DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

MANAVGAT TEK YÜREK !

Tarihte eşine az rastlanacak bir direniş örneği sergileyen Türk milleti, 15 Temmuz 2016’da ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıkmıştı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokaklara ve meydanlara akın eden halk, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin kirli emellerini bozguna uğratmıştı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6’inci yılında Türkiye şehit ve gazilerini unutmadı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Manavgat”ta tek yürek oldu.

A+
A-

15 Temmuz 2016 yılında Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe kalkışmasına karşı Türk milletinin gösterdiği kahramanlığın 6’ıncı yılı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program ile anıldı. Programda konuşan Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, “Biliyoruz ki Türkiye birliği ve beraberliği ile güzeldir. Biliyoruz ki Türkiye dostluğuyla kardeşliği ile güzeldir. Kimsenin bunları bozmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Fetullahçı terör örgütünün militanları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanırken, darbe girişimine karşı mücadele eden 251 güvenlik görevlisi ve vatandaş şehit oldu, 2 bin 196 vatandaş da yaralandı. O gün yaşananların bir daha tekrar etmemesi, dost ve düşmana Türk Milletinin birlik, beraberliğini göstermek ve şehitleri anmak amacıyla 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde çeşitli etkinlik ve programlar düzenlenmeye başlandı.

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Manavgat’ta Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Atatürk Kültür Merkezi önünde saat 20:30’da harekete geçen kortej, dev Türk bayrağı ile Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüş yaptı. Manavgat protokolü ile genç sporcuların katıldığı yürüyüşü vatandaşlarda yol kenarında izleyerek cep telefonları ile sosyal medyalarında paylaştılar.

15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİYDİ

Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yenimahalle Camii İmam Hatibi Salih Taşdemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kur’an tilavetinin ardından Manavgat Müftüsü Abdullah Eroğlu dua okudu.

Duanın ardından 15 Temmuz Gazisi Mustafa Sarı ve Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir birer konuşma yaptılar.

15 Temmuz’da devlet ve millet hayatına sinsice ve kalleşçe bir saldırı gerçekleştirildiğini belirten Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, “Darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümünde bir yandan milletin kazandığı muhteşem zaferin sevincini, diğer yandan darbe girişimi esnasında kaybedilenlerin hüznünü birlikte yaşıyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaklaşık 40 yıldır ülkenin en önemli kurumlarına sızmış Fetullahçı terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin ve kahraman güvenlik kuvvetlerimizin üstün cesareti ve destansı direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir” diye konuştu.

Fetullahçı terör örgütünün halkın dini duygularını istismar ettiğini vurgulayan Kaymakam Demir, “Devletin içinde sinsice ve sabırla kümeleşmiş, kandırdığı ve adeta hipnotize ettiği teröristler eliyle 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı şehit etmiş, 2 bin 196 vatandaşımızı yaralamış, engelli bırakmıştır. Gözü dönmüş bir şekilde milletimizin silahıyla silahsız vatandaşımıza kurşun sıkarak hainliğini, insafsızlığını göstermiştir. Darbe gecesi şehitler kervanına katılan 251 kahramanımızın tamamının ismi tarihe ve kalplere silinmemek üzere kazınmıştır” diye konuştu.

Türk Milletinin kadını erkeği her kesimi ile ülkenin sahipsiz olmadığını gösterdiğini belirten Kaymakam Demir, “Bin yıldır hep süre geldiği gibi bugün de yerin üstündeki yaşayanları ve yerin altındaki şehitleriyle Türkiye’nin sahibinin bu aziz millet olduğu bir kez daha teyit edilmiştir. Milletimizin her bir ferdi Türkiye aşkına demokrasi aşkına vatan uğruna millet uğruna, özgürlük uğruna milli irade uğuruna ay yıldızlı şanlı bayrak uğruna milli ve manevi değerler uğuruna gerektiğinde yenilmez bir kahramana dönüşebileceğini ispatlamıştır” diye konuştu.

