DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Başkan Adayı Kara: Turizm Çalışanlarına Sosyal Konut Yapacağız

ARA REKLAM ALANI

Niyazi Nefi Kara dünya turizminin gözbebeği Side’de  konuştu.  Sideliler ile iftarda buluşan CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, turizm çalışanlarına sosyal konut sözü verdi, Side’nin sorunlarının çözümüne Sideliler karar verecek dedi.

KARA,VATANDAŞLARA YEMEK DAĞITTI

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara, mübarek ramazan ayının başlamasıyla birlikte binlerce Manavgatlı ile gönül sofralarında buluşmaya devam ediyor. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, son olarak Side Mahallesi’nde iftar programı ve halk buluşması düzenledi. Tüm vatandaşlarla bire bir ilgilenen ve Mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, vatandaşlara kendi elleriyle yemek ikramında bulunmayı da ihmal etmedi.

VARLIĞIMIZI ATATÜRK’E VE CUMHURİYETE BORÇLUYUZ

CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, yaşamı boyunca birçok zorlukla karşılaştığını ancak hiçbir zaman yılmadığını belirterek bugünlere gelmesinde ki en önemli payın Atatürk ve Cumhuriyet olduğunu vurguladı. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Çok değerli parti meclisi üyelerim, milletvekillerim, belediye başkanım ve ilçe başkanım, seçim komitesi başkanım. 1’den 37’ye kadar meclis belediye meclis üyesi adaylarımız ve aynı zamanda meclisimin gerçek üyeleri Sideliler, hepinize merhaba! Doktor Niyazi Nefi Kara, önceden mahalleydi şimdi Hatıplar’ın içerisine dahil olan Kızılağaç’ta Yukarıoba’da doğmuş bir köy çocuğuydu. O köyde ilkokulu okudu, Manavgat’ta ortaokulu okudu. 80 darbesinin hemen arkasından siyasi nedenlerle Antalya Lisesi’nde okudu. Sonra doktor oldu. Erzurum’da çatısı olmayan bir sağlık ocağında mecburi hizmetini yaptı. Allahuekber Dağları’nın eteğinde de çalıştı. O Niyazi Nefi Kara, beyin cerrahisi uzmanı oldu. O Nefi Kara, 2015 seçimlerinde sizlerin iradesiyle tüm Türkiye’yi hatta Avrupa’yı konuşturacak şekilde ön seçimde sizler seçtiniz. Sağ olun, var olun. O seçime girerken “Halkın Doktoru” unvanını halkımız verdi bize. O seçimden çıkarken de Türkiye’nin dört bir yanını dolaşmış, gecesini gündüzüne katmış bu kardeşinize halkın vekili unvanı verdi Türkiye. Kamu görevini geri döndürmediler, 4 ay işsiz kaldıktan sonra da bir özel hastanede iş bulup, çoluğunun çocuğunun nafakasını kazanıp yine de halkına hizmet etmeye devam etmiş birisi olarak, şimdi karşınızda Manavgat Belediye Başkan Aday olarak varım. Peki bu kadar yolu nasıl kat ettik biliyor musunuz? İşte bu Cumhuriyeti kuranların, Mustafa Kemal Paşa’nın, Atatürk’ün Cumhuriyeti sayesinde elde ettik. Ne durduğumuz yeri, ne geldiğimiz yeri asla unutmadık ve unutmayacağız. Çünkü biz Mustafa Kemal Paşa’nın evlatları olarak gözümüzü açtık ve o şekilde yürümeye devam edeceğiz” dedi.

default

BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİN?

Kendisine yönelik iftiralarda bulunan kişilere cevap veren Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, ilkesiz insanların topluma yalan söyleyerek kent yönetimine talip olduğunu belirtti. Kara, “Atatürk’ün adını anamayanlar sahte Atatürkçüler var demiş. Sıkıyorsa ansana Side’de. Gücün yetiyor mu? Kimin kucağında büyüdün sen demezler mi? Derler derler, hem de neler derler. Arkana bir baksan neyle yargılandığını sana iki kere daha derler! Unutmayacaksın! Kimin koltuğuna sığındığını, kimin kucağında olduğunu unutmayacaksın. Neymiş, sahte demokrasicilerden bahsediyormuş. Biz tek adam rejimine hayır derken, sen nerelerdeydin be adam! Tek adam rejimine bu ülkeyi, bu memleketi terk etmeyeceğiz diye biz mücadele ederken, Atatürk Cumhuriyeti’ni koruyacağız derken, sen nerelerdeydin diye sormazlar mı adama” dedi.

