Bu içeriği paylaşın:
Manavgat’ta deniz kaplumbağaları, Akdeniz fokları ve kum zambakları gibi nesli tehlike altındaki türlerin korunması amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile DEKAFOK Derneği arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında 4 yıllık yeni bir iş birliği protokolü imzalandı.
Çevre Bilinci Farkındalık Programı
2022 yılından bu yana süregelen çalışmaları bir üst seviyeye taşıyan protokol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Hakan Öz ve DEKAFOK Başkanı Seher Akyol tarafından imzalandı. Anlaşma kapsamında, ilçedeki tüm ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik uygulamalı “Çevre Bilinci Farkındalık Programı” başlatılacak.

“Eğitim Dört Duvar Arasında Sınırlı Kalmamalı”
İmza töreninde konuşan Manavgat İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Hakan Öz, eğitimin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:
“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, yaşadıkları coğrafyanın doğal zenginliklerini tanımalarını ve korumalarını önemsiyoruz. AHENK projemizle de örtüşen bu iş birliği sayesinde öğrencilerimiz, teorik bilgileri DEKAFOK’un uygulama merkezinde bizzat deneyimleyerek öğrenecekler. Nesli tehlike altındaki türlere sahip çıkmak, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miraslardan biridir.”

“Denizlere Olan Borcumuzu Ödemek İçin Söz Veriyoruz”
DEKAFOK Başkanı Seher Akyol ise törendeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün burada sadece bir imza atmıyor, Manavgat’ın çocuklarına ve denizlerine olan borcumuzu ödemek için söz veriyoruz. 2022’de başlattığımız bu kıvılcımı, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte dev bir farkındalık hareketine dönüştürdük. Amacımız, sadece teorik bilgi vermek değil; çocukların doğaya dokunmasını, onu hissetmesini ve bu mirasa sahip çıkmasını sağlamaktır. Antalya kıyılarının gerçek sahipleri olan o nadide türleri, bilinçli bir neslin ellerine emanet etmek en büyük gururumuzdur.”

Uygulamalı Çevre Eğitimi ve AHENK Projesi
AHENK projesi kapsamında şekillendirilen protokol uyarınca; DEKAFOK Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde atölye çalışmaları, şenlikler ve sergiler düzenlenecek. Merkezdeki altyapı ve eğitmen desteği DEKAFOK tarafından sağlanırken, okulların koordinasyonunu Milli Eğitim Müdürlüğü üstlenecek. Çalışmaların verimliliği her yıl sonunda hazırlanacak raporlarla takip edilecek.

