DOLAR 32,5976
EURO 34,7428
ALTIN 2.506,53
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

GÜLTEKİN UYSAL; ALTILI MASANIN GENİŞLEME GÜNDEMİ YOK

Antalya temasları kapsamında Manavgat ilçesine gelen Uysal, ilçe binasında partililerle buluştu. Uysal burada yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta sayın genel başkanları ziyaret ederek gündemle ilgili istişarelerde bulunacaklarını kaydetti. Uysal, “28 Kasım da sadece altılı masa toplantısı yok. 28 Şubat ta açıkladığımız güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifimizi anayasa boyutuyla hangi maddelerinde düzenlemeler yapacağımız çalışmayı da beraberinde farklı bir programla inşallah kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

A+
A-

28 KASIMDA SADECE 6’LI MASA TOPLANTISI YOK

28 Kasım’da Demokrat Parti Genel Merkezinde altılı masanın genel başkanlarıyla toplanacaklarını kaydeden Gültekin Uysal,28 Şubat ta açıkladıkları güçlendirilmiş parlamenter sistem tekliflerini anayasa boyutuyla hangi maddelerinde düzemlemeler yapacaklarını farklı bir programla kamuoyuyla paylaşacalarını söyledi.

ARA REKLAM ALANI
Gültekin Uysal – Demokrat Parti Genel Başkanı

Gültekin Uysal,  “Sayın genel başkanları hafta içinde ziyaret ederek gündemle ilgili fikirlerini hep beraber istişare edeceğiz. Demokrat Parti olarak özel bir gündemimiz yok. Ama Türkiye’nin can alıcı can yakıcı gündemi var. Bu can yakıcı gündemle beraber yarınlara dair seçimin siyasetin bir stratejik bir öncelik bir zamanlama meselesi olduğu bilinciyle kendi planlamamız dahilinde kendi planlamamız dahilinde süreci etkin bir şekilde yürütmek için toplantı hazırlıklarımızıda beraberinde yapacağız. 28 Kasım da sadece altılı masa toplantısı yok. 28 Şubat ta açıkladığımız güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifimizi anayasa boyutuyla hangi maddelerinde düzemlemeler yapacağımız çalışmayı da beraberinde farklı bir programla inşallah kamuoyuyla paylaşacağız. Tüm vatandaşlarımızın müsterih olmasını ifade etmek isterim. Bu büyük ülkenin bugün karşı karşıya kaldığı rehin alma teşebbüslerine karşı Türkiye’de işleyen bir demokrasi işleyen bir hukuk düzenini icra edecek herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye’yi yaratmak adına tüm bu çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

6’LI MASANIN GENİŞLEME GÜNDEMİ YOK

Demokrat Parti genel Başkanı Gültekin Uysal altılı masanın genişlemesi mümkün mü sorusunu şöyle cevapladı.

Gültekin Uysal, “Yürüyen ortak çalışmalar var. Bugün bu tür birlikteliklerin bir aritmetik toplam olmadığını bir mana bütünlüğü ortaya çıkarmak gerektiği kanaatiyle gelenekleri referansları itibariyle  bugün bir araya gelmiş siyasi partilerin milletin büyük çoğunluğunun büyük ekseriyetini kucaklayabilme yetisi ortadadır. O açıdan ortak bir kararla hiçbir siyasi partiye özel bir değerlendirme yapmadan bir temel prensibi genişlememe noktasındaki iradeyi son yaptığımız toplantıda kamuoyuna açıklandı o açıdan bugün için böyle bir genişleme gündemi yok” ifadelerini kullandı.

ADAYIMIZ BÜYÜK BİR MUTABAKATLA KAMUOUYLA PAYLAŞILIR

Demokrat Parti genel Başkanı Uysal, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının seçim takviminin açıklanmasıyla büyük bir mutabakatla kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Gültekin Uysal, “ Bir zamanlama meselesi bir strateji meselesi bugünden hala seçimlere 7 ay gibi bir zaman dilimi var. Bir yandan bakarsanız çok kısa bir zaman bir yandan bakarsanız 24 saat siyasette çok uzun bir zaman manasına gelebileceği gerçeği var. Önümüzdeki süreç içerisinde zaten kademe kademe süreçlerimiz olgunlaşıyor. Seçim takvimi açıklandığı zamanlamayla beraber bu aday meselesi de Türkiye’de büyük bir mutabakatla kamuoyuyla paylaşılır düşüncesindeyim. Bizim iddiamız sadece aday değil adayla beraber bu yükü taşıyacak milletin milli güvenlikten teröre, ekonomiden eğitime pek çok politika sahasında riskii yönetecek, geleceğini şekillendirecek kadro derinliğine sahip bir kadro portresinde milletimizle buluşturmaktır. Onun arkasında da güçlü bir programı milletle paylaşabilmektir. Yürüyen bu çalışma gruplarıyla beraber ifade ettiğimiz kurumsal yapısal manada Türkiye’nin bu değişimini gerçekleştirmek noktasında arkadaşlarımız çalışıyor onlar olgunlaştığında kısa bir zaman diliminde o programlarda milletimizle baylaşılacaktır” şeklinde konuştu.

Parti ziyaretinin ardından Atatürk Caddesi ve İbrahim Sözen caddesinde esnafları ziyaret eden Uysal, vatandaşlarla görüştü, fotoğraf çektirdi. Uysal daha sonra Cumartesi Pazarında pazarcı esnaflarını ziyaret etti. Uysal’a ziyareti sırasında Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Antalya İl Başkanı Mahmut Çil, Manavgat İlçe Başkanı Aylin Tezcan Çelik eşlik etti.

Manavgat’ta temaslarını sürdürecek Uysal’ın yarın Alanya ilçesinde ilçe binasının açılışına katılacağı öğrenildi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.