DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Yakup Gökçen, Muhasebe Ofisi Açtı !

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Bağımsız Denetici Yakup Gökçen’in muhasebe ofisi Manavgat’ta dualarla açıldı.

Manavgat, Bahçelievler Mahallesi, Münür Öz İş Merkezinde Yakup Gökçen’e ait muhasebe bürosunun açılışına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Manavgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MASMO) Başkanı Sabri Keskin başta olmak üzere STK başkanları,17 yıl hizmet verdiği Seher Otelleri adına Ali Güneş, meslektaşları ve seçkin davetliler katıldı.

ARA REKLAM ALANI

MANAVGAT ADINA BİR KAZANÇ

Açılışta davetlilere seslenen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen; “Manavgat’ın ticari hayatına, gelişen Manavgat’ın hepimizin güç birlikteliğiyle kente dönüştürme yolculuğunda iş yeriyle ve kendi ticari anlayışıyla ciddi katkı yapacağına  inanıyor ve bir kazanç olarak görüyorum. Manavgat’ımıza ve ailesine sağlıklı kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Kutluyorum” dedi.

BÜRO AÇMAK BİR CESARET, KUTLUYORUM

Yoğun katılımın yaşandığı açılışta Antalya Daily News’in sorularını yanıtlayan Manavgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MASMO) başkanı Sabri Keskin, Yakup Gökçen’in engin tecrübesiyle meslektaşlarına katkı sağlayacağını kaydetti.

Sabri Keskin – MASMO Başkanı

Sabri Keskin ; “Yakup Bey bizim çok sevdiğimiz tecrübeli bir meslektaşımız. Ben de biliyorsunuz bir 30 yıl kadar bir özel sektörde otelcilik sektöründe üst düzey mali koordinatör olarak görev yaptım. Orada ciddi tecrübelerimiz oldu otelcilik anlamında. Aynı şekilde Yakup Bey’in de bizim bu tecrübelerimizi hem büro tecrübesiyle hem de otelcilik tecrübesiyle birleştirip meslektaşlarımıza katkı sağlayacaktır. Doyuma ulaştım deyip bırakmadı. Büro açmak bir cesaret, kendisini kutluyorum.” dedi.

MESLEĞİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ

Sabri Keskin; “Bu meslek bir hastalıktır. Yani can çıkıncaya kadar yapılır. Çünkü biz mesleğimizi çok seviyoruz. Takdir edilebilecek bir meslek. Onun için ben MASMO Başkanı olarak tüm meslektaşlarımı, adayları kutluyorum. Yakup Gökçen meslektaşıma bol kazançlar diliyorum. Ailesine çocuklarına mutlu bir şekilde güzel bir hayat diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhasebe meslek yolculuğu ve çalışma hayatıyla ilgili Antalya Daily News mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Yakup Gökçen zaman zaman duygusal anlar yaşadı. İşte Gökçen’in iş yaşamından kesitler..

Yakup Gökçen – Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Bağımsız Denetici

1996 YILINDA MESLEĞE BAŞLADIM

Yakup Gökçen; “Ben mesleğe 1996 yılında başladım. Staj ve stajyerlik dönemimi bitirdikten sonra belge sınavlarına girdik. Mesleğe adımımızı attık. Daha sonra mali müşavir oldum. Rahmetli Mesut Köymen ile beraber bu mesleğe başladım. Nur içinde yatsın. Bana çok emeği vardır. Daha sonra Ata Gençoğlu ile yollarımız kesişti. 3 yıl beraber çalıştık. O dönem zarfında Seher Otellerine dışarıdan destek veriyorduk. Yıl içerisinde Seher otellerine muhasebe sistemini kurmaya karar verdik. Güneş ailesi bana muhasebelerinin başına geçmelerini teklif ettiler. Düşündüm, gerçekten zor bir karardı. Serbest piyasadan gidip bağımlı çalışmak almam gereken bir karardı. Neticede bir karar aldım. Bağımlı olarak çalışmaya başladım.”

