DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

MİLYON DOLARLIK TESİSİNİZ KÜL OLABİLİR

Alman Siegmund mühendislik firması 55 yıllık geçmişiyle turizm tesislerinde baca yangını riskini ortadan kaldıracak bir teknoloji sunuyor. Bugün proOXiON teknolojisiyle oteller başta olmak üzere turizm tesislerinde ömür boyu baca yangını riskini ortadan kaldırmak artık mümkün. Siegmund Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kızıloğlu, “Aksi takdirde milyon dolarlık tesisiniz kül olabilir” dedi.

ARA REKLAM ALANI


BACADA OLUŞAN YAĞLANMA YANGIN RİSKİ OLUŞTURUYOR


Temizlenmeyen bacalar zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep olduğunu belirten Kızıloğlu, tahliye edilemeyen karbon monoksit gazları ölümlere, kurum tutuşması ise yangınlara neden oluyor dedi. Türkiye’de her yıl bina yangınlarının % 20’si temizlenmeyen bacalardan ileri gelmekte olduğuna dikkat çeken İbrahim Kızıloğlu, “Kazan bacaları, mutfak bacaları, soba bacaları, şömine bacaları ve endüstriyel bacalar standartlara uygun tasarlanıp yapılmadığı ve işletme sırasında bakım ve temizliği yapılmadığı takdirde birer yangın kaynağı. Özellikle bacasız sanayi diye tabir edilen turizm sektörü için risk ise çok daha büyük. Otel ve restoran gibi turizm tesislerinin mutfaklarında davlumbazlarda oluşan yağ buharları yoğunlaşarak zamanla birikmekte ve tutuşma sıcaklığına ulaştığında yangınını tetiklemekte O nedenle bacanın yağlanmasını önlemek hayati öneme sahip . Eğer baca sisteminiz sağlam değilse ve sağlıklı bir şekilde işletilemiyorsa milyon dolarlık tesisiniz elinizden gidebilir” ifadelerini kullandı.


BACA YANGINLARI MÜDEHALE EDİLMESİ EN ZOR YANGIN

Son yıllarda otellerde oluşan yangınların mutfaktan çatıya uzanan bacalardan kaynaklandığını belirten Siegmund Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kızıloğlu, “Söndürülmesi en zor yangın türlerinden bir tanesidir, müdahale etmesi çok zordur. Genelde de havalandırma kanalları mutfaktan çatıya kadar uzandığı için çatıyı saran bir yangında tüm tesisi kaybetme riski oluşmaktadır” dedi.


SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ

Turizm sektörü için kullanılan ‘Bacasız Sanayi’ kavramının aslında bir benzetme olduğunu kaydeden Siegmund Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kızıloğlu, Baca yangınlarının en önemli sebebi olan yağlanmayı tamamen ortadan kaldırdıklarını kaydetti. Kızıloğlu, proOXiON Sistemleri bunu aktif oksijen kullanarak yapıyor. Bu sayede bacanın içerisinde her hangi bir yağ oluşumu olmuyor. Artık baca temizliği yaptırmanıza gerek kalmıyor. Bacanızı hem temiz tutuyorsunuz hem atık gazınızı ve de kokuyu yok etmiş oluyoruz. Hem de baca içerisindeki yağlanmayı sürekli olarak fiziksel bir temizlik yapmadan herhangi bir sarf malzeme ve kimyasal kullanmadan çalışmanızı durdurmanıza gerek kalmadan yerinde müdahaleyle sürekli olarak çözebiliyoruz. proOXiON Sistemlerini kullanan tesisler hem yangın riskini ortadan kaldırıyor hem de enerji ve zamandan ciddi ölçüde tasarruf etmiş oluyor” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.