DOLAR 34,2259
EURO 37,0653
ALTIN 2.994,41
BIST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Sal 26°C
Çar 27°C
Per 27°C
Cum 28°C

Antalya Bülten – 12. 06 .2024

Antalya’da son 24 saatte öne çıkan gelişmeler;

ARA REKLAM ALANI
  • Antalya’daki teleferik kazasının sanıkları dün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Antalya’da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasının ilk duruşmasında tutuklu yargılanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 7 Ağustos’a ertelendi.
  • Antalya’nın Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi Soğucaksu mevkisindeki ormanlık alanda dün henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangın bölgesine sevk edildi. Helikopter ve 5 arazözle yapılan müdahale sonucu alevler kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 5 dönüm ormanlık alan zarar gördü.
  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede kurbanlık satış alanlarında periyodik ilaçlama yapıyor. Bayram boyunca ekipler, kesim noktalarında da hijyen nöbetinde olacak. Çalışmalar, 19 ilçede belirlenen 131 satış noktasında ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde sürdürülüyor. Bu faaliyetler ile vektör özelliği taşıyan canlıların üremesi engellenerek, vatandaşların kurban alım satım işlemlerini sağlıklı bir ortamda yapmaları sağlanıyor. İlaçlama ekipleri bayram boyunca 19 ilçede belirlenen 186 kesim noktasında da vektörle mücadelesine devam edecek.
  • Havalar ısındı, yılanlar ortaya çıktı. İtfaiyeden yılan operasyonu. Antalya’nın Serik ilçesinde park halindeki araca giren yılanı itfaiye ekipleri çıkarttı. Olay, Serik ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de yaşandı. Aracına binmek isteyen vatandaş, yılanı fark ederek hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, kontrolü bir şekilde yılanı aracın altından çıkardı. Yılan daha sonra yaşadığı doğal ortama bırakıldı.
  • Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Akdeniz Üniversitesi ve BATEMile birlikte gerçekleştirilen  mera ve yaylak ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projenin temel amacı, mera ve yaylak alanlarının verimliliğini arttırmak, buralardaki bitki örtüsünü korumak ve iyileştirmek. Bu hedef doğrultusunda, alanda yürütülen faaliyetler arasında vejetasyon izleme, toprak analizleri ve bitki türlerinin tespiti yer alıyor. Ayrıca, bölgedeki çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine yönelik eğitimler düzenlenerek, sürdürülebilir tarım ve hayvancılık uygulamaları teşvik ediliyor.
  • Orkinoslar uydu cihazı ile takip edilecek! Antalya’nın Alanya ilçesi açıklarında orkinos balığının göç güzergahı, üreme ve beslenme alanları hakkında veri toplamak amacıyla 32 orkinos balığına uydu bağlantılı elektronik cihaz takıldı. Cihazlar 1 yıl balıklarda kalacak.
  • Antalya’da bu yıl yedincisi düzenlenen Antalya Akra Caz Festivali’nde, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, sanatseverlerle buluştu. Akra Hotel tarafından düzenlenen, Türk Hava Yollarının ulaşım sponsoru olduğu festival kapsamındaki konser, hotelin açık hava sahnesinde gerçekleştirildi.

Yarın görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.