SİZ ANCAK YAPILANI SATARSINIZ

Başkan adayı Niyazi Nefi Kara, Ulualan’ın Manavgat halkına ait olduğunu söyleyerek kentin değerlerini asla peşkeş çektirmeyeceklerini dile getirdi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Peki geldin Ulualan’a ne dedin? 100 dönümünü bari bize versene Sayın Bakanım. Ulualan kimin Manavgatlılar? Ulualan Manavgatlılarındır ve Manavgatlıların olarak kalacaktır. O talan rejimine asla Manavgatlılar geçit vermeyecektir. Bir vatandaşımızın açtığı dava sonucu o yargılama durduruldu. Ama öncesi var. Sayın Belediye Başkanımız ve bir parti hariç bütün herkes Ulualan’da dimdik durduk. Hepimiz oradaydık. Onlar neredeydi acaba? Ulualan Manavgatlılarındır, asla vermeyeceğiz, ben önünde dikilirim diyebiliyor musun? Diyemezsin. Seni aday yapanlar, bu yüzden aday yaptı. Peki Sorgun Çamlığı’nı kime vereceksin? Birilerine peşkeş çekecek. Kepezdeki çamlığı önce 49 yaptılar bizim meclis üyelerinin ve o dönemki MHP’li meclis üyelerinin birlikte hareketiyle veremeyen, sonunda 25 yıla indiren şimdiki Büyükşehir Adayınız ile beraber. Yaptıklarınız, yapacaklarınızın teminatıdır. Antalya’yı, Manavgat’ı size talan ettirmeyeceğiz. Bugün açılış yaptılar biliyorsunuz. Girişe kulübe açılışı yaptılar, otogar kabul merkeziymiş. Otogarı açtık diyemiyorlar ama. Açamazsınız çünkü siz satarsınız ancak. Ve sizin neler yaptığınızı, yapacağınızı çokta konuşmak istemiyoruz. Biz kavga için gelmiyoruz, biz barış için geliyoruz. Biz gönül köprüleri kurmak için geliyoruz dedik ve yolumuzdan ayrılmayacağız. Yeter ki Manavgat’ın ve Manavgatlının kemiğine bıçak dayamayın! Dayarsanız biz karşınızda olacağız. Kellemizi uzatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ADALET, DEMOKRASİ VE ŞEFFAFLIK VURGUSU

Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, yönetim anlayışlarının her zaman adalet, şeffaflık, demokratik ve hesap verilebilir olacağını söyledi. Kara, “Neler yapacağız? Çok güzel şeyler yapacağız. Önce demokrasiyi anlatmamız gerekiyor yağma ve talancılara. Önce ne olduğunu da bilmeleri gerekiyor. O yüzden halkçı belediyecilik yapacağız diyoruz. Yani halkla beraber bir şehir, bir kent nasıl yönetilir bunu anlatacağız, bunu hayata geçireceğiz. Katılımcı belediyecilik diyoruz, yani: birilerinin fetvasıyla değil, atamasıyla değil, Manavgatlılarla beraber bu kentin sorunlarını birlikte çözeceğiz. Side ile ilgili kararları Sidelilerle birlikte alacağız. Demokratik olacağız diyoruz. Diyebiliyor musun tek adam rejimine karşıyım? Biz diyoruz ama. Halkımızın katılımıyla, onlarla eşit koşullarda, onlarla eşit koşullarda, demokratik şekilde bütün kararlarımızı alacağız diyoruz. Demokrat bir belediye olacağız. Eşit davranacağız diyoruz. Kim hangi köyde doğdu? Hangi kentten göç etti geldi diye sormayacağız? 33 yıllık hekimlik hayatımda ırkı, dili, dini, mezhebi nedir diye hiç kimseye sormadık hizmet ederken. Gece 3’te de kalksak, 5’te de aransak, hep o telefonun başında; yeri gelirse hastane kapısında, yeri gelirse uyumadan biz o işleri yaptık. Vatandaşın yanında olduk, halkın emrinde olduk. O yüzden halkçı olduk, o yüzden halkın doktoru olduk. Belediyecilikte de yine aynı anlayışı sürdüreceğiz. Belediyecilikte de aynısını yapacağız diyoruz, adaletli olacağız diyoruz. Allah bizi adaletinden ayırmasın diyoruz! Şeffaf olacağız diyoruz. Allah’ın bildiğini kulundan saklamayacağız. Biz ne yaparsak yapalım, hangi işi yaparsak yapalım, arkada bir şey yapıyorlar mı demeyecek bizim insanımız. Bizim insanımız diyecek ki: Manavgat Belediyesi yapıyorsa şeffaftır, benim düşündüğümü yapıyordur diyecek. Şeffaf olacağız diyoruz. Yaptığımız her şeyin, attığımız her adımın hesabını vereceğiz diyoruz. Hepsinin hesabını verir şekilde yaşayacağız. Öyle bir belediyecilik yapacağız ki, ne zaman isterlerse hesap verebilir olacağız. Hatamız varsa, eksiğimiz varsa öz eleştiri yapacağız ve yolumuza birlikte devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte peki neler yapacaksınız? Bazen söylüyorlar, hayvan haklarıyla ilgili bir açıklamanız yok diyorlar. Ben size söyleyeyim. Avcılar derneğinde bana sordular, ne yapacaksınız? Dedim ki: Nefi Kara olarak Antalya Hayvan Hakları Derneği Başkan Yardımcısıyım. Hayvan haklarını savunacak şekilde sokak hayvanlarını da koruyacağız, barınakları da genişleteceğiz. Onlara da sağlıklı ve güzel ortamlar yaratacağız. Doğadaki bütün varlıklarla ilgili projelerimiz var. Onlar için veterinerlerimiz olacak, onlar için birçok ekimiz olacak ve onlara da hizmet edeceğiz. Şunu söylemiştik: kurdun, kuşun, böceğin dahi hakkını savunacağız. O yüzden doğadaki varlıkların hepsinin hakkını savunmak bizim boynumuzun borcudur. Hayvanı sevmeyen, kediyi köpeği sevmeyen insanı da sevmez diyoruz” dedi.

KENTLE İLGİLİ SORUNLARI BİZ ÇÖZERİZ

CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, sağlık, ekonomi ve kentle ilgili sorunları sırasıyla çözeceklerinin sözünü verdi. Kara,“Sağlık evleri projelerimiz, köy evleri projelerimiz olacak. Entegre tarım tesislerimiz olacak, markamız Manavgat olacak. Marka olan Side’de konuşuyoruz. Antalya’dan Alanya’ya kadar giden bütün oteller Side markasıyla satıyor, pazarlıyor. Elimizde dünyaya açılan öyle bir markamız ki! Marka değerini artıracağız. Ürettiğimiz bütün hizmetleri, ürünleri, Manavgat markalaşmasıyla çıtayı yükselteceğiz. Önümüzdeki süreçte bizim uygulamalarımız içinde ciddi olarak düşündüğümüz bir şey daha var. Engelli insanlarımızın yaşamalarını kolaylaştıracağız. Bütün yollarımız engelsiz olacak diyoruz. Yine Antalya’mızda olmayan, otizmli kardeşlerimize sahip çıkacak bir otizm merkezi mutlaka kuracağız. Ulualan demişken bir şeyi de belirtmek istiyoruz. Tabi ki turizmcilerimiz bizlere ne diyecek diye bekliyor. Birçok yerde hem turizmcilere hem de turizm işçilerine anlatıyoruz. Turizmcinin en büyük dertlerinden bir tanesi barınma sorunu. Barınmayı halledemeyen turizmci 8 ay çalıştırıp 4 ay izne giden ya da seneye gel diyen işçilerden alamayacağı verimsizlikle uğraşıyor. Onların daha verimli olabilmesi için 12 ay turizm diyoruz. Onların barınma sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Bunu çözerken sosyal konut projesini mutlaka gerçekleştireceğiz. Sosyal konut derken hepsini bir merkezde toplamayacağız. Sarılardaydım, otobüs nereye gidiyor, Kızılağaç dediler; otobüs nereye gidiyor, Gündoğdu dediler. Hepsi burada mı toplandı insanların? Ya Bayır da toplanmış ya Sarılar da toplanmış. Peki Manavgat ne yapıyor? Trafik sorunu yaşıyor, yoksulluk yaşıyor, yoksunluk yaşıyor. Hızla büyüyen bir kent, biz hâlâ sıkıştırıyoruz. O zaman bir şey yapmamız gerekiyor. Sosyal konut projelerimizi “Yaşam Köy” adı altında Gündoğdu’da, Çolaklı’da, Kızılağaç bölgesinde mutlaka gerçekleştireceğiz. Sadece konut olarak bakmayacağız. O süreçte parkı, kreşi, yurdu ne gerekiyorsa hepsinin bir arada olduğu; alışverişin yerlerinin, spor alanlarının olduğu gerçek bir yaşam köy diyoruz. Sosyal konut projelerimiz böyle gerçekleşecek. Yani Manavgat’a, Manavgat’ta yaşayan insanlarımıza yaraşır bir şekilde olacak. Engelleriz derlerse B planı olarak lojman adı altında yine yapacağız, turizmcilerimizin de talebi bu.