GÜNEŞ AİLESİ BANA ÇOK ŞEYLER KATTI

Yakup Gökçen; “Seher otellerinde 17 yıl görev yaptım. Bugün bana sorarsanız pişman mıyım? Pişman değilim. Çünkü Güneş ailesi bana çok şeyler kattı. Ben de zamanla onlara mesleğimle, kişiliğimle farklı karakterim ile onlara değer katmaya çalıştım. Bir başarı öyküsü benim için. Gerçekten bu yerlere kolay gelmedim. Bu süreçte Seher Otellerini hem muhasebesel hem de mesleki anlamda Manavgat’ta iyi temsil ettiğime inanıyorum.”

MANEVİ BERABERLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Yakup Gökçen; “Birlikteliğimiz bedenen bitti ama manevi olarak her zaman beraberiz. Onların her zaman yanındayım. Onlar da benim her zaman yanımda. Bunu canı gönülden hissediyorum. Hissettirdiğime de inanıyorum. Sağ olsun Ali Bey bugün gün açılışıma geldi, beni onura etti. Hasan Bey İstanbul’daydı. Hüseyin Bey şehir dışındaydı. Süleyman Bey çocuklarının okulu vesilesiyle İstanbul’da. Güzel bir birliktelik yaşadık. Bir aile olduk. Seher otelleriyle turizme kendi anlamımda meslek anlamında çok şeyler kattığına inanıyorum. “

TABELAMI ASMAK HAYALİMDİ

Yakup Gökçen; “Kendim için, çocuklarım için. Bir de hayalimdi kendi mesleğimi tabelamı asmak. Allah gönlümüze göre güzel bir ofis nasip etti. İşimi yaparken ben sıradan bir ofis olsun istemedim. Bizim mesleğimiz vizyon gerektiren bir meslek. Fatura, fiş işleyen bir muhasebeci değiliz biz. Piyasada böyle bir algı var. Ben bunu yıkmak için ofisimde her şeyini düşündüm. Her şeyin en iyisi olsun dedim. Gelen mükelleflerim, gelen müşterilerim, gelen dostlarım sıcak bir ortama gelsinler. Muhasebe ofislerinin nasıl olması gerektiğini görsünler düşüncesiyle bir ofis yarattık. Sağ olsun Volkan Şevik kardeşim benim hayalimi dinledi. Güzel bir 3 boyutlu bir proje hazırladı. Oturduk baktık çok hoşuma gitti. Burayı nasıl daha bir sıcak bir ortam yaratabiliriz diye konuştuk. Neticede güzel bir ofis yarattığına inanıyorum. Gelen arkadaşlarım, dostlarım, arkadaşlarım hepsi bunları söylüyorlar. Bunlar benim için mutluluk. Bunu işime yansıtacağım. Çünkü disiplinli, çalışmayı seven bir yapım var. Piyasada agresif olarak bilirler beni. Sadece futbolda, sporda. Bu da nedir? Başarmak, kazanmak için yapılan şeylerdir. Yani bunlar güzel şeyler, insanların kalbine bir nebze dokunabildiysem ne mutlu bana. Bugün gördüklerim karşısında  çok duygulandım. Güzel bir sevgi sempatisi kazanmışım, insanlara ne veriyorsan gerçekten karşılığında onu alıyorsun. Bu benim için onur verici, gurur verici bir şey. Duygularımı kelimelerle bile ifade edemiyorum. Hayatımın en önemli anlarında desteğini hep yanımda hissettiğim eşim Sevgican Gökçen‘e minnettarım. O olmasaydı , pek çok şeyi başaramazdım.”

MESLEĞİMİZİN VİZYONUNU DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Yakup Gökçen; “Mesleğimizin, muhasebenin dili bir. İnandıktan sonra başarırsın, bu kesin. Ben de Manavgat’ta mesleğime vizyon katmak amacıyla bu yola girdim. Hizmet sunacağız. Takdir ederlerse değerli meslektaşlarımla odamız ile hep beraber el ele verip Manavgat’ta muhasebe mesleğinin vizyonu daha ileri seviye çıkacağımıza inanıyorum.”

