DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C
Çar 35°C

Antalya Bülten – 27.05.2024

Günaydın, Antalya’da hafta sonunun özeti ve yeni günde öne çıkan gelişmeler şöyle

ARA REKLAM ALANI
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Geleceğe Miras projesi kapsamında Side Antik Kenti’nde 2023 yılında başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bulgular ortaya çıkmaya devam ediyor. Antalya’nın Side Antik kentinde devam eden kazı çalışmalarında şairlere ilham kaynağı olan epik şiirin esin perisi Kalliope’nin betimlendiği bir mozaik zemin bulundu.
  • 22. Alanya Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında tarihi tersanede Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçıları Elif Kuştan ve Eren Kuştan unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Festivali’n 2’inci gününde sahne alan ünlü sanatçı Ziynet Sali’nin konserine, Türk-Yunan dostluğu damgasını vurdu. Mübadele nedeniyle Alanya’dan giden Rumların torunları, 102 yıl sonra kente geldiler ve sahneye çıkarak, Ziynet Sali ile birlikte Türkçe Yunanca şarkılar söylediler
  • Antalya’nın Alanya ilçesinde drift atarak tehlikeli hareketler sergileyen sürücü, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. sürücüye 42 bin 825 lira para cezası kesilerek, şahsın sürücü belgesine de 2 ay süreyle el konuldu.
  • Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne ait 17 dönümlük inşaat alanına sahip arazide, 280 dükkanlık Akdeniz Sanayi Sitesi projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. 2500 iş yerinden oluşan mevcut Akdeniz Sanayi Sitesi, proje tamamlandığında 2700’ün üzerinde dükkan ve yaklaşık 17 bin çalışan sayısı ile dev bir kompleks haline gelecek.
  • Antalya’da, yabancı girişimcilerin aynı çatı altına toplanmasını sağlamak ve bunların uluslararası hedeflere sahip Türk girişimcilerle buluşup sinerji geliştirmesi amacıyla Rusça Konuşan ve Uluslararası İş Adamları Derneği kuruldu. Avukat İlhan Şubaşı’nın başkanlığını yaptığı dernek, 7 kurucu üyenin iş birliğinde çalışmalara başladı.
  • ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası klasik müzikseverleri ödüllü Polonyalı keman sanatçısı Sara Dragan ile buluşturdu. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşen keman konserinde, 7 yaşından beri kemanını elinden bırakmayan Sara Dragan solist sanatçı olarak sahnede yer aldı. 
  • Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Golf Turu müsabakaları, Antalya’da düzenlenen 8’inci ve son ayakla sona erdi. 16 kulüpten toplamda 36 sporcunun mücadele ettiği turnuvanın 8’inci ve son ayağında dereceye girenlere kupaları Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Recep Turan tarafından verildi.
  • Antalya’nın Serik ilçesinde düzenlenen 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, A grubu üçüncü maçında Polonya’yı 4-1 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.
  • Süper Lig’in 38 ve son haftasında Corendon Alanyaspor ile Antalyaspor 1-1 berabere kaldı. Alanyaspor sezonu 52,puanla 8’,nci,  Antalyaspor ise 49 puanla 10’uncu sırada tamamladı.
  • Antalya’da, Galatasaraylı taraftarlar, Trendyol Süper Lig’de mutlu sona ulaşan takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Kentte  aralıklarla etkili olan yağışa rağmen sarı kırmızılı taraftarlar, maçın sona ermesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak şampiyonluk kutlaması yaptı.

yarın görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.