DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Cts 38°C
Paz 38°C
Pts 37°C
Sal 37°C

Antalya Bülten-10.06.2024

Merhaba…

ARA REKLAM ALANI

Antalya’da hafta sonunun özeti ve bugünün gündemi;

  • Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde çıkan yangında, içerisinde kimyasal tarım ürünlerinin bulunduğu fabrika kullanılamaz hale geldi. Antalya’nın Manavgat ilçesinde 3 farklı noktada eş zamanlı çıkan yangın itfaiye, belediye, orman işletme ekipleri ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü. Antalya’nın Köprülü Kanyon Milli Parkı’ndaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekiplerin 4 saatlik müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Bölgede yaklaşık bir hektar ormanlık alan zarar gördü. Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan toptancı halinde yangın çıktı. Ardiyelerdeki karton ve plastik malzemelerin müdahaleyi zorlaştırdığı yangın, ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

  • Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik Alanya’da çok sayıda mahallede eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

  • Çocuk hakları ve refahı kurultayı Antalya’da düzenleniyor. 12 Haziran’da, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Konferans Salonu, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” kapsamında gerçekleştirilecek olan “Çocuk Hakları ve Refahı Kurultayı”, saat 10.00 – 17.30 arasında yapılacak. Etkinlik, çocuk işçiliği ile mücadele ve çocuk haklarının korunması konularında farkındalığı artırmayı hedefliyor.

  • İsrail’in Filistin’in Gazze kentindeki saldırıları yaklaşık 8 aydır devam ederken, Türkiye’den de bu katliamlara tepkiler sürüyor. Direniş Çadırı Sivil İnisiyatif adına Alanya Hacet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar İsrail’in saldırılarına tepki gösterdi. Meydanda toplanan vatandaşlar Filistin ve Türk bayrakları taşıyarak İsrail aleyhine sloganlar attılar.

  • Antalya’nın Manavgat ilçesinde “Dalsın Kızlar” projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 98 cesur kadın, ilk kez su altı dalışı gerçekleştirdi. Doğanın ve denizin büyüleyici güzelliğini keşfetmek için bir araya gelen kadınlar, Manavgat’ın berrak sularında unutulmaz bir deneyim yaşadı. “Dalsın Kızlar” etkinliği, kadınların su altı deneyimlerini arttırarak dalış sporuna olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.

  • Antalya’da Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu ve Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneğince “Yaza Merhaba” konseri gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Umut Işığı Türk Halk Müziği Korosu konserine TRT İstanbul Radyosu nefesli sazlar sanatçısı Zafer Taştan konuk oldu

  • Kültürel mirası kutlamaya ve korumayı amaçlayan Antalya 1. Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali, 24-28 Haziran tarihlerinde Antalya Cam Piramit Salonu’nda ziyaret edilebilecek. Dünya El Sanatları Konseyi (WCC) tarafından ilk kez Antalya adıyla yıllık takvime alınan festivale UNESCO da destek verecek. 

Yarın görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.