DOLAR 32,5680
EURO 34,9959
ALTIN 2.431,33
BIST 9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 30°C

PANDEMİ SAĞLIK SEKTÖRÜNE İLGİYİ ARTTIRDI

Koranavirüs salgını eğitim ve kariyer planı yapan adayları da etkiledi. Uzmanlar, pandeminin üniversite tercihlerinde belirleyici olacağını ve geleceğin mesleklerinin değişeceğini öne sürüyor. Manavgat Boğaziçi Koleji eğitim uzmanları pandemi sürecinde sağlık sektörüne eğilimin arttığını belirtti.

A+
A-

COVİT-19 PANDEMİSİ TABULARI YIKTI

Öğrencilerde gelecek kaygısının pandemi sürecinden öncede var olduğunu belirten Manavgat Boğaziçi koleji rehber öğretmeni Seda Eröksüz, “Pandemi bir çok tabuyu değiştirdi. Öğrencilerimiz daha çok garanti meslekler aramaya başladı. En fazla tercih edilen meslekler arasında sağlık sektörü başı çekiyor. Sağlıktan hoşlanmayan aman hocam ben bakamam, beni kan tutar, hastane kokusundan nefret ederim diyen çocuklar dahi bu fikri kendine empoze etmeye başladığını gözlemliyoruz. Öğrencilerin meslek tercihlerinde ailelerin faktörü kuşkusuz çok fazla. Çünkü sağlık sektöründe gelecek kaygısı yok. İnsan yaşadıkça tükenmeyecek bir meslek. Atanma oranları oldukça yüksek. Statü olarak sağlık çalışanlarına sonsuz bir saygı var. Sıralamada sağlık sektörü en popüler meslek haline geldi şu anda. Teknoloji ile alakalı online kaynakların kullanıldığı mesleklere de yönelim oldukça fazla. Ne yazık ki artık idari ve iktisadi bölümler popülaritesini yitirdi.” dedi.

ARA REKLAM ALANI
Seda Eröksüz / Rehber Öğretmen-Manavgat Boğaziçi Koleji

SAĞLIK SEKTÖRÜNE KAYMA ORANI %20

Manavgat Boğaziçi Koleji rehber öğretmenlerinden Ayşe Koç Pandemiyle birlikte öğrencilerin sağlık sektörüne yönelme oranının %20 olduğunu belirtti. Koç şu ifadeleri kullandı; “Düne kadar aileler çocukları için daha çok mimarlık, mühendislik, öğretmenlik veya  ,memurluk gibi meslekleri hedeflerken şu anda öğrencilerimizde sağlık alanına ciddi kaymalar olduğunu gözlemliyoruz. Bu oran şimdilik %15-%20 bandında. Sağlık sektörü gerek iş koşulları gerekse önemi açısından son dönemde en fazla tercih edilen mesleklerden biri haline geldi.”

Ayşe Koç / Rehber Öğretmen-Manavgat Boğaziçi Koleji
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.