DOLAR 32,5025
EURO 34,7419
ALTIN 2.495,39
BIST 9.490,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

GASTRONOMİ TURİZMDE BAŞROLDE

Gastronomi turizmi turistlere, bir bölgenin kültürünü ve geçmişini yaşama olanağı sağlamakta ve yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak için seyahat motivasyonu yaratan ve seyahat davranışlarının şekillenmesinde etkili olan bir turizm şekli olarak tanımlanmaktadır.

GASTRONOMİ VE TURİZM

Gastronominin turizm ve ekonomiye olan katkısı tartışılmaz. Ülkelerin en iyi pazarlama aracı. Aynı zamanda toplumun mutluluğuna ve ruh sağlığına da büyük etkisi var tabii. İşte tam da bu nedenlerden dünya gastronomiye bu kadar önem veriyor. Biz ise ne yazık ki uluslararası mecralarda şimdiye kadar gastronomiyle çok öne çıkamadık, kendi mutfağımızı dünyaya yeterince tanıtmayı başaramadık; Türk mutfağını markalaştıramadık.

ARA REKLAM ALANI

PORT NATURE LUXURY RESORT& SPA

Artık Türkiye’de tam 40 üniversitede gastronomi bölümü var. Gastronomi eğitimine ciddi bir talep oluştu ve iyi yetişen bir kesim geliyor. Gastronominin turizm için önemini en iyi anlayan ve değerlendiren ise hiç şüphesiz oteller. Port Nature Luxury Resort Hotel & Spa onlardan biri. Otel içinde açtıkları iyi restoranlarıyla hem otellerin hem de restoranların daha iyi konumlanmasını sağlıyorlar ve gözle görülür bir sinerji yaratıyorlar. Gelinen noktada artık gastronomi konaklama sektörünün bir yan ürünü değil, otelin toplam gelir hacmini ve potansiyelini ortaya çıkarmada kullanılan başrol oyuncusu.

TÜRK MUTFAĞI MARKALAŞACAK

Bu videoda olduğu gibi, okul-otel- patron ve yönetici iş birlikleri sonucunda gastronominin turizme katkısı daha da çoğalacak, Port Nature Luxury Resort & Spa gibi otellerin sayısı artacak ve yeni Mustafa Pelit’ler yetişerek Türk Mutfağı markalaştırarak dünyaya tanıtacaktır

#Gastronomi #MustafaPelit #PortNatureLuxuryResortHotel

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.