DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C
Çar 35°C

Antalya Bülten 31.05.2024

Antalya’da dünün özeti, bugünün gündemi;

  • Kurban Bayramı yaklaşıyor. Hayvan pazarları hareketlendi, son güne kalmak istemeyenler kurbanlıklarını almaya başladı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala artan rakamlar ile beraber kurbanlık fiyatlarının ne kadar olduğu kuşkusuz en çok  merak edilen. Antalya için açıklanan 2024 kurbanlık fiyatları şu şekilde;  Büyükbaş Kurbanlık Fiyatı; 75.bin lira ile 200.binT lira arasında değişkenlik gösterirken , Küçükbaş Kurbanlık Fiyatları ise  7 bin lira ile 20 bin lira arasında  değişiyor.
  • Antalya’da antik ‘tribünler’ konuklarını ağırlayacak. Antalya’da bulunan Perge Antik Kenti, Türkiye’deki en iyi korunmuş “stadion”lardan birine ev sahipliği yapıyor. Antik yapının 5 bin kişilik kısmı çalışmaların ardından ziyarete açıldı. Perge Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Aytaç Dönmez, yapının Antik Dönem’de gladyatör dövüşlerinin ve hayvan avlarının yapıldığı bir amfitiyatroya dönüştürüldüğünü belirterek “Alan yaklaşık 5 bin kişilik bir kapasiteye sahip. Stadyumun tamamı 30 bin kişilik ancak açılan bölümün özellikle arena kısmı gösteriler için de çok uygun bir alan. Antalya‘ya yeni bir gösteri alanı da kazandırmak istiyoruz arkeolojik bulgular dışında” dedi.
  • Antalya’da düzenlenen 23. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri kapsamında 17 ülkeden arkeologlar kültürel zenginlikleri gözlemledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Dünya Sualtı Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, Kemer ilçesinde büyük ilgi gördü. Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, etkinliğin Kemer’in turizm potansiyelini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu söyledi. 
  • Antalya’nın Kumluca ilçesinde Kaçakçılık ile Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında; 1 milyon 760 bin dolu makaron ve 180 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
  • Gazipaşa Fen Lisesi’nde Hatay’a destek panayırı düzenlendi. Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Fen Lisesi, Hatay Kırıkhan’da depremden etkilenen kardeş okul öğrencilerine destek olmak amacıyla okul bahçesinde bir destek panayırı düzenledi. Panayırda elde edilen gelir, Kırıkhan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’ne gönderilecek.
  • Antalya Devlet Opera ve Balesi 2023-2024 sanat sezonuna ‘Rapunzel’ çocuk operası ile veda etmeye hazırlanıyor. Sait Karabulut’un özel olarak opera formatında bestelediği çocuk operası, Bugün saat 11.00-14.00 saatlerinde ve sanat sezonun son temsili 3 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’de Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.
  • Türkiye’nin ev sahipliğinde 1-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 23 Yaş Altı Eskrim Avrupa Şampiyonası, cumartesi günü Antalya Arena Spor Salonu’nda başlıyor.. 34 ülkeden 378 sporcu ve 80 takımın kürsü mücadelesi vereceği organizasyonda; Türkiye’yi 24 ay-yıldızlı eskrimci temsil edecek. 
  • Geçtiğimiz gün Antalya’ya gelen ve kırmızı-beyazlı taraftarlarca coşkulu bir şekilde karşılanan Brezilyalı teknik direktör Alex de Souza, Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 46 yaşındaki çalıştırıcı, rakibiyle çok ciddi mücadele veren dengeli bir Antalyaspor hedeflediklerini söyledi.

Pazartesi görüşmek üzere

ARA REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.