DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Cts 38°C
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C

Antalya Bülten- 05.06.2024

Antalya’da dünün özeti, bugünün gündemi;

ARA REKLAM ALANI
  • Antalya’da İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinesinde kıyı şeridindeki 28 il için geçtiğimiz hafta başlatılan Denizler Halkındır Projesi kapsamında toplantı gerçekleştirildi. Antalya Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Denizlerin halkın olduğuna vurgu yaptı. Vali Şahin, öncelik olarak sahil ve denizlerimizde kaçak olarak faaliyet gösteren çardak, karavan, konteyner, beach park gibi yapıları ortadan kaldıracaklarını ifade etti.
  • Antalya, yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında rekorunu tazeledi. Yılın ilk 5 ayında ağırlanan ziyaretçi sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16.26 arttı. Turizmde tüm zamanların en iyi başlangıcı rekorunu tazeleyen Antalya, ilk 5 ayda toplam 3 milyon 959 bin 267 ziyaretçi ağırladı.
  • Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden FTI’nin iflas başvurusuyla ilgili olarak Alanya’daki turizmci dernek yöneticileriyle yapılan toplantının ardından, “Şu an çok net bir şey yok ama 10 Haziran’a kadar Almanya’dan gelen uçuşlar durdurulmuş durumda. Sigorta şirketlerinin sorumlulukları var onlar devrede. En azından konaklayanlar için bir kayıp yaşanmayacak” açıklamasını yaptı.
  • BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Batı Akdeniz’in ocak- mayıs ilk 5 aylık ihracatının 1 milyar 109 milyon 815 bin dolara ulaştığını açıkladı. BAİB Başkanı Çavuşoğlu, “Bölgeden Mayıs ayında gerçekleşen ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,17 oranında artışla 236 milyon 598 bin dolar olduğunu. Beş aylık dönemde 1989 ihracatçı firma, Antalya, Burdur ve Isparta’nın ihraç ürünlerini 162 ülke ve bölgedeki alıcılara ulaştırdı” dedi.
  • Antalya’da orman yangını. Antalya’nın Aksu ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Havadan ve karadan yoğun müdahale edilen alevler kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.
  • Antalya’nın Manavgat ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü’ne hibe edilen ağaçların üçüncü kişilere satıldığının tespit edilmesi üzerine başlatılan ‘zimmet’ soruşturmasında Orman İşletme Müdürü A.A. ve eşi A.A.’nın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.
  • Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin güvenli bir şekilde tatillerini yapıp, memnun olarak ülkelerine dönmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Antalya Rehberler Odası  işbirliğinde tur ve transfer servisleri denetlendi. Yıl başından bu yana yapılan denetimlerde binin üzerinde araç kontrol edildi ve kurallara uymayanlara 392 bin 697 lira idari para cezası verildi.
  • Türkiye ile Kazakistan Golf Federasyonlarının iş birliğiyle iki ülke arasında düzenlenen Dostluk Golf Turnuvası, Antalya’da başladı. Belek Turizm Merkezi’ndeki Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada 48 golfçü mücadele ediyor. Organizasyon 6 Haziran’da ödül töreni ile sona erecek.

Yarın görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.