DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Erdoğan açıkladı: 10 ilde 3 ay OHAL ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Depremlerde 3 bin 703 vefat, 22 bin 286 yaralı… 10 ili kapsayan OHAL ilan edildi

A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Uzmanlar bu iki depremi istisnai yer hareketi olarak tabir ediyor. Çok büyük bir yıkıma sebep oldu. Coğrafyamızın en büyük felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız” dedi. Erdoğan, “Ölü ve yaralı sayımız maalesef giderek artıyor. Şu anda 3 bin 703 vefatımız, 22 bin 286 yaralımız var” ifadelerini kullandı. Erdoğan deprem bölgesindeki 10 ili kapsayan 3 ay sürecek OHAL ilan edildiğini duyurdu.

ARA REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi‘nde deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları koordine etti. Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Her iki deprem de yeryüzünde 7 kilometre gibi yıkımın şiddetini katlayarak artıran bir yakınlıkta yaşanmıştır. Kırılan fayların genişliği itibarıyla da bu depremler benzerlerine göre çok geniş bir alanda çok büyük bir yıkıma sebebiyet vermiştir. Dolayısıyla sadece Cumhuriyet tarihimizin değil coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Devletimiz tüm kurumları, kuruluşları, personeli, aracı gereci, imkanlarıyla depremin ilk anında itibaren seferberlik ruhuyla felaket bölgelerinde çalışmaya başlamıştır. Depremin 10 ilimize yayılan yıkım etkisini göz önüne alarak ülkemizin dört bir yanında uzman personelimize ve araçlara hemen bölgeye hareket etme talimatı verdik” diye konuştu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.