DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C
Çar 35°C

Antalya Bülten -04.06.2024

Antalya’da dünün özeti, bugünün gündemi;

ARA REKLAM ALANI
  • Hava sıcaklığıyla başlıyoruz. Antalya’da dün termometreler 41 dereceyi gördü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından turizm kenti Antalya’da, sıcak hava etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığının 41 dereceye kadar çıktığı kent merkezinde deniz suyu sıcaklığı 24 derece ölçülürken, nem oranı yüzde 36 seviyelerinde seyretti. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler de sahillere akın etti.
  • Antalya Valisi Hulusi Hulusi Şahin, MÜSİAD Antalya’nın Düzenlediği Dost Meclisi Toplantısının Onur Konuğu Oldu. Dost Meclisi’nde konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, “Ülkemizin milli değerlerine bağlı, derdi memleket olan siz değerli MÜSİAD üyelerinin çalışmaları ve gayretleri ile daha fazla üretim ve ihracat yaparak ülkemizin kalkınması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye olarak maddi ve siyasi gücümüz daha fazla olduğunda bu bölgede ve İslam coğrafyasında birileri bir şey yaparken Türkiye ne der nasıl davranır diye düşünmeli” ifadelerini kullandı. Filistin’den bahseden Vali Şahin, “Bugün vermek istediğim mesaj Siyonizm’in nasıl insanlık dışı katliam, soykırım yaptığıdır. Bizler dünyada 1.8 milyar Müslüman bir olmalı, birlik olmalı ve buna son vermek için çalışmalıyız” dedi.
  • Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) Alanya Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlediği Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi ALTSO Meclis Salonu’nda başladı. Toplamda 2 gün sürecek eğitimlerin birinci gününde; sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı ve tütün bağımlılığı anlatıldı.
  • Yaz aylarının gelmesi ile birlikte özellikle turistlerin yoğunlukta olduğu bölgelerde faaliyet gösteren safari ve benzeri araçlara yönelik denetimler sıklaştı. Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler bölgede faaliyet gösteren safari araçlarını denetleyerek sürücü ve yolcuları bilgilendirdi.
  • Perge Antik Kenti’nin önemli yapılarından Kestros Çesmesi, yaklaşık bin 800 yıl aradan sonra yeniden su ile buluşacak. 2022 yılında gerçekleştirilen deneme sayesinde çeşmeden su akıtılarak yapının günümüzdeki durumu hakkında gözlemlerde bulunulmuştu. Perge Antik Kenti kazı başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Dönmez, “İki ay sonra artık çeşmeden ve havuzdan su akmaya başlayacak” dedi.
  • Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Üçüncü Korkuteli Eğitim Şenliği” Kitap fuarı ile devam etti. 45 yayınevi, 39 yazarın, binlerce Kitap’ın yer aldığı kitap fuarı yoğun ilgi gördü.
  • Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Antalya İl Temsilciliği tarafından bu yıl 12. defa düzenlenen Yaşar Aktay ve Ahmet Doğan Sarıkay’ı Anma Turnuvası, Antalya Spor Salonu’nda yapıldı. İl genelinde gerçekleştirilen turnuvaya katılan kırmızı-beyazlı raketler, çeşitli yaş kategorilerinde en ön sıralarda yer alarak önemli bir başarıya imza attı.
  • Antalya’da düzenlenen Minikler Cimnastik İl Birinciliği Müsabakalarında Antalyaspor’un minik cimnastikçileri, takım ve bireysel kategorilerde üstün performans sergileyerek birincilikleri kimseye bırakmadı.

Yarın görüşmek üzere..

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.