DOLAR 32,5217
EURO 34,9766
ALTIN 2.439,42
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Turizmde son durum

Rusya pazarının açılmasından sonra turizm sektörü gözünü Almanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda’dan gelecek haberlere çevirdi. Rus rezervasyonlarının yedi kat artmasıyla birlikte turist hedefi 15 milyonun olarak revize edildi.

Almanya vaka sayısındaki düşüş üzerine yurtdışı seyahatlerini başlattı. 21 Haziran’da normalleşmeye geçileceğini açıklayan İngiltere, süreyi dört hafta daha erteledi. Fransa’nın Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması turizm sektörüne umut verdi.. Başta Almanya olmak üzere AB üyesi ülkelerin tutumuna göre karar vermesi beklenen Hollanda’nın durumu şimdilik belirsiz. TUI Hollanda, Türkiye’ye yapılacak turları 16 Temmuz’a kadar iptal etti.

ARA REKLAM ALANI

15 MİLYON TURİST HEDEFLENİYOR

Belçika’da TUI Türkiye satışlarını yaz sonuna kadar iptal etti. Ukrayna ve Polonya’dan ise turist gelişleri kesilmedi. Bütün bu gelişmeler ışığında bu sezondaki turist hedefi 15 milyonun biraz üzeri olarak revize edildi.

 OTEL MALİYETİ YÜZDE 18.5 ARTTI

Bu arada, pandemi döneminde yurtiçi seyahat pazarında turizm amaçlı hareketler ve harcamalar ise geçen 10 yılın da gerisine düştü. Verilere göre harcamalar yüzde 61, yerli ziyaretçi sayısı da yüzde 43 azaldı. Turizm amaçlı hareket eden kişi sayısı 10 yıl önceki 18-19 milyonlardan 10 milyon bandına gerilerken, yapılan harcamalar da 13-14 milyar dolardan 6 milyar doların altına indi. Otellerdeki maliyetler ise yüzde 18.5 arttı.

Kaynak: Hürriyet

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.