde koşup Ulualan ile uğraşıp peşine takıldığın siyasi partinin arka bahçesinde olacağına koltuğu bırakıp açıkça siyaset yap bizde onu görelim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 1 yıl kadar önce 2023 yatırım programına alınmasını onayladığı organize sanayi yatırımı hangi aşamadadır. Yatırım programına alınan organize sanayi ile ilgili çalışmalarda bir arpa boyu yol gidemeyen Ticaret Odası Başkanına soruyorum.

AK Parti hükümetinin icraatlarına yönelik yatırımları eleştiren Belediye Başkanına alkış tutacağına Organize Sanayi yatırımı ile ilgili çalışmaları hızlandırıp, sanayici üyelerimizin bu yatırımdan hızla faydalanmaları için ne yaptın? Bu yatırımların iş birliği içinde yapıldığını hatırlatmak isterim.

Ulualan’ı koruma platformu adı verilen Oda ve STK başkanlarının da içinde olduğu platformu, Millet İttifakının Milletvekili Adayı tanıtım platformuna çevirdiniz.

     Belediye Başkanına soruyorum.

 

–      Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından Manavgat Belediyesine tahsis edilen canlı hayvan pazarının tahsisinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen canlı hayvan pazarı bugüne kadar neden yapılmadı?

–      Söz verdiğiniz Toplu Konut Projesini neden yapmadınız?

–      Söz verdiğiniz Güvenli Solar Parkları nereye yaptınız?

–      Söz verdiğiniz Halk Sağlığı Merkezini neden yapmadınız?

–      Manavgat’ın değeri olan Türkbeleni Millet Bahçesini neden atıl durumda bıraktınız. Bozuk olan halkın kullanacağı asansörleri 4 senedir neden çalıştıramadınız?

Sayın Başkan söz verip yapamadığın bunun gibi birçok projeyi ulualan platformu kılıfı ile kapatamazsın.

Manavgat halkının yararına olan tüm projelere koşulsuz destek vereceğimizi her platformda dile getirdik.

Tüm sivil toplum kuruluşları, esnaf ve sanatkârlar ile çiftçilerimize çok büyük destekler verdik. Odalarımız suni gündemlerle yaratılan algının peşinde koşmak yerine, çiftçinin esnafın sorunlarını çözmeye vakit ayırmalıdır.

Buradan soruyorum; AK Parti hükümetimizin yapacağı Esnafın, çiftçinin, sanayicinin, halkımızın beklediği Belediye başkanı tarafından engellenen Doğalgaz yatırımı ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları neden sessiz kaldılar. Hükümetimizin yapacağı Doğalgaz yatırımını engelleyen Belediye Başkanına ulualan toplantısında doğalgaz yatırımını neden soramadınız.    

       Sayın Belediye Başkanı partiniz aynı algıyı büyük Manavgat yangınında evleri yanan yangın mağdurları içinde yaptı. Biz gözü yaşlı vatandaşların yaralarını sarmakla uğraşırken siz kapı kapı dolaşıp evleri yanan vatandaşlara hak sahipliğini imzalamayın diyerek algı yaratıp, vatandaşları mağdur etmek için uğraştınız bütün bunlara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yangın mağduru vatandaşlarımızın evlerini ve ahırlarını en kısa sürede yapıp teslim ettik.

AK Parti iktidarımız tarafından Manavgat’ımıza sayısız yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Devam eden yatırımların bir kısmından kısaca bahsetmek istiyorum

Manavgat Devlet hastanesi; 10 gün içinde inşaat çalışmaları başlayacak ve en kısa sürede temelini atıp Manavgat halkının hizmetine sunulacaktır. A sınıfı olacak olan 300 yataklı Manavgat Devlet hastanemizde; Her şey son sistem teknoloji ile donatılacaktır. Böylelikle Manavgat’ımız, eski hastanemizle birlikte toplamda 500’ün üstünde tam donanımlı hasta yatağı bulunan, fiziki mekânları rahat, herkesin kolaylıkla ulaşacağı ve refah içerisinde hizmet alacağı sağlık sistemine kavuşmuş olacaktır.

   Yüklenici firma tarafından, Belediye Başkanlığına sunulan hastane projelerini çeşitli bahanelerle kabul edilmediğini bilmenize rağmen,  Manavgat devlet hastanesinin yatırımının başlamış olduğundan haberdar olmamanız manidardır.

Sorgun Millet Bahçesi; Sorgun ormanında Kültür ve Turizm Bakanlığına turizm amaçlı olarak tahsis edilen toplam 1.690.052 m2 alan millet bahçesi yapılmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devredilmiştir. Bu proje hem halkımızın çok amaçlı kullanabilmesi hem de 12 ay turizmin bölgemizde yaygınlaştırılması için Manavgat’ın gelişimine yön verecek şekilde tasarlanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Kalemler programında sözünü verdiği Sorgun Millet Bahçesi Manavgat halkımıza hayırlı olsun.

Yarı Olimpik Yüzme Havuz; Manavgat yarı olimpik yüzme havuzu yatırımı tamamlandı. Kısa zamanda Manavgat halkımızın hizmetine açılacaktır.

Antalya-Manavgat-Alanya Otoyolu; Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 16.06.2023 tarihinde ihalesi yapılacaktır ve en kısa zamanda konforlu bir ulaşıma halkımız kavuşacaktır.

Son olarak Ulualan Platformunun gündeminde olan Ulualan İmar Planına değinmek istiyorum.

Ulualan imar planı 26.12.2016 tarihinde Manavgat Belediye Başkanı tarafından onaylanıp Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilen, Kızılağaç Bölgesi İmar Planı teklifinde 820 dönümlük 1 adet golf bölümü, 515 ve 580 dönümlük 2 ayrı golf bölümü, olmak üzere toplamda 3 adet golf bölümü bulunmaktadır. Aynı golf projesinin planlarını 2018 yılında itiraz etmeden onaylayan yine kendisidir. Bu planı yaparken halka sordunuz mu? Bundan 3 yıl önce Dış İşleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy, ile Manavgat Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, siyasi parti temsilcileri ve halkımız ile yapılan toplantıda Golf projesi öncesi ve sonrası detayı ile değerIendirilmiştir. Bakanlarımız değerlendirmenin sonuçlarına göre ortak payda da buluşulabileceğini söylemelerine rağmen katılımcılar tarafından o günden bugüne kadar Bakanlığımıza bu projeye ilişkin görüş, öneri ve randevu talebinde bulunulmamıştır. Mimarlar odası ve Manavgat Ticaret odası tarafından plan iptali için hukuki süreç başlatılmıştır. Şu an gündem konusu edilen Kültür ve Turizm Bakanlığımıza açılan plan iptali davasında mahkemenin gerekçeli kararına planın uygun hale getirilmesi işlemidir. Bundan 15 yıl önce Belediye tarafından onaylanan golf alanı imar planında herhangi bir plan ve proje değişikliği olmadığı gibi golf alanı ile ilgili yatırıma ilişkin tasarrufta söz konusu değildir. Kültür ve Turizm bakanımız ile yapmış olduğum görüşmede tarafıma aynı mahiyette bilgi aktarılmıştır.

Ulualan imar planı ile ilgili hassasiyeti Turizm Bakanımıza ve Milletvekillerimize ilettim. Süreci yakından takip ediyorum. Bakanlığımız ile bu konuyu istişare edip her zaman olduğu gibi Manavgat’ın yararına olan bu konuda da ortak paydada buluşacağımıza inanıyorum.

      14 Mayıstan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Milletvekillerimizle birlikte Türkiye 100 yılına imza atıp milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.