DOLAR 32,4182
EURO 34,7855
ALTIN 2.423,80
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 25°C

OTELİNİ YİNE EVSİZLERE AÇTI


Manavgatlı iş insanı Taner Demir Durar, soğuk kış akşamları geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan, içecek bir tas çorba bulamayan ihtiyaç sahiplerini, otelinde ücretsiz konaklatıyor. Hayırsever iş insanı bu hizmeti üç yıldır aralıksız sürdürüyor. Taner Demir Durar, “Ben bu bölgeye 16 yaşında geldim. Selam verecek kimsem yoktu. Sokaklarda aç kaldım. Çöp tenekesinde ekmek aradığım günlerim oldu” dedi Gençliğinde yaşadığı zor günleri unutmayan hayırsever iş insanı şu ifadeleri kullandı;

ARA REKLAM ALANI

İNSANLAR SOĞUK HAVALARDA MAĞDUR OLMASIN

“Kış dönemlerinde daha önce yaptığımız gibi bu yıl yine aynı şekilde ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi otelimizde konaklatıyoruz. Bunun asıl amacı insanlar soğuk havalarda mağdur olmasın.”

KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

“Sosyal Yardımlaşma Derneği artı polis ve jandarma ile koordineli çalışıyoruz. Vatandaşların kayıt bilgilerini kolluk güçleriyle paylaşıyoruz. Tüm konaklayanların kayıtları bizde mevcut. Zaten kayıtsız olmuyor.”

3 AY KALANLAR VAR

“3 ay kalanlar var, 2 ay kalanlar var 5 gün kalanlar var. Kalma süreleri ihtiyaca ve mağduriyete göre değişiyor. Sezon başında havalar ısınınca gidiyorlar.”

KONAKLAMA VE YEME İÇME YARDIMINDA BULUNUYORUZ

“Konaklama artı yeme içme artı ihtiyaçları olduğunda da yardımcı oluyoruz. Mesela giyim kuşam. Sağlık sorunlarında da yardımcı oluyoruz. Sadece konaklamayla sınırlı değil yardımlarımız. Havalar ısınana kadar ihtiyaçları kalmayana kadar yardımcı oluyoruz. İş bulma konusunda da çevremiz sayesinde yardımcı oluyoruz.

DEPREM BÖLGESİNDE ÇOK GÜZEL DOSTLUKLAR EDİNDİK

“Deprem bölgesinden çok güzel dostluklar edindik. Depremzede kardeşlerimizden güzel ve özel misafirlerimiz oldu. Halen daha haberleşip görüştüklerimiz var. Unutmadılar bizleri. O dönem zaten hepimizin göreviydi. Depremzede kardeşlerimize yardımcı olmak. Bizde elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz”

80-100 TON YAKACAK ODUN KAMPANYASI BAŞLATTIK

“Burası turizm bölgesi ve kışın çok fazla işsiz var. İhtiyaçları olduğunda yardımcı oluyoruz. 80-100 ton yakacak odun kampanyası başlattık. Şuan listeler hazırlanıyor. Bunun da dağıtımını Kızılay üstlendi. Tabi karşılığını biz ödüyoruz.”

BENDE SOKAKLARDA KALDIM

“Yardımcı olmak paylaşmak insan olmanın kriteridir. Ben de o dünyadan geldim. Ben bu bölgeye 16 yaşında geldim. Selam verecek kimsem yoktu. Sokaklarda aç kaldım. Çöp tenekesinde ekmek aradığım günlerim oldu. Sokakta yattığım günlerim var. Hiçbir zaman isyanımız olmadı. Şükrettik. Azimliydik, inançlıydık, hedefliydik. Çalışmaya devam ettik. 30 yılın ardından bir ekmeye sahip olduk. İmkanlarımızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaştıkça daha çok zevk alıyoruz.”

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

“Her yıl bu yardımı yapmaya devam edeceğiz. Bir yıl, iki yıl değil. Allah bize bu imkanı verdikçe otelde bizde oldukça yardımlarımız devam edecek”

İHTİYAÇ SAHİPLERİ DİREK BİZE ULAŞABİLİR

“İhtiyaç sahipleri direk bize de ulaşabilirler. Kaymakamlık ve emniyet güçleri üzerinden de bizlere ulaşabilirler. Onlarla zaten koordinasyonlu şekilde çalışıyoruz.”

HER GELENE KAPIMIZ AÇIK

“Her gelene kapımız açık. Dini dili ırkı fark etmeksizin, biz insana hizmet ediyoruz. Bugüne kadar ağırladığımız sayısı yüzleri geçti.  Hepsinin bizlerde kayıtları mevcut. Her kış hemen hemen 60-70 i buluyor. Özellikle şehir dışından iş bulmak amacıyla gelenlerin sayısı yükseliyor. Üç veya beş gün kalıyorlar. Her geçen yıl sayı artıyor. Çünkü bölge gelişiyor. Manavgat çok göç alan bir nokta”

İLK GELEN BİR ALMANDI

“İlk misafirim benim almandı. Bu da beni onurlandırdı. Bir Türk olarak evsiz kalmış, sahip çıkıyorum. Daha farklı bir ilgi gösterdik çünkü kendi ülkesine döndüğünde ‘Türkiye’de kaldığında nelerle karşılaştın?’ dendiği zaman ben Türkiye’de evsiz kaldım. Bir Türk beni aldı oteline götürdü. Yedirdi içirdi. Ülkemizin reklamını yapsın diye daha fazla ilgi alaka gösterdik.

DOSTLUKLAR BİTMİYOR

“Dostluklar bitmiyor. Sürekli bayramlarda seyranlarda hal hatır soranlar çok. Teşekkür edenler, sizi unutmadık diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.