DOLAR 32,5349
EURO 34,7780
ALTIN 2.403,19
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 22°C

MANAVGAT’TA BÜYÜK YANGIN!!!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde saat 12.05’te başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışıyor. Türkiye’yi dehşete düşüren felaket nedeniyle Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievler ve Sarılar mahalleleri boşaltılırken, yangın yerleşim bölgelerine de sirayet etti.

A+
A-

Türkiye öğle saatlerinde turizm cenneti Antalya Manavgat’tan gelen felaket haberiyle sarsıldı. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki mahallelerinin kuzey kısımlarında olmak üzere dört noktada başlayan yangın, yerleşim yerlerine sıçradı. Yangına tüm olanaklarla müdahale ediliyor. Üç bakan yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, boşaltılan dört mahalle dışında bir risk görülmediği bilgisini paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangından 62 kişinin etkilendiğini belirterek, üçünün yanık, ikisinin kırık, 57’sinin ise dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındığını duyurdu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kullandığı ifade ise Manavgat’ta yaşanan felaketi gözler önüne serdi: “27 yıllık yöneticiyim böyle bir yangın görmedim.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada çıkan ve müdahalelerin devam ettiği yangın bölgesindeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli, “Yangın çıkış saati itibarıyla 12.05 sularında çıktı. Yaklaşık 13 dakika sonra ilk müdahale yapıldı. 37 derece sıcaklığın, yüzde 14 nemin bulunduğu, 50 km’den daha fazla esen bir rüzgarla karşı karşıyayız. Yangın 4 noktadan çıkmış gözüküyor. İlki Yeniköy, ikincisi Sarılar, üçüncüsü Baraj bölgesi, dördüncüsü Gebece bölgesi. Şu an itibarıyla yangın maalesef rüzgarın durumu, nemin düşüklüğü ve diğer faktörler yangının büyümesine yardımcı oluyor. Yangını körükleyecek her türlü sebep şu anda mevcut. Yangına bir İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel, 30 su ikmal aracıyla müdahale ediyoruz. 4 yerleşim yerimizi maalesef tahliye etmek durumunda kaldık” bilgilerini verdi.

“53 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ”

Pakdemirli, “Daha fazla tahliyemiz gerekirse valimiz bu konuda gerekli adımı atacak. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki’nin kuzey kısmında mahallenin bir kısmı tahliye edildi. Şu ana kadar 53 kişi dumandan etkilenmiş durumda” bilgilendirmesinde bulundu.

“ARAZÖZ DEVRİLDİ, ŞOFÖRÜN DURUMU AĞIR”

Söndürme çalışmaları sırasında bir arazözün devrildiğini açıklayan Pakdemirli, şoförün durumunun ağır olduğunu açıkladı. Pakdemirli ayrıca 28 mahalleye enerji sebebiyle şu anda su verilmediğini belirtti.

Yangının 4 noktada aynı anda çıkması hakkında Pakdemirli, “Gerekli adli ve kolluk kuvvetlerinin soruşturması devam ediyor. Bunlarla ilgili bulgulara rastlanınca açıklama yapılır. Sebepler çok sonra çıkabiliyor. Geçen yıl Hatay yangının bir sene sonra müsebbibleri belli oldu” dedi.

KAYMAKAM YİĞİT: EVLER BOŞALTILDI

Manavgat’ın Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgesinde de 4 noktada yangın çıktığı öğrenildi.

Yangının öğle saatlerinde başladığını belirten Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, şunları söyledi:

“Hava sıcaklığı yüksek. Poyraz esiyor. Hava sıcaklığı 44- 45 derece. Tehdit ettiği köyleri boşalttık. Çolaklı, Evrenseki, Yeniköy, Kalemler boşaltıldı. Havadan müdahale devam ediyor. Allah beterinden saklasın. Görülmemiş bir yangın yaşıyoruz. İlk olarak Yeniköy’ün dağlık yamaçlarında başladı. Kozalaklar fırladı, süratle etrafa yayıldı. Elimizden geleni yapıyoruz.”

“CAN KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, yangının Kalemler ve Yeniköy mahallelerinde etkili olarak sürdüğünü söyledi. Yiğit, “Söz konusu mahallelerde mahsur kalan vatandaşlarımız var. AFAD, jandarma ve itfaiye ekiplerimiz kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Yangına etkin şekilde müdahale ediliyor. Can kaybı söz konusu değil. Poyrazın etkisiyle yangın henüz kontrol altına alınmadı” dedi.

Kaymakam Yiğit, yangının, turizm bölgesine uzak noktada olduğunu, turizmi olumsuz etkileyecek duruma yol açmadığını söyledi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.