DOLAR 32,5580
EURO 34,9769
ALTIN 2.426,92
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 29°C
Pts 27°C

HER PAZARDAN TURİST GELECEK

Güvenli Turizm Sertifikası’ sayesinde Türk turizmi 2021 yılını büyük yara almadan atlattı. Bugün sektör temsilcileri 2022 ye daha umutla bakıyor. Side Crown Hotels Genel Koordinatörü Güngör Kuru’ da onlardan biri. Kuru, Pandemi sürecini değerlendirdi, 2022 ye dair öngörülerini açıkladı.

‘PANDEMİ SÜRECİ GÖSTERDİ Kİ’

Turizm kuşkusuz pandeminin en fazla etkilediği sektörlerin başında geliyor. Ancak yaşanan sürecin artıları da var. Güngör Kuru, “Bu süreci yaşamak aslında bizim sektörümüze katkı sağladı bir anlamda. Krizi fırsata çevirme açısından da önemli bir süreçti. Zira daha önce kısıtlı pazarlara dönük bakış açımız daha da genişledi. Her yatırımcı ve turizmci tesisini daha değişik pazarlara açmak durumunda kaldı. Bu da gelecek açısından hem Türk turizmi hem de bireysel olarak bütün otelcilere avantaj oldu. Dolayısıyla 2022 böyle bir ortamda başlıyor olacak”

ARA REKLAM ALANI

‘HER PAZARDAN TURİST GELECEK’

2022 turizm sezonuna dair rezervasyonlar gelmeye devam ediyor. Güngör Kuru asıl beklentinin pandemi koşullarının hafiflemesi yönünde olduğu görüşünde.

Güngör Kuru, “Veriler iyi ancak fiyatlar açısından aynı şeyi söyleyebilir miyiz, onu göreceğiz. Çünkü böyle bir süreçte turizmi fırsata çevirmek isteyenler olabiliyor. Daha önce aldığı tatili daha ucuz fiyatlara almak için son dakikayı bekleyen turistler olacaktır. 2022’de her pazardan Avrupa’dan da Rusya’dan da Ortadoğu’dan da turistler gelecektir. Geçen yılki gibi sadece belli başlı pazarlardan turist geleceğini düşünmüyoruz. Pandemi koşulları da biraz hafifleyecektir. Gidişat onu gösteriyor. Artık maskelerimizi bile belki çıkarabiliriz. Safe turizm adı altında oluşturduğumuz kurallar biraz gevşeyebilir”

‘2019’U RAKAMSAL YAKALAMAK ZOR’

Sektörde hedef her ne kadar 2019 verilerini yakalamak olsa da şimdilik beklentiler çok gerçekçi görünmüyor.

Güngör Kuru, “Ama 2019 verilerini yakalayabilir miyiz, ülkeye gelen turist açısından yakalasak ta rakamsal olarak yakalayacağımıza ben inanmıyorum. Onun için biraz daha zamana ihtiyacımız olacağını düşünüyorum” dedi

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.