DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

MZO Zeytinyağı Fabrikası, kapasitesini 4 kat arttırdı

O KUYRUKLAR MAZİDE KALDI

Manavgat Ziraat Odası çiftçiye, üreticiye hizmette sınır tanımıyor. Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı Fabrikası Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına yeni yüzüyle girdi. Üretim tesislerini son teknolojiyle yeniledi. Günlük üretim kapasitesini 4 katına çıkaran fabrikada artık bekleme yok.  Kuyruklar tarih oldu. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin,  “Geçtiğimiz yıllarda 75- 80 ton kapasitemiz vardı. Şu an 280 tona ulaştık. Neredeyse dört katına çıkardık. Bundan sonra çiftçimiz burada 120-130 kişi sıra beklemeyecek. Gelen zeytinini dökecek 2 saat 3 saat sonra yağını alıp gidecek. Kuyruk ve sıra bekleme yok. Allah’ın izniyle çiftçiye hizmette sınır yok” dedi. 

ARA REKLAM ALANI

CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL HATIRASI

HAUS‘un Türkiye’de sadece Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı Fabrikasına özel üretim gerçekleştirdiğini belirten Başkan Rasim Metin, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü. Bu nedenle makinalarımızı kırmızı beyaz olarak ürettirdik. Milletin efendisi üreten çiftçilerimize armağan olsun. Tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETİM!

Manavgat Ziraat Odası (MZO)  %100 yerli ve milli HAUS marka makineleri sayesinde, İtalya, İspanya, hatta ABD ‘deki üretim imkânlarını Manavgatlı üreticinin ayağına getirdi. Antalyalı çiftçinin alın terini Türk mühendislerinin akıl teriyle buluşturdu. Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı Fabrikasının yeni üretim tesislerinin dünyada kullanılan son sistem olduğunu kaydeden başkan Metin, Antalyalı zeytin üreticilerinin yeni makineler sayesinde daha kaliteli bir yağ elde edeceklerini kaydetti. HAUS makinelerinin Türkiye satış müdürü Emirhan Polat ise “Şu an tüm Türkiye’de aynı zamanda tüm dünyada bu tesisler kullanılıyor. Bugün burada görülen ürünler İtalya’da, İspanya’da Tunus’ta, Fas’ta, Cezayir’de hatta Çin’e makine veren tek Türk firmasıyız. Bu makineleri Çin’de Amerika’da dahi görmemeniz mümkün” dedi.

‘ONDA BİRE DEVAM, ÇİFTCİNİN EMRİNDEYİZ’

Antalyalı, Manavgatlı zeytin üreticisini beklemeden daha kaliteli zeytinyağına ulaşması için üretim tesisini son teknolojik makinalarla donatan Başkan Metin yatırım maliyetini çiftçiye kesinlikle yansıtmayacaklarını söyledi. Metin, “Oranlarda değişiklik olmayacak. Biz onda bir de başladık. 2011 yılında bu işe başlarken çiftçimize bu sözü verdik. Sözümüzü sonuna kadar tutacağız. Belki on bir de bir yaparız ama dokuzda bir yapmayacağız. On kiloda bir kilo hak olmak üzere çiftçinin fabrikasıyla, çiftçiye işçilik yapacağız, hizmet edeceğiz. Çiftçinin emrindeyiz” 

İLK SIKIM KASIMIN İLK HAFTASI

Antalya’nın doğusundan batısına her yıl yüzlerce üreticinin zeytinini yağa dönüştüren Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı Fabrikasında ilk sıkım kasımın ilk haftası başlıyor. Metin, “Bizim için sadece Manavgatlı değil, gelen herkes bizim üreticimizdir. Herkese hizmet etmeye devam edeceğiz eskiden olduğu gibi. Serikli, Manavgatlı Aksulu, Döşemealtılı, Alanyalı diye ayırmayacağız. Gündoğmuş, Aksekili diye ayrım yapmayacağız. Bu fabrika tüm çiftçilerin hizmetinde olacak. Kasım ayının ilk haftası ilk sıkımımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.