DOLAR 32,3659
EURO 34,6536
ALTIN 2.381,91
BIST 10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 29°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 26°C
Pts 24°C

CIRCUS ARENA NEFES KESTİ !

Kimi zaman nefesler tutuldu, kimi zaman yürekler ağıza geldi. Mesleğini tutkuyla yapan akrobatların performansı görülmeye değerdi. Uluslararası İskandinav Sirki, Circus Arena, Antalya-Manavgat’ta kapılarını açtı. Circus Arena, birbirinden ilginç ve renkli gösterileriyle izleyenleri büyüledi.

ARA REKLAM ALANI

DÜNYACA ÜNLÜ CIRCUS ARENA ANTALYA’DA

Heyecan dolu gösterileriyle izleyenleri kendine hayran bırakan Circus Arena ziyaretçi akınına uğradı. Nefes kesen şovlar farklı ilçelerden ziyaretçileri Manavgat’a çekmeyi ilk gününde başardı. Gösteriye çok sayıda aile çocuklarıyla katıldı. Şovlar çocuklar kadar büyüklerden de büyük ilgi gördü. Turistlerin ilgisi de büyüktü. Profesyonel akrobatların şovları yabancı izleyicilerden tam not aldı.

TURİZM SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAYACAK

Uluslararası Circus Arena‘nın Antalya’ya gelmesinde bölgenin lokomotif sektörü turizmin rolü büyük. Alanında kendini kanıtlamış dünyaca ünlü yetenekleri bünyesinde barındıran Circus Arena Ekim sonuna kadar açık kalarak, Antalya ve Türk turizmine büyük katkı sağlayacak. Circus Arena‘nın işletme ortağı Adnan Ayaz, “Bottur yıllardır aynı. Cip safari yıllardır aynı. Green Kanyon aynı. Circus Arena sanatla eğlencenin birleştiği tek adres oldu” dedi.

CİRCUS ARENA’DA 3’ÜNCÜ KUŞAK DÖNEMİ

1955 yılında kurulan ve pek çok ülkede şovlar düzenleyen Circus Arena bugün 3’üncü kuşağıyla yoluna devam ediyor. 2023’te dünyanın en kaliteli şovlarını Türkiye’ye taşıyan Circus Arena, Danimarka sirk geleneğinin dünyada ki en önemli temsilcileri arasında gösteriliyor. Circus Arena‘nın 3. kuşak temsilcisi Jackie Berdino, ” 1955’te dedem Circus Arena’yı kurdu. Ben 3. oğlum ise 4. jenerasyon. Circus Arena, İskandinavya’daki en iyi şovlardan biri ve şimdi Türkiye’deyiz. Dünyadaki uluslararası sirk festivallerinden en iyilerini buraya getirdik. Bütün şovlarımız kesinlikle birinci sınıf. Türkiye’de olmaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

YERLİ HALKA POZİTİF AYRIMCILIK UYGULANACAK

Ekim sonuna kadar farklı şovlarla izleyicilere heyecan dolu dakikalar yaşatacak olan Circus Arena, giriş ücretleri konusunda yerli halka pozitif ayrımcılık sağlamayı planlıyor. Circus Arena‘nın işletme ortağı Adnan Ayaz, “Belediye ve belediye başkanımızla da konuşacağız. Belki halk gününe o güne özel bir şey yapacağız” dedi.

CIRCUS ARENA’DA HAYVAN YOK !

Şovlarında hayvanları kullanmayan uluslararası Circus Arena hayvan haklarına da dikkat çekiyor. Adnan Ayaz, “Hayvanlar kendi doğalarında yaşamaları benim için daha iyi. Ortaklarımın da düşüncesi bu yönde” şeklinde konuştu.

Circus Arena Hakkında:

Circus Arena, 1955 yılında önemli pazar şovmeni Victor Arne Olsen (daha sonra Arne Berdino olarak bilinir) tarafından kuruldu. Sirk, Provincial Revue adı altında bir aile şirketi olarak başladı.hangi yerel pazarlarda gerçekleştirildi. Berdino adı, ünlü bir kaçış sanatçısı Bernadi’nin adının ve Dino adlı bir maymunun karışımından Victor Arne Olsen tarafından yapılmıştır. İki yıl sonra girişimin adını Circus Arena olarak değiştirdi. 1958’de önizleme şovu, hafta sonları pazarlarda bir cazibe merkezi olmaktan çıkıp gerçek bağımsız sirk performanslarına dönüştü ve 1959’dan sonra Circus Arena, pazar çılgınlığından tamamen kurtuldu. Circus Arena, yaklaşık 100 kişilik oturma yeri olan küçük bir sözde “hangar çadırı” ile başladı. Birkaç yıl sonra biraz daha büyük, iki direkli bir sirk çadırıyla değiştirildi. İlk yıllarda sirk grubu yalnızca Berdino ailesinden oluşuyordu ve bu aile Arne Berdino’ya ek olarak oyuncu olarak kızı Jytte ve oğlu Benny ile Bayan Lydia’dan oluşuyordu. Berdinos tarafından ailenin bir parçası olarak görülen ve bu nedenle performans “Sıcak aile sirki” olarak pazarlanan palyaço Larno (Georg Larsen). Sonraki yıllarda daha fazla sanatçı katıldı ve küçük işletme, Danimarka’nın en küçük sirki olmaktan çıkıp dört direkli sirk çadırı olan temiz, orta ölçekli bir işletmeye dönüştü. Oğlu Benny Berdino, babasının ani ölümünün ardından 1976’da Circus Arena’yı devraldı ve sonraki on yıllar içinde, işi birkaç gezici işletmeyle İskandinavya’daki ve kuzey ülkelerindeki en büyük sirk haline getirdi . 2008’de Benny Berdino, Dannebrog Nişanı Şövalye Haçı aldı. 2016’da Danimarka Sirk Ödülü’nü de aldı.

Kaynak: wikipedia

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.