DOLAR 32,3154
EURO 35,1147
ALTIN 2.292,51
BIST 9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

SURF BAR’DA DOLU DOLU 20 YIL!

ANTALYADAILYNEWS

A+
A-

Antalya’nın cennet köşelerinden Side’de 20 yıl önce kapılarını açan Surf Bar Restorant emin adımlarla yoluna devam ediyor. 20 yılda on binlerce misafirin buluşma noktası olan mekan 20. yıl dönümünü muhteşem bir partiyle kutladı. Surf Bar Restarant’ın işletme sahibi Mustafa Yıldırım geride bırakılan yirmi yılı değerlendirdi.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Mustafa Yıldırım:  “Zaman çok hızlı geçti. İlk aylarda ilk ve son dediğim karamsar zamanlardan geçip 20. yılı bitirdik. Çok yoğun, stresli, eğlenceli geçti.  Bazen durup düşünmeye vakit olmayan bazen ise ne yapıyoruz nereye gidiyoruz diye uzun uzun düşündüğüm zamanlar oldu. Kısa süreli tatile gelen insanlarla kurulan uzun yıllara dayanan dostluklar. Her gün ayrı bir hikaye, zor günlerimiz kadar çok güzel günlerimiz, anılarımız oldu. Farklı kültürlerden, farklı ülkelerden gelenlerle bir aile olduk.

ARA REKLAM ALANI
MUSTAFA YILDIRIM-İŞLETME SAHİBİ

İLK GÜNKÜ HEYECANA SAHİBİZ

“20 yılın ardından bugün asla kendimizi yorgun hissetmiyoruz. İlk günkü heyecanı hala taşıyoruz. Zaman zaman yorgunluklar olsa da özelikle eski misafirlerimizi gördükçe, onların hala bizimle olmaları bize büyük moral ve mutluluk veriyor. Ve bizde ilk günkü misafirlerimizle 20 yıl boyunca beraber yürümenin mutluluğunu  yaşıyoruz. Hep birlikte ilk günkü amatör ruh ve heyecanla yolumuza devam ediyoruz.

ÇOK ZORLANDIĞIMIZ ZAMANLAR DA OLDU

“Zaman geldi yanı başımızdan dost bildiğimiz komşularımız arkamızdan akıl almaz sinsi ve siyasi oyunlarla bizi yerimizden edip sonra aynı isimle aynı yerde mekanda açtılar. Onlara göre gelenler hep aptal turist, nasıl olsa aynı isim aynı mekan oraya da gelirler ama öyle olmuyor işte. O zaman müşteri sadakatini ve ektiğimizi biçtiğimizi gördük. Ama her zaman bizi gerçekten seven dostlarımız vardı ve bugün de burada olanlar var. Çok güzel zamanlar geçirdiğimiz müşterilerimiz kötü zamanda da hep yanımızda oldular.

İŞİMİZE DAHA FAZLA SARILDIK

2016 / 2017 sezonu turizm sektöründe zor yıllardı. Hiç misafirimizin gelmediği zamanlarımız oldu. Özellikle darbe kalkışmasının olduğu zamanlar çok zor günler geçirdik. Üstesinden gelmemiz de kolay olmadı. Bir koltuğumuzun altına iki karpuz aldık. İşimize daha fazla sarıldık. Biraz daha farklı olmaya çalıştık. Devamlı şu soruları sorduk kendimize; Ne yapabiliriz ? Bu süreci daha kolay nasıl atlatabiliriz?  Bu süreçte ayakta kalanlar arasında nasıl olabiliriz? Tüm ekibimizle  birlikte bu soruların cevaplarını aradık. Aşçımızla , garsonlarımızla, müzisyenimizle çok kafa yorup uzun mesailerimiz oldu. Daha farklı ve daha iyi nasıl olabiliriz üzerinde saatlerce düşündük.  Tek bir amacımız vardı, Herkesten farklı olabilmek.”

FARK YARATTIK

“Turizmde en büyük sorunlardan birisi herkes birbirinin kopyası, bunu aşmak gerekiyordu. Biz hep faklı olmak istedik. Yemekte, içecekte , menüde ,ortam olarak, müzikte fark yarattığımızı düşünüyorum. Misafirlerimizden aldığımız geri dönüşler yaratmaya çalıştığımız farklılığı ve doğru yolda olduğumuzu onayladı.”

ASLA BİR DEFALIK DÜŞÜNMEDİK

“İlk gün olduğu gibi bu günde misafirlerimizi asla bir defalık düşünmedik. Binlerce veya on binlerce kilometre uzaktan gelen misafirlerimiz belki 10 dakika oturup gidecekti  veya yıllarca gelecekti. Bunu bilemezsin. Biz ise hepsine bir kez daha bizi tercih etmeliler düşüncesiyle hizmet ettik.”

