DOLAR 32,5548
EURO 34,8355
ALTIN 2.431,60
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 30°C

Türel’in Baba Nasihati

Antalya DailyNews

A+
A-

ARA REKLAM ALANI

Türel ’in Rahmetli Babasının Gazetecilik nasihati

DHA 55.Yıl Forumu’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  siyasetteki en avantajlı mesleklerden birinin gazetecilik olduğuna dikkat çekti.  Kendisinin de bir gazeteci belediye başkanı olduğunu hatırlatan Türel,  gazetecilerin sonuç odaklı yaşama alışkanlığı olduğu için siyasette bunun çok faydasını gördüğünü söyledi. Başkan Türel, forumda rahmetli babasının gazetecilikle ilgili bir nasihatini de anlattı.

Gazeteciler süreçle ilgilenmez sonuca bakar

Siyasette en önemli avantajlı mesleklerden birinin de gazetecilik olduğunu belirten Başkan Türel, konuşmasına şöyle devam etti: “Keşke siyasette gazetecilerin ve ticari erbabın sayısını artırabilsek. Neden? Ben iki şapkası olan biriyim. Belediye başkanlığından önce iş dünyası temsilcisi ve gazeteciydim. Her iki dünyanın içinden gelenlerin sonuç odaklı yaşama alışkanlığı var. Gazeteciler süreçle ilgilenmez sonuca bakar.  Ben gazeteci belediye başkanı olarak o sonuç odaklı yaşama alışkanlığının faydasını siyasetin içinde gördüm. Sonuç odaklı yaşama alışkanlığı siyasette de sonuç alabilme kabiliyetini yükseltiyor” dedi.

Türel’in Baba Nasihatı

Konuşmasında Medya’nın siyaset üzerindeki etkisi üzerine de değerlendirme yapan Başkan Türel, “Medya, siyaseti yorumlar, değerlendirir, haberleri ile ışık tutar. Bu yüzden herhangi bir medya gurubu bir siyasi parti noktasına kendisini taşımamalı. O zaman siyasetin üstünde kalma imkanını kaybeder. Babam rahmetli bana derdi ki; Biz dededen ailecek gazeteciyiz. 1981 senesinde gencecik bir delikanlı olarak gazeteciliğe başladım. İlk babamdan aldığım gazetecilik derslerinde biri şu sözüydü. ‘Oğlum bak her şeyi kaybedebilirsin, ama mesleğini kaybetme. Sen mesleğini kaybetmezsen, belediye başkanı da senin önüne gelecek, milletvekili de senin önüne gelecek. Gazetecilik böyle değerli bir meslek. Ama birilerinin arka bahçesi olursan kimse yüzünüze bakmaz’ demişti dedi.

Antalya Video Haber ve İçerik Hizmetleri için AntalyaDailyNews, kaliteli içerik ve kaliteli görsel hizmeti sunar.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.