DOLAR 32,3616
EURO 34,7526
ALTIN 2.407,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Az Bulutlu
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 25°C

10. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri 19 Mayıs’ta Başlıyor

Akdeniz’in Kırkpınar’ında geri sayım başladı. Manavgat Türkiye’nin en büyük güreşlerine hazırlanıyor. Bu yıl 19-20-21 Mayıs tarihlerinde Ilıca Er Meydanında gerçekleştirilecek olan 10. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 3 gün sürecek.

ARA REKLAM ALANI

MANAVGAT TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GÜREŞLERİNE HAZIRLANIYOR

Bu yıl 19-20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde Ilıca Er Meydanında gerçekleştirilecek olan 10. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun 2023 yılı Yağlı Güreş Sezonu’nda ilk defa uygulamaya koyacağı Grand Prix Ligi’nde yer almaya hak kazandı. Türkiye genelinde 8 büyük güreş organizasyonundan birisi ve Grand Prix’in ilk raundu olacak Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri için büyük organizasyon hazırlıkları şimdiden başladı. Manavgat Belediyesinin son yıllarda Türkiye’ye örnek olacak şekilde büyük güreş organizasyonları düzenlemesinin, otoritelerin takdirini topladığı ve bu nedenle üst klasman Grand Prix Liginde yer almasında etkili olduğu belirtildi.

ŞÖLEN HAVASINDA GERÇEKLEŞECEK

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun aldığı karar neticesinde bu yıldan geçerli olmak üzere Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 3 gün şeklinde gerçekleşecek. 19-20-21 Mayıs 2023 tarihindeki güreşlerde Grand Prix puanlı sistem güreş turnuvası da ilk olarak Manavgat’ta gerçekleştirilecek. Binlerce pehlivanın kol bağlayacağı güreşlerde, 19 Mayıs günü boy ayrımı yapılacak ve ardından kentte kortej yürüyüşü ile büyük organizasyona start verilecek. 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde ise binlerce pehlivan, Manavgat Er Meydanı’nda şampiyon olmak için kıran kırana mücadele edecek. Güreş Şöleni havasında gerçekleşecek, kente canlılık katacak büyük organizasyon, konserlerle renklendirilecek. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu yılki organizasyonların eksiksiz bir şekilde yapılabilmesi için tüm belediye ekiplerini şimdiden seferber etti. Manavgat Ilıca Stadyumunda güreşlere hazırlıklar harıl harıl devam ediyor.

PEHLİVANLAR’DAN SÖZEN’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Manavgat Belediyesi’nin başpehlivanları ve başaltı pehlivanları, 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Manavgat 10’ncu Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i makamında ziyaret ederek güreş camiası adına teşekkür etti. Ziyarete, er meydanlarının kara panter lakaplı başpehlivanı Fatih Atlı, örümcek adam lakaplı Serhat Gökmen, baş antrenör Bayram Ertan, Manavgat Belediyesi Güreş Koordinatörü Abdullah Seçim, alt yapı antrenörü Ercan Keskin ve Manavgat Belediyesi Güreş Klübü sporcuları katıldı

FEDERASYONUN KARARIYLA ONURLANDIK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 10’nu Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıklarına büyük bir heyecanla başladıklarını belirterek müsabakaların gerçekleşeceği Ilıca Er Meydanı’nda hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Şükrü Sözen, “Başpehlivanlarımız başta olmak üzere bugüne kadar bu meydanlarda kol bağlayan bütün sporcularımızı Manavgat olarak en iyi şekilde karşıladık ve ağırladık. Bugüne kadar yaptığımız bütün güreş organizasyonlarını, titizlikle ve kentimize yakışacak şekilde yerine getirdik. Federasyon tarafından alınan karar ise Manavgat Belediyesi’nin ve kentin ata sporunu ne kadar sahiplendiğini ve başarılı bir şekilde hayata geçirdiğini gösteriyor. Organizasyonlarımızın başarılı bulunup, ödüllendirilmesi bizleri onurlandırdı. Manavgat Belediyesi’ndeki yol arkadaşlarım ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 3 gün sürecek olan 10’ncu Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni en güzel bir şekilde yerine getireceğiz. Programımızı çok yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Şimdiden tüm sporseverleri güreşlerimize davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.