DOLAR 32,3085
EURO 34,8116
ALTIN 2.389,26
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

ÇEVRE YOLUNA MODERN SULAMA SİSTEMİ

Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Manavgat – Alanya D-400 karayolu üzerinde bulunan kavşak ve refüjlere modern sulama sistemi çalışması başlattı.

KAVŞAK VE REFÜJLER YEŞİLLENDİRİLİYOR

Geçtiğimiz ay Kızılağaç turizm yolunda 4 km’lik refüjde de 25 bin metre toprakaltı damlama sistemi çalışması gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şimdi de Manavgat-Alanya D-400 Karayolu üzerinde bulunan 4 adet kavşakta yeraltı damlama sistemini yenileyerek, peyzaj düzenlemesi çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında Çenger, Boztepe ve Kızılağaç Mahallelerindeki toplam 4 km uzunluğundaki refüjlerde 18 bin 500 m2’lik alanda peyzaj düzenlemesi ve 70 bin metre uzunluğunda da damlama sulama sistemi yerleştiriliyor. Ayrıca, Manavgat Belediyesi, 1200 adet ağaç ve çalı grubu ekimi yaparak kavşak ve refüjleri yeşillendirecek.

ARA REKLAM ALANI

SÖZEN; “YEŞİL ALANLAR MODERN SİSTEME KAVUŞUYOR”

Kent genelinde bulunan tüm refüjlerde ve kavşaklarda modern sulama sistemini uygulamaya başladıklarını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, çalışmaların kentin geleceğine yönelik olduğunu vurguladı. Başkan Şükrü Sözen, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, toprak altı sulama sistemi ile hem yeşil alanların sayısını arttırıyor hem de modern bir sistem ile kentimizi geleceğe hazırlıyor. Yaptığımız düzenleme çalışmaları ile büyük bir su tasarrufu elde etmiş olacağız. Ayrıca D-400 karayolu üzerinde bulunan Çenger, Boztepe ve Kızılağaç kavşaklarımız yoğun trafiğin olduğu bir bölge. Toprak altı sulama sisteminin devreye girmesinin ardından kaygan zemin oluşma riskini de büyük ölçüde ortadan kaldırmış olacağız ve bu sayede trafik de güvenli hale gelecek. Manavgat Belediyemiz, hem yeşil alanların sayısını arttırmaya hem de kentimize modern hizmetler getirmeye devam edecektir” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.