DOLAR 32,5658
EURO 34,9692
ALTIN 2.418,00
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 29°C
Pts 27°C

Meral Mengi : Bir Çok Kadına İlham Kaynağı Oldum.

Antalya DailyNews

A+
A-

Meral Mengi : Birçok Kadına İlham Kaynağı Oldum

Manavgat siyaset sahnesinin renkli simalarından Meral Mengi Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84’üncü yılında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Meral Mengi Manavgat’ta siyaset sahnesinde bir çok kadına ilham kaynağı olduğunu söyledi.

ARA REKLAM ALANI

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına seçme seçilme hakkını vereli tam 84 yıl oldu.

Özellikle Milli kurtuluş savaşı dünden bugüne Türk kadınının gücünü ortaya koyduğu en büyük kadın hareketi olarak öne çıkıyor.

Türkiye 118’inci

1935’teki seçimlerde 17 kadın Meclis’e girdi. Türkiye o dönem meclisteki kadın oranıyla dünyada ikinci sıradaydı. Şimdi ise 118. sırada.

Bir Çok Batı Ülkesinden Önce

Dünyada kadının seçme ve seçilme hakkına sahip oluş sürecinin oldukça zorlu bir mücadelenin neticesinde elde edildiğine dikkat çeken Meral Mengi 1934 yılında Türk kadını bu hakka sahip olurken Fransa  1944 İsviçre ise 1971 yılında kadınına bu hakkı tanıdığını belirtiyor.

Son Ülke Suudi Arabistan

Kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıyan son ülkenin 2015 yılında Suudi Arabistan olduğunu belirten Mengi kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkından sonra kadının sosyal hayattaki yerinin iyiden iyiye değiştiğini kaydediyor.

Türk Kadını Bedel Ödemedi

Bugün Türk kadının ülkenin kaderinde daha az rol sahibi olmasında seçme ve seçilme hakkının elde edilmesinde bedel ödememiş olmasının yattığına vurgu yapan Mengi, bedel ödeyen kadınların ülkelerinde bugün çok daha fazla temsil yetkisine sahip olduklarını belirtiyor.

Gençlere Güveniyorum

Herkes kadar seçme herkesten daha fazla seçilme hakkını kullanmış biri olan Meral Mengi özellikle 1980 sonrası doğanların Türkiye’nin geleceğinde çok daha aktif olacaklarına inandığını belirtiyor.

Tuba Vural Çokal , Aliye Coşar

Dünyanın daha yaşanabilir bir noktaya gelmesinde kadının rolünün bugün çok daha önemli olduğunu belirten Mengi uzun ve meşakkatli bir yolda bazı kadınlar fazlasıyla sesini çıkarırken diğerlerine de ilham kaynağı olduğunu söylüyor.

Hak Verilmez Alınır

Hak verilmez alınır diyen Mengi Dünyada kadın hareketinin tarihsel bir derinliğe sahip olduğunu ve bu sürecin her noktasında milyonlarca kadının mücadelesi ve emeğinin bulunduğunun altını çiziyor.  Meral Mengi dün olduğu gibi bundan sonrada en büyük görevin kadınlara düştüğünü belirtiyor.

 

Antalya Video Haber ve İçerik Hizmetleri için Pr , Turizm , Fuar,Etkinlik vb. AntalyaDailyNews, kaliteli içerik ve kaliteli görsel hizmeti sunar

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.