DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 26°C

Boztaş, “Çanakkale, tarihinin akışını değiştirmiştir”

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+
A-

Boztaş mesajında, Türk milletinin Çanakkale’de 7 düvele karşı verdiği mücadele ile Türk ve Dünya tarihinin akışını değiştirdiğine vurgu yaparak 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin tarihte eşine az rastlanan, büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu kaydetti.

ARA REKLAM ALANI

Boztaş, “Çanakkale; dünya literatüründe bir dönüm noktası olarak tarihe geçmiş ve tarihe altın harflerle yazılmış kahramanlık destanıdır. Çanakkale milletimizin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiç bir fedakârlıktan çekinmediğini gözler önüne seren şanlı bir zaferdir. Çanakkale’de kahraman ordumuz, düşman kuvvetlerine karşı aylar boyunca devam eden, deniz ve karada eşine ender rastlanır bir kahramanlık mücadelesi vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ve üstün komutanlık yeteneğini gösterdiği bu şanlı destanda ‘Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçecektir’ demiştir. Milletimizin Çanakkale’de verdiği büyük mücadele; dünya savaş tarihinde örneği az görülen bir olaydır. Düşman donanmasının çok ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldığı bu şanlı destanda yaklaşık 250-300 bin askerimiz de şehit olmuştur. Çanakkale Zaferi’yle, millet olma bilincinin tohumları atılmış, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında milletimize büyük bir moral kaynağı olmuştur. İşte geleceğin Türkiye’si vatan uğruna canlarını veren bu kahraman şehitlerimizin kanları üzerine kurulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106 yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.