DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C
Çar 35°C

Antalya Bülten – 28.05.2024

Antalya’da dünün özeti, bugünün gündemi …

ARA REKLAM ALANI

  • Antalyada Uyuşturucu Madde İmalathanesinde Rekor Düzeyde Metamfetamin Yakalandı. Bu yakalama tek seferde yapılan en büyük Metamfetamin yakalaması  olarak kayıtlara geçti, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü birimlerince il genelinde uyuşturucu maddelerin kaynağının kurutulması, ticaretinin ve kullanımının engellenmesi amacıyla uyuşturucu madde naklederek ticaretini yapan şahıs ve gruplara yönelik olarak yürütülen çalışmalarda;Toplamda -81 Kilo 560 gram Metamfetamin maddesi,-529 Adet çeşitli ebatlarda yaklaşık 1.337.565 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid A4 maddesi,-4 Kilo 835 gram Eroin maddesi,-7.500 Adet Ecstacy hap,-5 Adet hassas terazi ele geçirilerek, Şüpheli toplam 12 şahıs “Uyuşturucu Ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Sağlamak” suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

 

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’daki Aspendos Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarında Roma İmparatorluğu Dönemi’ne ait 2 bin yıllık Zeus ve Aphrodite heykellerinin bulunduğunu duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aspendos Antik Kenti’nde ‘Geleceğe Miras’ projemiz kapsamında yürütülen kazı çalışmalarında Roma İmparatorluk dönemine ait 2 muhteşem heykel keşfedildi. Zeus ve Aphrodite’nin 2 bin yıllık büyüleyici zarif tasvirleri, İki Katlı Dükkanlar-Stoa Kompleksi’nde yürütülen kazı çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkarıldı. Ayağa kaldıracağımız eserlerin, yapıların ülkemiz kültür ve turizm hayatına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı

 

  • Antalya’da turizmciler, kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını talep ediyor. AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, 15-23 Haziran tarihleri arasında 9 günlük tatilin iç turizmi canlandıracağını belirtti. 14 Haziran’da okulların kapanması ve Avrupa Futbol Şampiyonası’nın başlamasıyla Almanya’dan gelen turist sayısında düşüş bekleyen sektör, erken rezervasyon indirimleri sunarak bu boşluğu doldurmayı hedefliyor. Antalya’da otellerin doluluk oranlarının Haziran ayında yüzde 90’ın üzerine çıkması bekleniyor.

 

  • Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, uzun süredir mücadele ettiği korsan taşımacılık konusunda önemli bir gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Alkan, TBMM’de alınan kararla, korsan taksi taşımacılığı başta olmak üzere yasal izni olmayan tüm uygulamalara internet ortamında erişim engeli yetkisinin reklam kuruluna verildiğini açıkladı..

  • Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Demokrasiye Yolculuk: Türkiye’nin Demokrasi Hikâyesini Keşfetmek” projesi çerçevesinde Antalya’dan 75 öğrenci ve 6 öğretmen, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nı ziyaret etti. Öğrenciler, 27 Mayıs darbesinin 64. yıldönümünde Yassıada’da gerçekleştirilen Yüksek Adalet Divanı yargılamalarının sergilendiği müzeyi gezdi.

  • Antalyaspor’da teknik direktörlük koltuğuna oturacak olan Alex de Souza, gelecek sezonun hazırlıkları kapsamında bu akşam Antalya’ya gelecek. Antalyaspor’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Alex de Souza’nın bu akşam saat 21.30’da Antalya’ya gelmesi planlanıyor. Kulüp yetkilileri, Brezilyalı teknik adamla 2 yıllık bir sözleşme imzalanmasını bekliyor. Alex de Souza’nın Antalyaspor’daki yardımcılığını ise eski takım arkadaşı Mehmet Aurelio yapacak.

Yarın görüşürüz…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.