DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C

Antalya’da son 24 saatte öne çıkan gelişmeler

CHP lideri Özgür Özel Antalya’ya geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı, Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Büyük Antalya Buluşması”na tüm halkı davet etti. Buluşma, 16 Mart Cumartesi günü saat 17.00’de Kepez Turgut Özal Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirilecek. Özgür Özel, en son 21 Şubat’ta CHP Antalya aday tanıtım toplantısına katılmıştı.

ARA REKLAM ALANI

***

2023 yılında artan Antalya’da konaklama tesisi dolulukları 2024 yılına düşüşle başladı. 2023 yılı Ocak ayında yüzde 31 olan doluluk 2024’te % 29’a indi. Turizm Databank‘ın Kültür ve Turizm Bakanlığı konaklama istatistiklerinden derlediği verilere göre, Bu ayda ildeki doluluk oranları 5 ve 4 yıldızlı otellerde yüzde 29’a, 3 yıldızlı otellerde ise yüzde 24’e düştü.

***

Antalya’nın Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Laboratuvarı’nda, ormanlık alanda ağaçlara zarar veren çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele verecek olan terminatör böceklerin üretimine başlandı.

***

Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü denizanalarının neden olduğu deri reaksiyonlarına karşı halkı uyardı. Ünlü, denizanalarının yakıcı kapsülleri nedeniyle temas halinde yangı, kaşıntı, deride kızarıklık ve su toplama gibi klinik etkilerin görülebileceğini belirtti. Bu durumun özellikle yüzücüler, dalgıçlar ve balıkçılar için risk oluşturduğunu ifade etti.

***

Antalya Vergi Dairesi, 2022 yılı dönemi gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı. Antalya’da geçen yıl 80 milyar lira vergi toplanırken, 2022 yılı kazançlarından en fazla vergi ödeyen kurumlar vergisi rekortmenleri arasında ilk sıralarda turizm şirketleri yer aldı. TAV Fraport Antalya 864 milyon 186 bin lira ile vergi rekortmeni birincisi oldu. Kurumlar vergisi rekortmenleri ilk 30 arasında 11 turizm firması bulunuyor. Gelir vergisi rekortmenleri arasında Manavgat’tan turizmci Mustafa Karamancı, Antalya’da ise Ufuk Cömertoğlu ilk 30 arasında yer aldı.

***

 İstiklal Marşı’nın 103.yıl dönümü kutlandı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, yurttaşlarımızı ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir” dedi. Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, ise “İstiklal Marşı, milletimizin bin yıllık var olma destanı, hürriyet ateşini imanla tutuşturan onurlu bir direnişin sembolü; cihanşümul bir medeniyetin onurunu, sömürgeci işgalcilere karşı nasıl koruduğunun vesikasıdır. Silah üstünlüklerine ve kalabalık ordularına güvenerek milletimizi dize getirecekleri yanılgısı içinde olan işgalci devletlere bir meydan okumadır” dedi.

***

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, turizm sezonu öncesinde üyelerine yönelik Cankurtaran Eğitimi düzenliyor. Eğitimin yarın başlayacağını duyuran MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, “Kentimizin ekonomik olarak kalkınmasını arttırabilmek için üyelerimizden gelen taleplerin ışığında daha çok eğitim ortamı hazırlayıp; ekonomisi çeşitlenmiş, yaşam kalitesi yükselmiş, güçlü bir “Manavgat” için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

***

Antalya Erzurumlular Derneği tarafından Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Antalya Erzurum Günleri etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklere katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Memleketin değeri insanının kalibresi ile ölçülür. Kadim ve çok güzel bir kültürü var. Dolayısıyla Erzurum çok kıymetli ve değerli” dedi.

 

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.