DOLAR 32,4917
EURO 34,7613
ALTIN 2.481,38
BIST 9.493,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

EROL: MANAVGAT BELEDİYESİ ENGEL OLDU

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, düzenlediği basın toplantısında Çeltikçi Mahallesi’nde Hazine’ye ait 81 dönümlük parselde, orta ve düşük gelirli vatandaşlar için yapılması planlanan bin konutluk TOKİ projesinin, Manavgat Belediyesi’nin açmış olduğu dava nedeniyle engellendiğini iddia etti.

A+
A-

4500 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

Ak Parti Manavgat İlçe binasında düzenlenen basın toplantısında Manavgat’ta yapılması planlanan 2’inci etap toplu konut projesi çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Ak Parti İlçe Başkanı Erol, tamamlanan 1’inci etap TOKİ konutlarında çeşitli nedenlerle TOKİ tarafından satışa çıkarılan 28 konut için 4 bin 500 kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi.

ARA REKLAM ALANI

HAZİNEYE AİT 184 ADA 80 PARSEL

Manavgat’ta yaşanan konut sıkıntısını bir nebze oldun çözmek, yüksek arsa fiyatları ile inşaat maliyetleri nedeniyle konut alamayan düşük ve orta gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için 2’inci etap TOKİ konutları için çalışma başlattıklarını anlatan Erol, “Bize yer olup olmadıklarını sorduklarında, Çeltikçi Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Hazine’ye ait 184 ada 80 parsel numaralı taşınmazı gösterdik. Mera olarak görünüyordu, ‘Meradan çıkaralım toplu konut yapımı ile ilgili çalışma başlatalım’ denildi” diye konuştu.

MANAVGAT BELEDİYESİ DAVA AÇTI

Arsa ile ilgili olarak Milli Emlak Müdürlüğü tarafından çalışma yapıldığını anlatan Erol, “Bu çalışma Milli Emlak Müdürlüğümüz tarafından tamamlandı, tapuya teslim aşamasındayken Manavgat Belediyesi tarafından dava açıldı, burasının mera olmadığı, belediye arazisi olduğu iddia edilerek. Dava süreci şu anda devam ediyor. Tabi bu yatırım da şu anda durmuş vaziyette. Biz şunu beklerdik, hazineye ait bir parsele bizim belediyemizin buna müdahil olmasından çok bu parselin TOKİ’ye devri konusunda engel olunmaması” diye konuştu.

350’DEN FAZLA KONUT YAPILMASI İÇİN TALEBİMİZ VAR

Türkiye genelinde başlatılan 2 milyon 500 bin konut projesi kapsamında Manavgat’a 350 konutun yapılmasının planlandığını hatırlatan Erol, “Biz Türkiye genelinde bu proje olmadan önce Manavgat’ta konuta ihtiyaç olduğunu Bakanımıza dile getirmiştik. O da böyle bir çalışmanın başlatılmasını söylemişti çünkü bizim için önemli olan yangın bölgesinde bir mağduriyet vardı, vatandaşlarımızın da aynı şekilde. Hem bu mağduriyetin giderilmesi hem de bölgemizde çalışan kesimin çok olduğu, arsa fiyatlarının yüksek olduğu ve inşaat maliyetlerinin yüksek olduğunu bildiğimiz için. Şu anda 350 konut planlanırken, arsa da bulunması gerekiyor. Talebimiz daha fazla konutun yapılması yönünde, yeni bir arsa bulduğumuz zaman inşallah bunu da gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

Arsa fiyat ve inşaat maliyetlerinin artışından dolayı konut edinmekte zorlanan düşük ve orta gelirli vatandaşlar için Manavgat’ta 2’inci etap toplu konut inşaatı için çalışma yürüttüklerini anlatan Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, TOKİ eliyle yapılması planlanan konut inşaatının Manavgat Belediyesi’nin Hazine’ye ait arsaya sahip çıkarak dava açması nedeniyle durdurulduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.