ŞÜKRÜ BAŞKANA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Yakup Gökçen; “Şükrü Başkan’a çok teşekkür ederim. Ve bu süreçte başından sonuna kadar desteğini hissettim. Gerek bireysel konuşmalarımızda her zaman. İşi gereği dışarıya çıkmadığı müddetçe Yakup dedi. Her zaman senin yanında olacağım dedi. Bundan emin olabilirsin dedi. Bana o onuru yaşattı. Geldi. Ofisimizin açılışını yaptık. Dostlarımla, sevenlerimle, arkadaşlarımla, kardeşlerimle benim için bir sevinç kaynağı. Böyle bir kalabalığı toplamak benim için bir onur. Bu yüzden çok mutluyum. “

Yakup Gökçen- Şükrü Sözen

TELEFONLARIM HİÇ SUSMADI

Yakup Gökçen; “Buraya gelenler kadar gelemeyen işleri dolayısıyla şehir dışına çıkan birçok arkadaşım var. Bugün telefonum hiç susmadı. Kendileri burada olamadıkları için çok üzgün oldukları, ilk etapta geleceklerini söylediler. Benim için bir mutluluk kaynağı. Mutluyum, gururluyum. Ne güzel böyle bir çevre edinmiştim. O yüzden kendimle gurur duyuyorum. “

Ali Güneş – Seher Hotelleri

TURİZM ADINA KAYIP, MANAVGAT ADINA KAZANÇ

17 yıl birlikte mesai yaptığı Yakup Gökçen ile ilgi duygularını paylaşan Seher Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güneş’in sözleri ayrılıklarında sevdaya dahil olduğunun kanıtıydı.

Ali Güneş;  “Yakup Gökçen, 17 yıl çok uzun bir süre birlikte çalıştığımız ahlaklı, dürüst. her şeyden önce kendisine saygısı olan ve mesleğini son derece titizlikle yapan bir şahıstır. Açıkça söyleyeyim, turizm adına bir kayıp olduğunu düşünüyorum. İlk ayrılmak istediğinde bu biraz özeldir belki ama 3 yıl önce söylediğinde ben hayır olmaz bir git dedim. 2 yıl önce tekrar geldi, yine bir git dedik. Tabii ki bu yıl artık kendi hayallerim, kendi bürom kendi geleceğim deyince biz de onun arkasında durmaya karar verdik. Ama şunu çok net söyleyeyim. Bizim gibi şirketlerde onun gibi ahlaklı, düzgün insanların mutlaka olması lazım. Benim şirketim adına bir kayıp ama Manavgat adına bugün Serbest Mali Müşavirler Odasına yeni bir üyenin katılması, esnafın onu tanıması, toplumun onu tanıması adına ben o noktada bir kazanç olduğunu düşünüyorum.  Kendimi de topluma böyle bir insanı kazandırmak adına şirketimin böyle bir şeye vesile olmasını bir teselli olarak kabul ediyorum. O yüzden de biraz gururluyum. Biz ayrılmadık zaten. Biz Manavgat’a bünyemizde bir büro açtık. Olaya böyle bakıyorum. Kendisine gelecekte başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Nezih Özgenç – MASMO Eski Başkanı

KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

Yakup Gökçen’in toplumdaki karşılığında sosyal kimliğinin büyük önemi olduğuna dikkat çeken MASMO’nun eski başkanı Nezih Özgenç, bundan sonra daha aktif bir şekilde meslek yaşamımıza değer katacağına inancım sonsuz dedi.

Nezih Özgenç; “Yakup’un yeri benim yanımda farklı. Sosyal bir arkadaşımız. Sempatik, kucaklayıcı, içten bir arkadaşım, birlikte çok mücadeleler yaptık, birlikte ürettik. Paylaştığımız değerler var. Turizm hayatında, özel sektörde, muhasebe alanında çok emekler verdi. Ben şu anda oradan ayrıldığı zaman yanındaki çalışan arkadaşlarım duygularını burada az önce gördüm. Çok mutlu oldum. Çünkü bir emek vermiş, değer vermiş. Yakup arkadaşım katılımcı bir birey. Ne zaman odamız ile ilgili bir etkinlik, sporla ilgili bir etkinlik olsa, Manavgat Belediyespor olsun, voleybol olsun her alanda yanımızda oldu. Yakup Beye serbest meslek yaşamında da, mali müşavirlik yaşamımda da, bağımsız denetçi yaşamında da nasıl turizm sektöründe olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Manavgat’ın ekonomisine, Manavgat meslek hayatımıza, meslek yaşamımıza değer katacağına inancım sonsuz.  Kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

Dualarla açılan Yakup Gökçen muhasebe ofisinin  açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilirken, açılışın ardından davetliler Gökçen’e hayırlı olsun dilek ve temennilerini iletti

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.