DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C

Antalya’da son 24 saatte öne çıkan gelişmeler

ARA REKLAM ALANI

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte israf uyarısında bulundu .Dere, Türkiye’de her gün 6 milyonun üzerinde ekmeğin ve yılda 26 milyon ton civarında meyve, sebze ve gıdaların israf edildiğini belirtti. Ülkemizdeki gıda israfının yüzde 42’sinin evlerde çöpe giden yiyeceklerden kaynaklandığını ifade eden Dere, en çok çöpe atılan yiyeceklerin başında ise ekmek, unlu mamuller, sebze ve meyvelerin geldiğini söyledi.

***

TARIMSAL üretimin, ticaretin ve ihracatın geliştirilmesi için projeler yürüten Antalya Ticaret Borsası, pazar arayışlarını sürdürüyor. Borsa üyeleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi projesi kapsamında İngiltere’de temaslarda bulundu. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, “Antalya Ticaret Borsası olarak ürünlerimizi ekonomiye kazandırmak için canla başla çalışıyoruz. Üretimimizi ihracata yönlendirmek için pazarımızı büyütme hedefindeyiz” dedi.

***

ANTALYA’da 13 Şubat’ta yaşanan sel felaketinde görev alan AFAD gönüllüleri için arama kurtarma ekiplerine teşekkür töreni düzenlendi. Törene katılan Vali Hulusi Şahin, “Bizim toplumumuzun yüksek karakterini sizler temsil ediyorsunuz” diyerek, AFAD ve gönüllü kuruluşların yaygınlaştırılması için çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

***

Antalya’da 23 otele modernizasyon teşviki. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2023 yılının Eylül –Aralık aylarına ayına ait yatırım teşvik belgelerinin listesini açıkladı. Açıklanan listeye göre Türkiye genelinde 57 otelin modernizasyon yatırımına teşvik verilirken bunun 23’ünü Antalya’daki oteller oluşturdu.

***

ANTALYA’nın Serik ilçesinde Gençlik Merkezi tarafından 60 kişinin katılımıyla doğa yürüyüşü yapıldı.Serik Gençlik Merkezi tarafından geçen yıl başlatılan doğa yürüyüşleri kapsamında Akbaş Göleti, Etler Şelalesi ve Karapınar mevkiinde yaklaşık 9 kilometrelik ve 3 saat süren yürüyüşe 60 kişi katıldı.

***

Antalya’da suçla mücadelede kararlılıkla devam ediyor. Çeşitli suçlardan aranan 220 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucu yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

***

Antalya ile İsrail’in Bat Yam şehri arasındaki kardeşlik protokolü iptal edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesinin mart ayı olağan meclis toplantısında, İsrail’in Bat Yam şehri ile Antalya arasındaki kardeş şehir protokolünün oy birliğiyle sonlandırılmasına karar verildi.

***

Antalya Emniyet Müdürlüğü, geleceğin sanatçılarına özel bir fırsat sunuyor. ‘Çocuk Gözüyle Polis’ temalı ödüllü resim yarışması düzenliyor. Antalya il sınırları içindeki 6-14 yaş arası ilkokul ve ortaokul öğrencileri yarışmaya katılabilecek. Katılımcılar, başvurularını en geç 29 Mart tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor.

***

Para Okçuluk Federasyon Kupası Antalya’da başladı. ilk oklar atıldı.  Organizasyona 13 ildeki 23 kulüpten 16’sı kadın, 39’u erkek toplam 55 sporcu katılıyor. Organizasyon bugün sona erecek.

***

Antalya’nın Alanya ilçesinde ‘Atatürk’e Koşalım, Atatürk’le Koşalım’ sloganı ile düzenlenen 24. Alanya Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu 820 kişinin katılımıyla tamamlandı.

 

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.