DOLAR 33,0393
EURO 35,9009
ALTIN 2.521,97
BIST 10.864,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Cts 38°C
Paz 38°C
Pts 37°C
Sal 36°C

CUMHURİYET İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 39. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 1. Lapta Nashira Granfondo Bisiklet Yarışları düzenlendi.

ARA REKLAM ALANI

Nashira Otel Gurubu, Lapta Belediyesi ve Kıbrıs Bisiklet Federasyon işbirliğinde Girne’nin Lapta Beldesi’nde ilk kez düzenlenen yarışlara, Türkiye ve Kıbrıs’tan toplam 90 sporcu katıldı. 

Bisikletçiler, 104 kilometre uzun ve 55 kilometre kısa olmak üzere 2 ayrı parkurda, Yıldız, Gençler, Elitler ve Masterlar kategorilerinde pedal çevirdiler. Turnuvanın ana sponsoru olan Nashira Otel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan, Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ve Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Salih Yalızat’ın start verdiği yarışlar, Lapta şehir merkezinden başladı. Büyük çekişmeye sahne olan ve zorlu parkurda pedal çeviren bisikletçiler, Girne ve Lapta’nın doğal güzellikleri ve köylerinden geçerek, başlangıç noktasında final yaptılar.

DERECEYE GİREN SPORCULARA MADALYA, KUPA VE PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Yarışların ardından Lapta Belediyesi Tekin Adalı Spor Tesisi’nde ödül töreni düzenlendi. Yarışlarda toplam 19 kategoride dereceye giren sporculara kupa, madalya ve para ödülü verildi.  Nashira Otel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan’ın günün anısına Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ve Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Salih Yalızat’a plaket takdim ettiği tören, fotoğraf çekimiyle son buldu. 

NASHİRA BİSİKLET TAKIMINDAN BÜYÜK BAŞARI

Antalya’dan turnuvaya 4 sporcu ile katılan Nashira Bisiklet Takımı, organizasyonda, 4 madalya ve 2 kupa alarak büyük başarıya imza attı.  Nashira Bisiklet Takımı, Kıbrıs’tan 3 birincilik, 1 ikincilik ve genel klasmanda ikincilik ve üçüncülük kupasını almayı başardı. Sporculardan Ali Rıza Fırıncı uzun parkur 55-59 yaş master kategorisinde altın madalya, Ataman Şekerci 45-49 yaş master de altın madalya, Harun Türünz 45-49 yaş master da gümüş madalya, Cihat Yurtseven ise kısa parkur 55-59 yaş master kategorisinde 1. olarak altın madalya kazandı.  Genel Klasmanda Ataman Şekerci ikincilik ve Harun Türünz üçüncülük kupasını alan isimler oldu.

BAŞKAN AKTUĞ: “BU GÜZEL COĞRAFYAYA BİSİKLET TUTKUNLARINI BEKLİYORUZ”

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, ilk kez bisiklet turnuvasına ev sahipliği yaptıklarını anlatarak, “Daha önce gezi amaçlı bisiklet etkinliklerimiz olmuştu. Şimdi ilk defa bu ölçekte büyük bir bisiklet yarışı yapıldı. Bu yarışı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü anısına düzenledik. Buda bizim için çok anlamlı oldu” diye konuştu.

Başkan Aktuğ, yatırımcı iş insanı Hüseyin Aydoğan ile samimi bir ortamda bir öğlen yemeğinde bir kıvılcımla başlayan bu organizasyonun ateşini yaktıklarını belirterek, geleneksel hale gelecek yarışların her yıl Kasım ayında yapılacağını söyledi.

Lapta’nın tarihi ve coğrafyası ile Kıbrıs’ın güzel bir kasabası olduğunu ifade eden Aktuğ şunları söyledi: “Bölgemiz otelleri ve turizm potansiyeli ile öne çıkmaktadır. Tabi bizim buranın havasının da kış aylarında bile güneşli ve iyi olmasının avantajı var. Bisiklet tutkunları için güzel bir havası var. Bisiklet dünya çapında tanınan önemli bir spor. Bizde bisikletsever oteller oluşturabilirsek adamız, bisikletçiler için bir cazibe alanı olabilir. Buda adamızdaki turizmi daha da canlı hala getirecektir. Türkiye’den ve diğer ülkelerden bu güzel coğrafyaya bisiklet tutkunlarını bekliyoruz. Bu organizasyona destek veren başta Nashira Otel Grubu yönetim kurulu başkanı sayın Hüseyin Aydoğan olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

HÜSEYİN AYDOĞAN: “KIBRIS’IN TANINIRLIĞINI ARTIRMAK İÇİN BU ORGANİZASYONLARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Nashira Otel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan’da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inin dünyada tanınması için ilk kez uluslararası bisiklet turnuvası düzenlediklerini belirterek, bu yıl ilki yapılan yarışın geleneksel hale getirileceğini ve her yıl düzenleneceğini söyledi.

Bu yarışların diğer spor dallarında da devam edeceğini ve Kıbrıs’ın tanınırlığını artırmak için bu organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini dile getiren Aydoğan, “Kıbrıs’ta bisiklet sporu adına bir meşale yaktık, bir iş insanı olarak duyarlılık gösterdik. Belediye Başkanıyla bir masada bir araya geldiğimizde böyle bir organizasyonun eksikliğini gördük.  Karar aldık ve 15 gün gibi kısa bir süre içinde bu organizasyonu tamamladık. Bisiklet yarışımızı Türkiye, Kıbrıs ve diğer ülkelerden büyük bir katlımla gerçekleştirdik. Kazasız, belasız tamamladık. Güzel bir yarış oldu. Bugün burada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığı bir kez daha göstermiş olduk” dedi. 

Sağlıklı yaşam için her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını ve 25 yıldır spor organizasyonlarına destek verdiğini ifade eden Aydoğan,  diğer iş insanlarının da spor etkinliklerine sponsor olup destek vermeye çağırdı.

KIBRIS’IN GÜZEL HAVASINDA VE MUHTEŞEM DOĞASINDA PEDAL ÇEVİRDİLER

Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Salih Yalızat ise Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde Kıbrıs’ın güzel havasında, doğal güzelliğinde hem spor adına hem bisiklet adına güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.

Organizasyon sorumlusu Yağmur Aydındağ’da, Granfondo Bisiklet Yarışlarına Türkiye’den 60 sporcu, Kıbrıs’tan ise 30 sporcu olmak üzere toplam 90 sporcunun katıldığını hatırlatarak, geleneksel hale getirilecek yarışlara önümüzdeki yıllarda Türkiye ve farklı ülkelerden daha çok sporcu beklediklerini dile getirdi.  

Yarışa katılan sporcular ise Kıbrıs’ın güzel havasında ve muhteşem doğasında pedal çevirmekten dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, başta ana sponsor Nashira Grubuna ve Lapta Belediyesine teşekkür ettiler.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.