DOLAR 32,3769
EURO 34,9712
ALTIN 2.325,70
BIST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

Ebru Türel Sözünü Tuttu

Antalya Daily News

ARA REKLAM ALANI

Barakada yaşayan aile sıcak yuvasına kavuştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Endüstri Mühendisi ve iş kadını Ebru Türel , barakada yaşayan 6 kişilik aileye hayırsever vatandaş ve işadamları ile birlikte yardım eli uzatarak prefabrik ev yaptı. Solumaz ailesinin fertleri, baraka yaşamının ardından dayalı döşeli bir eve kavuşmanın büyük sevincini yaşadı. 4 çocuk babası Reşit Solumaz, “Ebru Türel hanımın elinde sihirli değnek varmış gibi bizi mutlu bir yuvaya kavuşturdu Allah razı olsun” diye konuştu. Antalya’nın Kemer İlçesine bağlı Beycik Mahallesi’nde 4 çocuğuyla birlikte elektrik ve suyu olmayan birkaç metrekarelik bir barakada yaşam mücadelesi veren Solumaz ailesi Ebru Türel ve hayırsever işadamları ve vatandaşların seferber olmasıyla birlikte barakadaki zor yaşamdan kurtarılarak sıcak yuvaya kavuşturuldu.

Ebru Türel:Verdiğimiz sözü tuttuk

Ebru Türel aileyi kısa bir süre önce ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit etmiş, hayırsever vatandaşlarla da görüşerek aile için prefabrik bir ev yaptırılacağını ifade etmişti. Ebru Türel bu sözünü çok kısa bir süre içinde tutarak hayata geçirdi. Hayırseverlerin destekleri ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının da çalışmalarıyla aileye içinde dayalı döşeli eşyalarla birlikte prefabrik ev kazandırıldı. Evin kapısını aileyle birlikte açan Ebru Türel, Solumaz çiftinin yeni yuvasını gezerek ilk heyecanlarına ve mutluluklarına ortak oldu.

Güle güle otursunlar

Ebru Türel, “Gazetede okuduğum bir haber üzerine ailenin durumundan haberdar oldum.   Hemen ekiplerimizi aileye yönlendirdim. Yaşadıkları yer naylondan derme çatma bir barakaydı, tuvalet, mutfakları yok ve 4 tane çocukları vardı. Bizde hayırsever vatandaş ve işadamlarımızın destekleriyle küçük sevimli bir başlarını sokabilecekleri 4 tane çocuklarıyla huzurlu mutlu sağlık içinde yaşayabilecekleri ev yaptık. Buranın yapımında emeği geçen destek olan bütün hayırseverlere çok teşekkür ederim. Solumaz ailesini hayırseverlerin katkılarıyla yeni evine kavuşturduk. Verdiğimiz sözü tuttuk, ailemiz artık mutlu ve sağlıklı yaşamlarını sürdürecekler. Yeni yuvalarının içinde inşallah güle güle, mutlu sağlıklı huzurla yaşamaları ve kullanmalarını dilerim” diye konuştu.

Evimize sihirli değnek değdi

Reşit ve Bircan Solumaz çifti Ebru Türel’e çok teşekkür ederek, “Maddi imkânsızlıklardan dolayı derme çatma barakada yaşıyorduk. Ebru Türel bizlere geldi destek vereceğini söyledi. Sözünü de tuttu. Ebru hanımın elinde sihirli değnek varmış gibi bizi mutlu bir yuvaya kavuşturdu. Ebru hanımdan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’den ve bu evi yapanlardan Allah razı olsun. Ebru Türel sayesinde oldu mutlu bir yuvaya kavuştuk” diye konuştu.

İlk defa odamız oldu

Solumaz çiftinin dört çocuğu Sevgi, Ezgi, Muhammed ve Gamze de eski yerlerinden kurtulup yeni evlerine kavuştukları için mutlu olduklarını söyleyip, “İlk defa kendi odamız oldu. Kendi yataklarımızda uyuyacağız artık, derslerimizi çalışabileceğimiz çalışma masamız ve dolabımız da var” diye konuştu.

Antalya Video Haber ve İçerik Hizmetleri için AntalyaDailyNews, kaliteli içerik ve kaliteli görsel hizmeti sunar.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.