DOLAR 32,5872
EURO 34,7956
ALTIN 2.497,71
BIST 9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

HAL YASASI YENİDEN DÜZENLENECEK

Antalya DailyNews

A+
A-

Komisyoncu ve üreticilerden Türel’e teşekkür

Antalyalı komisyoncu ve üreticiler, yeni hal yasası tasarısında yer alan komisyonculuğun kaldırılmasına yönelik düzenlemelerin iptali için Ankara’da girişimlerde bulunan Başkan Türel’e teşekkür etti. Türel, Antalyalı üretici ve komisyoncuların bu teşekkürünü Ankara’daki ilgili makamlara ileteceğini söyledi.

ARA REKLAM ALANI

“En büyük güvencemiz Cumhurbaşkanımız”

Başkan Menderes Türel ise Toptancı Hal Sezonu açılışında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Biz var oldukça sizlerin sıkıntı duyabileceği bir durum olmaz demiştim. Bizim rahat olun dememizdeki en büyük güvencemiz de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanımız ve vekillerimizdi. Ankara’daki büyüklerimiz üreticisine zarar verecek, komisyoncusuna, çiftçiye zarar verecek, tarıma zarar verecek bir düzenlemeyi hiçbir şekilde yapmazlar. Ben bu inancı taşıyarak size rahat olun dedim” şeklinde konuştu.

Yasa yeniden düzenlenecek

Bu hal yasası hazırlığının komisyoncuya ve çiftçiye zarar verecek boyuta gelmeyeceğinden emin olduğunu ve haklı çıktığını söyleyen Başkan Türel, komisyonculuğun üretimi ve çiftçiyi destekleyen bir sistem olduğunu belirterek şunları söyledi; “Sadece Antalya’yı, Türkiye’yi değil Dünya’yı besleyen bir şehiriz. 2002’deki mahsulümüzle bugünkü mahsulümüz arasında dağlar kadar fark var. Müthiş bir üretim artışı sağladık. Bunu çiftçimizle komisyoncumuzla sağladık. Dolayısıyla komisyonculuğun kalması gerektiğini Ankara nezdinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar ilettik. Geldiğimiz noktada komisyoncuyu koruyacak, gerekirse üretici birliklerinin de kurulmasına mani bir hal olmayan yeni bir düzenleme yapılması hususunda gerekirse sıfırdan çalışma yapılması yönünde bir kanaat oluştu.”

Seçim arifesinde spekülasyonlar artıyor

Her seçim arifesinin spekülasyon ve provokasyonların arttığı, tezgâhın, kumpasın bol olduğu süreçler olduğuna vurgu yapan Başkan Türel, hal yasası ile de birçok iftiranın gündeme geldiğini ifade ederek, “İftiracılar şimdi iftirayı atıp zamanı geldiğinde de ortalıktan kaçıyorlar. AK Parti hiçbir zaman seçim politikası yapmaz. Yapacak olsaydı seçimden önce bu kanunu gündeme getirmezdi. Bu kanunun ruhunda haldeki 2 liralık bir ürünün rafta markette 8 TL satılması var. Bunun önüne geçmek, halkı koruma amacı var. Türkiye’nin bütün hallerinin tüketici haliymiş gibi ele alarak bu düzenlemeyi Ankara’da masa başında oturup yazdığımızda bir süre sonra bunun yanlışlığı anlaşılıyor.  Bir geri adım atmak durumunda kalınıyor” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda komisyoncular, yasanın yeniden düzenlenme çalışmaları sırasında kendilerinden bir temsilcinin de yer aldığı bir komisyon kurulmasını talep etti.

Antalya Video Haber ve İçerik Hizmetleri için Pr , Turizm , Fuar,Etkinlik vb. AntalyaDailyNews, kaliteli içerik ve kaliteli görsel hizmeti sunar

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.