DOLAR 32,5309
EURO 34,9615
ALTIN 2.439,32
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Antalya ‘da Cemevi Protokolü İmzalandı

Antalya DailyNews

Altınova Cemevi ve Kültür Merkezi işbirliği protokolü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alevi Bektaşi Federasyonu ile Altınova Cemevi ve Kültür Merkezi işbirliği protokolü imzaladı.

ARA REKLAM ALANI

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, tüm Alevi örgütlerini temsilen yaptığı konuşmada, Altınova Cemevi’nin kapısının Alevi ve Sünni herkese açık olacağını  söyledi.

Türel Umarım Örnek Olur

Başkan Türel’e Alevi toplumuna verdiği destek ve önem için teşekkür eden Doğan Demir, “Siyasi görüşü ne olursa olsun bizi ötekileştirmeyen bütün yerel yöneticiler bizim için çok önemlidir.  Umarım Menderes Türel’in burada yarattığı bu heyecan, bu özveri, bu yaklaşım bütün oy verdiğimiz ya da vermediğimiz siyasi parti temsilcilerine özellikle yerel yöneticilere örnek olur dedi.

Cemevi 2020 Yılı Başında Hizmette

Altınova Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatını 2019 bütçe planlaması dahilinde hızlı bir şekilde tamamlayarak 2020 yılı başında hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Başkan Menderes Türel,  Bazı belediyeler Cem evi olarak yaptıkları binalara kültür merkezi ismi konuluyor. Adeta Cemevi diye ifade edilmekten kaçınılıyor. Ama biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmayız. Bizler göğsümüzü gere gere Altınova’da yaptığımız esere Cemevi ve Kültür merkezi olarak isimlendiriyoruz dedi.

Alevilik Üzerinden Siyaset Yapmadık

Bugüne kadar Alevi toplumunu kendilerinin arka bahçesi görenlerin  bu kesimden gelen taleplere yeteri kadar cevap veremediklerine dikkati çeken Başkan Türel,  “Biz Alevilik üzerinden hiç siyaset yapmadık bugünden sonra hiç kimsenin siyaset yapmasına da izin vermeyiz. Biz bu hizmetleri siyaset için değil Allah rızası için yapıyoruz. Daima devletinin yanında bulunan Alevi kardeşlerimiz hükümetimizin göreve geldiği günden bu yana ibadetlerini ve kültürlerini istedikleri gibi özgürce yerine getirebiliyor dedi ifadelerini kullandı.

Başkan Türel ve Doğan Demir’in iş birliği protokolü imzalamasının ardından Güzel Şah Dede gülbenk okudu.

 

Antalya Video Haber ve İçerik Hizmetleri için AntalyaDailyNews, kaliteli içerik ve kaliteli görsel hizmeti sunar.

 

 

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.