İç ve dış destekleri ile ülkenin geleceğini karartmak isteyen hainlerin şanlı bir direnişle hüsrana uğratıldığını belirten Kaymakam Demir, “Dünyada şehadete cesaretle yürüyen, hainlerin karşısına dikilen bir başka millet yoktur. İşte bunun için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir. 15 Temmuz hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ülkemizi işgal girişimiydi. Bunun için kendi ordumuzun içindeki FETÖ’cü teröristlerin kullanılmış olması işgal girişimine alçakça bir ihaneti de eklemiştir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine halkın kendi inisiyatifi ile meydanlara indiğini belirten Kaymakam Demir, “15 Temmuz son devletimizi yıkarak vatanımızı ele geçirmeye çalışanlara bunun ancak milletimizin son ferdi son nefesini verdikten sonra mümkün olamayacağının ifadesidir. Bu darbe girişimi milletimizi yıldırmak bir yana azmini kamçılamıştır. Üzerimize düzen o kara gecede ülkemizi yükseltmek, güçlendirmek, büyütmek için daha çok çalışmamız daha çok mücadele etmemiz gerektiğini gördük. Biliyoruz ki Türkiye 85 milyon vatandaşı ve 81 vilayeti ile güzeldir. Biliyoruz ki Türkiye birliği ve beraberliği ile güzeldir. Biliyoruz ki Türkiye dostluğuyla kardeşliği ile güzeldir. Kimsenin bunları bozmasına müsaade etmeyeceğiz. FETÖ içeriden PKK dışarıdan kimi alttan kimi üstten ne kadar uğraşırsa uğraşsın ezanımızı susturamayacaklar bayrağımızı indiremeyecekler. Düşmanlarımızın her fırsatta indirmeye çalıştığı bayrağımızın nasıl her seferinde daha yükseğe astıysak terör örgütlerinin saldırılarını da aynı şekilde bertaraf etmeye kararlıyız. Birinci dünya savaşı için Osmanlı’nın paylaşım kavgasını verdiler, dünyanın temellerinden sarsıldığı bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti için de aynı hayallere kapılanları da hüsrana uğratacağız” diye konuştu.

Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir sözlerini şöyle sürdürdü, “Teslim almak için darbe girişimi de dahil her türlü yola başvurdukları Türkiye’nin asırlık uykusundan uyanan bir dev gibi yeniden ayağa kalkışı karşısında şaşkınlığa uğrayanlara diyoruz ki daha bitmedi bu milletin daha söyleyecek çok sözü var. Bu milletin daha hayata geçirecek çok projesi var. Bu devletin harekete geçirecek daha çok potansiyeli var. 15 Temmuz silahlı FETÖ’cü darbeciler üzerine bugün değil de ne zaman yürürüz diyerek şehadet umuduyla dimdik yürüyen nice kahramanlara şahitlik ettik. Ne mutlu peygamberin yoldaşı olanlara. Ne mutlu Rabbimizin müjdelediği o kutlu yolda yürüyenlere. Güçlü olmak sadece sayıca çok, silahça üstün olmak demek değildir. Güçlü olmak tıpkı yüce kitabımızda müjdelendiği gibi Hakkın yardımına mazhar olmaktır. 15 Temmuz’da milletimiz bu hakikatı bizzat yaşamıştır. Tanka yumruk, savaş uçağına levye fırlatan namluya alnını dayayan bir millete karşı kim durabilir. İnşallah bundan sonra da aynı inanç ve ruhla ülkemize sahip çıkacak birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, o yaşadığımız kutlu kucaklaşmayı bize ilelebet hatırlatacaktır. 15 Temmuz gecesi ebedi yolculuklarına uğurladığımız yiğitlere Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. Bu vesile ile büyük Türk Milletini tarih sahnesinden silmek isteyen yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşına önderlik ederek Cumhuriyetimizi kuran, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü muhafaza eden büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyorum. Günümüze kadar ülkemizin bağımsızlığı birliği için verilen mücadelede şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle şükranla yad ediyorum. Gazilerimizden ebediyete intikal edenleri rahmetle şükranla minnetle yad ederken, hayatta olan gazilerimize de şükran ve minnetlerimi ifade ederek sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum”

00:13’DE SALA OKUNDU

Kaymakam Demir’in konuşmasının ardından, ilçe genelinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere madalya ve ödüllerini Kaymakam Demir verdi. Yarışmalarda birinci gelenler eserlerini okudu. Bu arada 15 Temmuz anı defteri de imzaya açıldı. Deftere ilk yazan Kaymakam Demir oldu.

Programda Şehit Uğur Yıldız İHO ve 15 Temmuz İHO koroları çeşitli eserleri seslendirirken, Manavgat Müftülüğü İlahi grubu da çeşitli ilahileri seslendirdi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı 00:13’de yurt genelinde tüm camilerde okunan salanın ardından sona erdi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.