DOĞALGAZ’I KENTİMİZE GETİRECEĞİZ

Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, iktidar partisinin temsilcilerinin doğalgaz konusunda kent halkına yanlış ve yalan bilgiler verdiğini belirterek BOTAŞ’ın doğalgaz borusunu Manavgat’tan geçirdiği andan itibaren kente geleceğini söyledi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Doğalgaz gelecek mi diye soruyorlar. Manavgat’ta doğal gaz vardı da bizim belediye başkanı mı kokladı diyorum. Serik’ten bu tarafa geçmemiş bir doğal gaza Alanya’da var diyenler şunu bilmeliler; yalanlara, iftiralara asla izin vermeyeceğiz. BOTAŞ Manavgat’tan boruyu geçirdiğinde 6 ay içerisinde doğal gaz için kazmayı vuracağız. Ormanlarımızı yaktılar, talan ettiler. Doğal gaz hem çevreci hem ekonomik hem de zorunluluk olarak Manavgat’a gelmek zorunda. Kariyer ofisleri kuracağız diyoruz. Amacımızı mesleği olmayan insanımızın meslek edinmesi, aynı zamanda mesleği olanların donanımlarının sağlanması, sertifikalanması ve o insanların sağlıklı iş güvencesine kavuşmalarını sağlayacağız. Çünkü hem sanayi de hem turizm sektöründe iş insanları şunu söylüyor: kalifiye eleman, ara eleman. Siz altyapısını kurmazsanız, bunları yetiştirmezseniz ara eleman bulamazsınız. Bir insan yetişecek diyecek ki ben kaynakçıyım. İşi hazırdır. Birisi diyecek ki ben elektrikçiyim, işi hazırdır. Bu ülkeye eğitim sisteminde kaynaklı sorunu yerel yönetim olarak, Manavgat’ta kendi adımıza çözeceğiz. Sektöre ara eleman açığını kapatacağız 5 yıl içinde. Bu kadar parayı nereden bulacaksınız diyorlar ya! Manavgat öyle zengin ki! Manavgat’ta öyle hayırsever insanlar var ki! Okullar da yapıyorlar, sağlık tesisi de yapıyorlar. O yetmeyen Manavgat Devlet Hastanesi’ni de Manavgatlılar yaptı. Manavgat’taki okulların yüzde 90’ını da yine Manavgatlılar yaptı, kamuya devretti. Şu anda bile bize başvuran birçok iş insanımız, siz bize yer gösterin sağlık tesisi yapalım diyor, huzurevi yapalım diyor. Ne istersek yapmaya hazır insanlarımız var. Yeter ki onların önlerini açalım. Manavgat’ta yaşayan her insanı barıştıracağız. Ne diyoruz: 258 bin 200 insanın emrinde olacağız diyoruz. Birlikte bunları başaracağız. Turizmcilerimizin bize çok dert yandıkları bir yer daha var: sahil yolu projesi. İlk toplantımızı hemen Aspendos da, Köprü Çayı’nın yanı başındaki köyde yaptığımızda, şunu söyledik. Aspendos’tan Alara Çayı’na kadar sahil yolunu açacağız diyoruz. Bunu gerçekleştirmek, trafiği rahatlatmak zorundayız. Mevcut yolu komple yenileyeceğiz. Side’ye, turizme yakışır hale getireceğiz. Başkanımız bu konuda içimde kaldı dedi. Çok büyük proje düşünmüştük, yetiştiremedik dedi. Bu da senin boynunun borcu olsun dedi. Başkanım onu da yapacağız. Side esnafının, antik kentin, bin 500, bin 600 yıl kadar önceye dayanıyor geçmişi baktığımızda. Burası tarih boyunca birçok imparatorluğa, uygarlığa liman kenti olarak hep hizmet etmiş bir yer. Dünyanın her tarafından Side’ye insanlar gelmek istiyor ama Side’ye son dönemlerde ulaşamadıklarından bahsediyorlar. Esnaf da, vatandaş da, turizmci de aynı şeyi söylüyor. Beraber karar vereceğiz. Manavgat’ı yönet diyoruz. 