DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

Ahilik haftası kutlamaları başladı

ANTALYADAILYNEWS

16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘32. Ahilik Haftası’ kutlamaları başladı. Sobacılar Çarşısı Ahi Meydanı’nda düzenlenen Ahilik Haftası açılışına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, törende yaptığı konuşmada Ahiliğin iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği sosyo-ekonomik bir düzen olduğuna dikkat çekti.

ARA REKLAM ALANI

YILIN AHİLERİNE BELGE VERDİ

Ahiliğin ölçüsünün hak ve adalet olduğunun altını çizen Başkan Böcek, “Bizler de yerel yöneticiler olarak ahilik geleneğinde olduğu gibi alnı açık, cömert, yardım sever olmayı, halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak benimseriz. Hizmetin hasedi olmaz. Esnafımızın ve halkımızın dertlerine derman olmaya her zaman devam edeceğiz” dedi.

Başkan Böcek tören kapsamında ‘Demirciler İçi’ esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Başkan Böcek daha sonra Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte yılın ahilerine, kalfa ve çıraklarına belgelerini takdim ederek Osmanlı’dan günümüze kalan şet kuşatma törenini izledi. Başkan Böcek daha sonra törene katılanlara kavurma pilav dağıttı.

AESOB BAŞKAN BÖCEK’İ ZİYARET ETTİ

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ile Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar ilçelerden esnaf kuruluşu temsilcileri Ahilik Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaret etti. Esnafın Ahilik Bayramını kutlayan Başkan Böcek, esnafın her zaman yanında olacaklarını söyledi. Seçim sloganı olan “Ben se yok biz varız. Biz birlikte yaparız” sözünü hatırlatan Başkan Böcek,Ne yapılması gerekirse yapacağız. Her şey Antalya’mız için. Bizden ne talebiniz olursa Büyükşehir Belediyesi olarak birlik, beraberlik içerisinde yapmaya devam edeceğiz. Bayramınız bir kez daha kutlu olsun” diye konuştu.

BAŞKAN DERE TEŞEKKÜR ETTİ

“Sizlere güveniyoruz” diyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere de, “Hep birlikte esnafa hizmet edeceğimize inanıyoruz. Seçildiğiniz günden beri makamınıza ne zaman gelsek bizi boş çevirmediniz. Esnaf adına bu uyumlu çalışmamızın süreceğinden hiç şüphemiz yoktur” diyerek Başkan Böcek’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.