Bu içeriği paylaşın:
Antalya’da adliye koridorlarından spor dünyasına, asayiş operasyonlarından sosyal yaşama kadar hareketli bir 24 saat geride kaldı. Kent gündemine damga vuran en sıcak gelişmeleri sizler için derledik.
Muhittin Böcek Hakim Karşısında: Üçüncü Duruşma Başladı
Antalya’da yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşması saat 09:30 itibarıyla başladı.
Aralarında Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in de bulunduğu 41 sanığın yargılandığı 702 sayfalık dosyada; “irtikap”, “nüfuz ticareti” ve “kara para aklama” gibi ağır suçlamalar yer alıyor. İlk iki duruşmada suçlamaları reddeden Böcek’in, geçtiğimiz süreçte etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak amacıyla savcılığa ek ifade verdiği ve bu ifadelerde siyasi sürece dair iddialarda bulunduğu kamuoyuna yansımıştı. Mahkemenin tutukluluk haline ilişkin vereceği karar merakla bekleniyor.
Manavgat’ta Milyonluk Kaçakçılık Operasyonu
Kolluk kuvvetlerinin mali suçlar ve kaçakçılıkla mücadelesi de aralıksız sürüyor. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, lüks markalara ait gümrük kaçağı ürünlerin depolandığı bir adrese baskın düzenledi.
Depoda yapılan aramalarda; piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 850 bin lira olan 1.750 adet kaçak gözlük, 3 bin 82 adet parfüm ve 135 adet yetişkin ürünü ele geçirildi. Olayla ilgili geniş kapsamlı adli soruşturma devam ediyor.
Antalya’da Yaz Kur’an Kursları Kapılarını Açtı
Kentimizde eğitim ve sosyal yaşam tarafında da önemli bir hareketlilik var. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Antalya genelinde başladı.
Antalya İl Müftüsü Aydın Yığman, kursların ilk gününde Konyaaltı ilçesindeki Karabulut Camii’ni ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Yaz aylarında camilerin çocuk sesleriyle şenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yığman, bu kursların çocukların manevi gelişimi ve dini değerleri doğru kaynaktan öğrenmesi açısından büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.
Doğal Yaşam Parkı’nda Minik Kanatlara Özel Bakım
Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı bünyesindeki “yavru kreşi”, yuvadan düşen minik kuşların umudu olmaya devam ediyor. Parka getirilen ebabil, leylek ve kırlangıç gibi yavru kuşlar, yaban hayatından kopmamaları için özel bir diyetle ve insan eli değmeden özenle büyütülüyor.
Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, un kurdu ve etle beslenen kuşların, uçma antrenmanlarının ardından yeniden doğaya salındığını belirtti. Arsun, vatandaşları da uyararak yuvadan düşmüş gibi görünen her yavruya hemen dokunulmaması, uçma denemesi yapma ihtimaline karşı bir süre uzaktan gözlemlenmesi gerektiğini hatırlattı.
Spor Dünyası Hareketli: Antalyaspor ve Alanyaspor’dan Yeni Sezon Hamleleri
Antalya temsilcileri yeni sezona hem sahada hem de saha dışında güçlü bir giriş yapıyor.
Antalyaspor’da İç Transfer ve Şehir Desteği
Kırmızı-beyazlı ekibimiz, iç transferde iki önemli hamle yaparak deneyimli oyuncuları Soner Dikmen ve Erdoğan Yeşilyurt ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Saha dışındaki en önemli gelişme ise finansal destek tarafında yaşandı. Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde geniş kapsamlı bir destek toplantısı düzenlendi. Loca ve kombine satışlarının ele alındığı toplantı sonrası valilikten, “Kırmızı-beyaz sevdamız için şimdi destek zamanı” çağrısı yapıldı.
Alanyaspor’a Tunuslu Golcü
Süper Lig temsilcimiz Alanyaspor ise yeni sezonun ilk dış transferini hücum hattına yaptı. Turuncu-yeşilliler, Tunuslu 21 yaşındaki genç golcü Omar Ben Ali’yi 4 yıllığına renklerine bağladı. 1.97’lik boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çeken milli futbolcunun, Antalya ekibine hem sahada büyük güç katması hem de gelecekte ciddi bir bonservis geliri kazandırması hedefleniyor.