15 yaş üzerinde her insanımızın cep telefonuna indireceğimiz Manavgat Belediyesi uygulamasıyla sizlere bu hizmeti sunacağız. Birinci butonda şu yazacak: Belediye başkanına mesaj at. İkincisi: Meclis üyesine mesaj at diyor. Bu arkadaşların hiçbirisi gerekirse uyumayacak ve takip edecek. Side’de ne yapacağımızı Sidelilere soracağız. Siz karar vereceksiniz. Siz söyleyeceksiniz, ortak karar alacağız. Sizin verdiğiniz karar ilan edilecek, meclisten geçecek ve biz uygulayacağız. Meclis kim diye soruyor şarkımızda, cevap ne; meclis halk diyoruz, halk! Çocuklarımız en değerli varlıklarımız. Onlar sadece turizm çalışanlarımızın, emekçilerin çocukları olduğu için değil. Birçok yakında yaşayan, başka işlerde çalışan insanlarımız için de aynı sorunlar var. Yakında altıncı kreşi açacak başkanımız, 5 yıl içerisinde en az 10 adet kreş açacağız diyoruz. Özellikle işçilerin, çalışanların yoğun olduğu bölgelerde en az 10 adet kreş açacağız diyoruz. Kreş deyince şunu söylüyoruz: her bir çocuğumuz mutlaka bir alanda bir iş öğrenecek. Çocuklarımız kreşten itibaren sporcu, sanatçı ruhuyla yetişecek. O çocuklarımızı büyüteceğiz, ortaokula, liseye gelecek. Üniversiteyi kazanamadı çocuğum diyecek ama başında işi var diyecek. Param da yok dershane fiyatları uçtu diyecek, Manavgat Belediyesi yanında olacak, ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları yapacağız. Biz çocuklarımızı üniversite de yalnız bırakmayacağız, aynı şekilde yanlarında olacağız. Gençler bir şey daha istiyor bizden: düğün salonları istiyor, para yetmiyor evlenemiyoruz diyor. Manavgat’ta birçok düğün salonunu açacağız, Başkanımız sağ olsun çok güzel bir yerin açılışını yaptı, gerisini yapacağız. Beyaz eşya destek paketimiz de olacak. Gençler sıraya girebilir, geç kalmayın diyorum. Yaşlılarımız için kreşler olacak, günübirlik aktivitelerini onlar yerine getirebilecekler. Biz o insanların her zaman emrinde olacağız. Hasta bakım hizmetlerini kesintisiz sürdüreceğiz. Hasta nakil ambulanslarımız olacak, yetmediği yerde biz yanlarında olacağız. Bizim asıl projemiz: Manavgat’ta 258 bin 200 insan arasında gönül köprüleri kurmak diyoruz. Barış diyoruz, kardeşlik diyoruz, dostluk diyoruz ve yarına umut diyoruz! Bugün 17 Mart, yani 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüne bir gün kaldı. Onları bugünden saygıyla anıyorum. Atalarının bir kısmı Çanakkale’de kefensiz yatan bir evladınız olarak, orada yatan şehitlerimizi, hepsi bir arada koyun koyuna yatıyorlar, onlara selam olsun! Mustafa Kemal Paşa’ya selam olsun! Huzur içinde yatsınlar. Evlatları burada dimdik duruyor. Bu vesile ile mübarek Ramazan’ınızı kutluyorum. İnşallah Ramazan Bayramı’nı da hep birlikte çok daha güzel günlerde kutlayacağız. Hepiniz sağ olun, var olun” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.