DOLAR 32,5292
EURO 34,9276
ALTIN 2.434,24
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

NADİR ALPASLAN: DÜNYADA EN ETKİN TANITIM YAPAN ÜLKE TÜRKİYE!

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA), 2023 turizm sezonu öncesi bir yandan sektörün sorunlarını dinledi öte yandan tanıtım faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler de bulundu. TGA Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden’e ait Diamond Premium Hotel’de gerçekleşen toplantıda sektör temsilcilerine seslenen Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Nadir Alpaslan bugün itibariyle dünyada en etkin ,en kapsamlı tanıtım yapan ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

ARA REKLAM ALANI

Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı – TGA Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Alpaslan Antalya – Side’de turizm sektör temsilcilerine seslendi. Alpaslan şu ifadeleri kullandı;

EN ETKİN TANITIM YAPAN ÜLKE TÜRKİYE

“Biz bugün itibariyle dünyada turizmde Türkiye olarak en etkin, en kapsamlı tanıtım yapan ülke konumundayız. Türk Hava Yolları’nın uçuş yaptığı 200’ün üzerindeki noktanın tamamını biz hedef ülke, pazar ülke olarak görüp tamamında bu tanıtımları gerçekleştirmekteyiz. Diğer taraftan da CNN’den  tutun da tüm global mecralarda yine Türkiye’nin tanıtımlarını gerçekleştirmekteyiz. Yine dünyada en etkili olan sosyal fenomenleri ülkemizde yine Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı’yla ağırlayarak bu çalışmaları yürüterek Türkiye’nin turizm değerlerini sosyal medya üzerinden, etkin insanlar üzerinden tanıtımlarını gerçekleştirmekteyiz. “

KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ 81 İLE YAYILACAK

 “Yine özel projelerle de Türkiye’nin bir kültür markası olacak kültür yolu festivallerini tanıtım ajansımızla birlikte gerçekleştirerek işte Beyoğlu Kültür Yolu, Başkent kültür yolu, Diyarbakır, Çanakkale bunları gerçekleştirdik. Çok güzel sonuçlarını gördük. Bunu 81 ilimize yayarak tüm Türkiye’de, tüm Anadolu’da turizmin, kültür anlamında da gelişmesini sağlayarak deniz, kum, güneşle birlikte İstanbul’un turizm değerleriyle beraber Türkiye’nin tüm turizm değerlerini hayata geçirerek dünyada gerçekten turizmde parlayan bir yıldız güçlü bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz”

2028 TURİZM HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLAR

 “Bu çerçevede de 2028’e kadar geçen yıl bir tarihi rekor kırarak 46 milyar dolar olarak gerçekleştirdiğimiz turist gelirlerimizi inşallah 2028 yılında Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı’nın bu etkin çalışmalarla birlikte 100 milyar dolara çıkartacağız ki bunun Türkiye açısından, istihdam açısından cari açığımızın kapatılması açısından, turizm sektörümüzün büyümesi açısından ne anlam ifade ettiğini en iyi sizler biliyorsunuz.  Biz 100 milyar dolarlara ulaştığımızda artık Türkiye bir başka aşamaya geçmiş olacak. Daha üst levellara çıkmış olacak”

TGA OLMADAN MÜMKÜN DEĞİL

 “Bütün bunları gerçekleştirebilmemiz için de elimizde Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı gibi bir mekanizma olmadan bunu yapabilmemiz mümkün değil. Zaten bu üç yıllık süreçte de biz bunları görmüş olduk, yaşamış olduk.”

TARİHİ REKOR KIRDIK!

 “Yine pandemi sonrasında 2022 yılında geçtiğimiz yılda da Türkiye turizmde çok güzel bir yıl yaşadı. 51 milyon 2019 rakamlarına ki rakip ülkelerimizi İspanya, İtalya, Fransa daha henüz o seviyelere gelmeden biz 2019’da ki rakamlarımıza geldik. Gelirde de bunun çok üstüne çıktık. 37 milyar dolar olan 2019’da ki gelirimizi biz geçen yıl 46-46,5 milyar dolara çıkararak 46,3 milyar dolara çıkararak tarihi rekor kırdık”

BU YIL 56 MİLYAR TURİZM GELİRİNE ULAŞACAĞIZ

“İnşallah bu çalışmalarla, depreme ve yaşadığımız her türlü sıkıntıya rağmen bu yapacağımız çalışmalarla bakanlığımızın siz sektörle birlikte yapacağımız çalışmalar ile tekrar stratejik önemiyle inşallah 55-56 milyar dolarlık bir turizm gelirine bu yıl ulaşacağız

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.