DOLAR 32,2645
EURO 34,6728
ALTIN 2.405,44
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 28°C
Cum 22°C
Cts 23°C

CROWN HOTELLERİNDE YÜZLER GÜLÜYOR !

Crown Otelleri Koordinatörü Kuru, Rusya- Ukrayna savaşına rağmen iyi bir sezon geçiriyoruz

ARA REKLAM ALANI

SAVAŞ & TURİZM

Dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgınının pandemiye dönüşmesinin ardından büyük kayıplar veren Türk turizmi, bu yıl Rusya- Ukrayna savaşına rağmen iyi bir sezon geçiriyor. Avrupa pazarından beklenilen düzeyde misafir ağırlayan ve otelleri dolduran turizmcilerde yüzler gülüyor. Toplamda 3 bin yatağa sahip 4 tane beş yıldızlı tesisiyle Antalya turizminin önemli aktörlerinden olan Crown otelleri de sezonun iyi gidişinden oldukça memnun.

RUSYA- UKRAYNA SAVAŞINA RAĞMEN OTELLER DOLDU

Crown Hotelleri Genel Koordinatörü Güngör Kuru, 2022 turizm sezonuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Savaştan dolayı Rusya- Ukrayna pazarının olumsuz etkilerine rağmen iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Kuru, tesislerinin Avrupa, Baltık ve diğer ülkelerden gelen misafirlerle yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştıklarını söyledi.

Crown Hotels

SEZON KASIM AYININ 3. HAFTASINA KADAR UZAYACAK

Kişi sayısından ziyade turistlerin kişi başı harcamalarının sektör verimliliği açısından çok daha önemli olduğunun altını çizen Kuru, 2022 sezonunun pandemide kayıp veren Türk turizminin telafi yılı olacağını ifade etti. Olumlu yönde gidişatın sezonu uzatabileceğini dile getiren Kuru, “Süreç böyle devam edecek gibi gözüküyor. Sezon sonu da bir miktar uzayacak gibi düşünüyoruz. Kasım ayının 3. haftasına kadar gider diye öngörüyoruz. 2019 verilerini yakalayıp aşılma durumunu gözlemliyoruz. An itibariyle geçen iki seneye göre çok çok iyiyiz. 2019 yılına göre de bir tık daha iyiyiz” dedi.

Güngör Kuru – Genel Koordinatör

SEKTÖRÜN BAŞINDA ÇOK DONANIMLI VİZYONER BİR BAKANIMIZ VAR

Pandemi ve devam eden Rusya Ukrayna savaşı gibi dev krizlere karşın Türk turizminin hızlı toparlanmasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sektör tecrübesinin önemli bir etken olduğunu vurgulayan Güngör Kuru, “Sektörümüz 2 yıldır pandemiden dolayı kan kaybetti. Bu dönemde sektör değiştiren turizmciler oldu. Ama biz yine çok büyük bir sektörüz. Bu sektörde çok deneyimli çok tecrübeli değerli yöneticiler, hatta yatırımcılarımız var. Buda bizim için sektör için çok büyük bir artı. Özellikle çok donanımlı vizyoner bir bakanımız var. Tabi herkesin isteğini karşılayamıyor olabilir. Objektif bakış açısıyla bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Turizmi yöneten profesyonel, vizyoner bir bakanımızın olması bence Türk turizmi açısından bir şans” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.