DOLAR 32,3785
EURO 34,6949
ALTIN 2.398,51
BIST 10.169,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 29°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 26°C
Pts 25°C

KARAASLAN: AFET KONUTLARI GİBİ DEĞİL, VİLLA GİBİ

Ak Parti Çevre Şehircilik ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan bir dizi program için geldiği Antalya’da, Manavgat yangın bölgesini ziyaret etti

Ziyarette Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Kemal Çelik ve Atay Uslu ile Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, Ak Parti Manavgat Gençlik Kolları Başkanı İbrahim İpek ve partililerde hazır bulundu.

ARA REKLAM ALANI

Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan ve beraberindekiler ziyaret kapsamında 2021 yılında meydana gelen yangın felaketinin ardından yanan evinin yerine TOKİ tarafından yenisi yapılan Emine ve Mustafa Boz çiftine misafir oldu. Çiğdem Karaarslan ve Ak Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ziyarette misafirlere, gözleme ve çay servisi yaptı. Emine Boz’la yeni evi hakkında sohbet eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaarslan, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

‘DEVLETİN HIZLI HAREKET EDEBİLME KABİLİYETİ ÖNEMLİ’

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Temmuz 2021’de başlayan ve diğer ilçelere de sıçrayan hemen ardından Muğla Marmaris’te meydana gelen yangınlarla tüm Türkiye’nin yasa boğulduğunu söyleyen Karaarslan, “Hepimizi çok üzen yangınlarda, devletimizin hızlı hareket edebilme kabiliyetini, afetler karşısında hemen bütün kurumlarıyla harekete geçebilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir süreci yaşadık. Maalesef Antalya’da gerçekleşen orman yangınlarında hem orman varlığımızdaki kayıplarımız hem de bu bölgede 8 vatandaşımızın can kaybıyla sonuçlanan süreç tabii bir daha yaşanmamasını dilediğimiz bir süreç” dedi.

‘SORUNLARA HIZLI ÇÖZÜM ÜRETİLDİ’

Yaşanan felaketin kayıplarının önemli olduğunu aktaran Çiğdem Karaarslan, “Bunun kadar önemli olan bir diğer tarafı da yangın sonrası yaraların tekrar sarılması süreci. Bu noktada tabii ki sayın milletvekillerimiz, sayın bakanlarımız ama hepsinden önemlisi sayın Cumhurbaşkanımızın yangının ilk çıkmaya başladığı andan itibaren hem bölgeye gelerek hemde aynı zamanda Ankara’dan koordine ederek, bütün bu süreci yönetmiş olması. Ayrıca sayın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere ilgili bütün bakanlarımızın bu süreci bizzat yerinde yönetmiş olmaları ve vatandaşlarımızın sorunlarına hızlı çözüm üretildi” diye konuştu.

‘AFET KONUTLARI GİBİ DEĞİL, VİLLA GİBİ’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu evler, bir afet sonrası yapılan konutlar gibi değil, villa gibi gerçekten. Çok güzel olmuş. Hepsinin işçiliği odaları, terasları her şeyiyle dört dörtlük olmuş. Burada evlerin fiziki imkanları kadar aynı zamanda vatandaşımızın bu konutlara, bu evlere ulaşması da çok çok önemliydi. Dolayısıyla yani kira öder gibi hatta ondan çokça daha cuzi imkanlarla vatandaşlarımız ev sahibi oldular. Bu işin bir tarafı, diğer tarafı da çok hızlı bir şekilde yapılmış olmaları. Bölgede yapımı devam eden 900’den fazla konuttan yapımı tamamlanan 427 konut Cumhurbaşkanımız tarafından 7 Ocak’ta hak sahiplerine teslim edildi.”

Ziyaretinin ardından Çiğdem Karaarslan’a Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol tarafından ilçede üretilen muz, ejder meyvesi, avokado gibi ürünlerden oluşan tropikal ürün sepeti hediye edildi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.