DOLAR 32,4376
EURO 34,7889
ALTIN 2.448,85
BIST 9.933,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 25°C

YÖREX ’te ANTALYA DAMGASI

AntalyaDailyNews

ARA REKLAM ALANI

Sizin Oraların Nesi Meşhur

“SİZİN Oraların Nesi Meşhur?” sloganıyla 2010 yılında TOBB’un desteğiyle Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenmeye başlayanYöresel Ürünler Fuarı YÖREX 9’uncu kez kapılarını açtı.Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi Antalya ülkemizin dört bir yanından gelen yöresel lezzetlerimizi bir kez daha görücüye çıkardı.

İlk Söz Ali Çandır’ın

Fuarın açılış töreninde ilk söz projenin mimarı Antalya Ticaret Borsası başkanı Ali Çandır’ındı.
Başkan Çandır 9 yıl önce yöresel ürünlerimizin hakkını hukukunu korumak amacıyla çıktığımız bu yolda ilk günkü kararlılığımızı devam ettiriyoruz dedi.

Antalya Ticaret Borsası başkanı Ali Çandır Coğrafi işaretli ürün sayımızın yüzde atmışının yörex’ten sonra gerçekleştiğine dikkat çekti ve yöresel ürünlerimizin pazar payının arttırılmaması noktasında devletimizden iki önemli talepte bulundu.

Yöresel Ürünler Mağazası

Fikir mülkiyet haklarının korunmasında Türkiye’nin 140 ülke arasında 94.sırada bulunduğumuzu belirten Antalya Ticaret Odası Başkanı Davut Çetin, Oda ve borsa olarak Yöresel ürünler mağazası açmayı çok önemsediğini söyledi.
Çetin birliktelik vurgusu yaptı.

AB Tescilli 3 Ürünümüz Var

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN 3 ürünümüzün AB tescilli olduğunu 14 ürünümüzün ise başvuru aşamasında bulunduğunu kaydetti.Habip Asan coğrafi işaretler açısından yöresel ürünlerimizin kalitesi ve katma değerinin önemine dikkat çekti.

Ali Çandır’a Övgü Dolu Sözler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu her yıl olduğu gibi yine Yörex’te idi
Tobb Başkanı Yörex’in coğrafi işaretli ürünlerimizi hem Türkiye hem de Dünya ile buluşmasını sağladığını kaydetti.
Rıfat Hisarcıklıoğlu Antalya Ticaret Borsası yönetimine ve Başkan Ali Çandır için övgü dolu sözler sarf etti.

24 Bin Ziyaretçiden 200 Bine

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 9 yıl önce 24 bin ziyaretçiyi ağırlayan Yörex’in bugün 200 bin ziyaretçiye ulaşmasında en büyük payın Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ın olduğunu belirtti başarılarının devamını diledi.

Yörex Rüştünü İspatladı

Açılış töreninde son olarak kürsüye Antalya valisi Münir Karaloğlu geldi.
9 yıldır aralıksız süren Yörex fuarının faydalarını tek tek anlattı.
Vali Karaloğlu Yörex bugün Türkiye’de rüştünü ispatladı dedi yeni hedefini gösterdi.

Tavşan Yüreği Görücüye Çıktı

Antalya’nın tavşan yüreği zeytini 9. Yörex fuarında ilk kez coğrafi işaretiyle görücüye çıktı.

Haseki Zeytin’in Hayali Gerçekleşti

Havva Taşbaş Yaklaşık 4 yıl önce yüzde elli devlet desteğiyle kurduğu Haseki zeytin salamura fabrikasının açılışında Türkiye’ye Tavşan yüreği denince Antalya akla gelecek diye seslenmişti
Bugün tesislerinde işlediği Antalya’nın zeytininin coğrafi işaret almış olması en çok onu mutlu etti.

Coğrafi İşaret Tavşan Yüreği’nin Pazar Payını Arttırdı

Antalya’nın tavşan yüreği zeytininin coğrafi işaret başvurusu sürecinde ve sonrasında tescillenmesi ile pazar payının arttığına dikkat çeken Haseki Zeytin’in sahibi Havva Taşbaş’ın açıklamaları açılış törenindeki bütün konuşmacıların söylediklerinin ispatı gibiydi.

Tavşan Yüreği İhracata Koşuyor

Coğrafi işaretle markalaşma yolunda önemli bir aşama kaydeden Antalya’nın tavşan yüreği zeytini bugün artık Antalya valisi Münir Karaloğlu’nun gösterdiği hedefe hazırlanıyor.

Zeytin Park Antalya’da Mucizeler Yarattı
Zeytin parkın Antalya’da mucizeler yarattığına dikkat çeken Havva Taşbaş Zeytin Parkın çok kısa zaman içerisinde bütün kente yetecek üretim kapasitesine ulaştığını belirtti. Antalya Ticaret Borsası başkanı Ali Çandır’a minnettarız diyen Taşbaş Yörex Fuarının faydalarını Haseki Zeytin penceresinden anlattı.

Tescilli Ürün sayımız 6’ya Çıktı

Tavşan yüreği zeytiniyle Antalya’nın coğrafi işaret tescili alan ürün sayısı 6’ya çıktı. Daha önce Döşemealtı el halısı, Finike portakalı, Antalya piyazı, Korkuteli karyağdı armudu, Alanya yenidünyası coğrafi işaret almıştı. Başvuru aşamasında ise Alanya avokadosu, Alanya azmanı, Manavgat susamı, Ernez çam balı ve Alanya gülüklü (hülüklü) çorba bulunuyor.

72 İl 785 Firma Antalya’da Buluştu

Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara 72 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 485 kurum ve firma katılıyor.

5 gün sürecek fuar boyunca Antalya buram buram Anadolu kokacak.

Antalya Video Haber ve İçerik Hizmetleri için Antalya Daily News, kaliteli içerik ve kaliteli görsel hizmeti sunar.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.