40 YAŞINDA TANIDIKLARIM BUGÜN 60 YAŞINDA

“Surf bar’ın misafirleri genelde 30 yaş üstü ve geneli daha önce gelmiş olanlar yada tanıklarının tavsiyeleriyle bize gelenler. Daha çok kuzey Avrupa’dan misafir ağırlıyoruz. Onlar bizi daha çok tercih ediyorlar.20 yılda çok güzel anılar biriktirdik. Birlikte yaş aldık. 40’ında tanıdıklarım bugün 60 yaşında .10 yaşında ailesiyle gelenlerden çocuğu olup onunla gelenler var. Eski resimlere bakıp o günleri konuşuyoruz ”

YAZ KIŞ AÇIĞIZ

“Side’nin bu caddesi sezonluk bir cadde. Neredeyse etrafımızdaki bütün oteller kapalı ama biz yaz mevsiminde olduğu gibi kış sezonunda da açığız. Bölgemizde bunu  başaran çok az tesis var. Kışın o caddeden hiç kimse geçmez diyenler oldu. Ama biz inat ettik insanları nasıl kışları bomboş olan bu caddeye çekeriz diye uğraştık. Değişik konsepte partiler yaptık ve bunca yıldır hiç olmadığı kadar insanı kışları bomboş caddeye getirebildik. Turizmin en büyük sorunu olan 6 ay boşluğu doldurduk.”

HEP DÜRÜST OLDUK

Deneyimler kolay kazanılmıyor “Bizim de hatalarımız oldu ve bunlardan hep ders aldık. Kötü yemek-içecek  çıkabiliyor ama hiçbir zaman kendi hatamızı müşteriye yüklemedik. Onlara dürüst olduğumuzu hissettirdik ve o bizim en büyük reklamımız ve sermayemiz oldu.

HER ŞEY DAHİLE RAĞMEN

“Sahil bölgelerinde “her şey dahil “ olmayan otel neredeyse kalmadı, dolayısıyla gelen turistler bütün imkanların sunulduğu otelden dışarı çıkmıyorlar. Tatili otelden dışarı çıkmadan bitirenler var ve bu da biraz da bizim ayıbımız. Kentimizi, kültürümüzü tanımalarını, alışveriş yapmalarını, ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlamaları gerekiyor. Onları dışarıya çıkartacak sebepler ve ortamlar yaratmak lazım. Bunu yaptığımızda tatilini de iyi geçirmiş olacak ve tekrar tercih sebebi olacağız. Önemli olan insanların hoşuna gidecek bir şeyler ortaya koyabilmek. Yaptığımız sıra dışı partiler, etkinliklerle sanırım biz bunu kısmen başardık. Bir çok misafirimiz “Her şey dahil” tesislerde konaklıyor yine de bizleri tercih ediyorlar.”

ÇOK BÜYÜK BİR ONUR

“20.Yıl pastasını keserken çok büyük bir onur hissettim. Uzun yıllardır gelen ve bugün de kutlamamıza katılan misafirlerimizin gözlerinde gördüklerimi kelimelerle tarif edemem. Benim için çok büyük bir onur. Bana iki yıl önceden 20. Yılı kutlayıp kutlamayacağımızı soranlar oldu. Bir yıl önceden bügün burada bulunmak için otellerini rezervasyon yapan misafirlerimiz oldu. Bu güne bu kadar değer vermeleri beni çok sevindirdi. Büyük heyecan yaşadım. Masa masa dolaştım. Bir çok kişi boynuma sarıldı o zaman çok büyük bir aile olduğumuzu tekrar hatırladım. Herkes çok mutluydu, sanki yeni bir çocuğum olmuş gibi bir heyecan hissettim. Misafirlerimizin bizlere verdikleri değer paha biçilemez. ”

AHİLİK KÜLTÜRÜ YOL HARİTAMIZ OLDU

“20 yılda kendi kültürümüz olan“ ahilik” yol haritamız oldu. Ahi Evran’nın kurmuş olduğu Ahilik Teşkilâtı ile sosyal, iktisadî ve siyasî hayatımızı etkileyen; Anadolu’nun vatanlaşmasında ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynamıştır. Ahilik kültürün de birçok esnafın bilmediği çok büyük değerler var. Bu değerleri günümüze uyarladığımızda herkes kazanacak. Sadece kendimizi düşünen olmaktan çıkıp, müşterilerin gözüyle de bakmak gerekiyor, Empati kurabilmek çok büyük bir hazine. Kendinize ve işletmenize değer katıyor.  Papuçu dama attırmamak gerekiyor.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.