DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Cts 38°C
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C

Antalya Bülten- 03.06.2024

Antalya’da hafta sonunun özeti, bugünün gündemi;

ARA REKLAM ALANI
  • Antalya Gazeteciler Cemiyetinin  “2023 Yılı Antalya Basın Ödülleri”, törenle sahiplerine verildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin Konyaaltı ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, gelinen noktada ülke gündeminin sosyal medya tarafından belirlendiğini söyledi. Bunun son derece sağlıksız bir durum olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu: “Halbuki şehirlerin hafızası gazeteciler, toplumun vicdanı gazeteciler. Kendi etik kuralları çerçevesinde işlerini yaparken sorumlulukla hareket eden yine gazeteciler. Gazetelerin yaşaması lazım, gazeteler yaşarsa gerçekten o anayasal hak olan toplumun haber alma hakkı tam olarak tezahür eder. Aksi takdirde sosyal medyanın insafına bırakırsak kimin bizi ne kadar manipüle edeceğini biz nereden bileceğiz.” dedi. Gecede jüri özel ödülü kategorisinde TRT’den Ceyda Muslu ve Sayit Ersan, en iyi görüntü dalında TRT’den Ömer Ufuk Ulusoy ödüle layık görüldü.
  • Antalya Hükümet Konağı, yenilenebilir enerji üretiminin yaygınlaştırılması ve Yeşil Enerji projesi kapsamında Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sertifikası aldı. CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç’ Antalya Valiliği’nin tescilli binası olan Hükümet Konağının, Ocak 2023 –2024 dönemleri arasında elektrik enerjisi tüketiminin 250 MWh’ lık kısmını kendi imkanları ile yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayarak yerli ve çevreci enerji üretimine sağladığı katkılardan dolayı Vali Hulusi Şahin’e Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti sertifikasını takdim etti.
  • Antalya Ticaret Borsası mayıs ayı hal endeksini açıkladı. Mayıs ayında miktar ve fiyat endekslerindeki aylık değişimler, domates için son 6 yılın miktarda ortalama üstünde artış, ve fiyatta ise rekora yakın azalış olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre (aylık) domates işlem miktar endeksi, Mayıs ayında yüzde 16.67 artarken, işlem fiyat endeksi aylık yüzde 36.21 azaldı.
  • TRT Antalya Radyosu Türk Halk Müziği Çocuk ve Gençlik Korolarının yıl sonu konseri, Antalya’nın Kepez ilçesindeki Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 1 Haziran Cumartesi akşamı düzenlenen konserin sunuculuğunu TRT Antalya Radyosu‘ndan Tayfun Yönlü gerçekleştirdi. TRT Antalya THM Gençlik Korosu, THM Koro Şefi Doç. Dr. Sevilay Gök yönetiminde repertuvarını seslendirdi. Konserde TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Mustafa Arı sahne alarak, türküleriyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Konsere, TRT  Antalya  Bölge Müdürü Hikmet Kocaman  ve TRT Antalya Radyo Müdürü Yardımcısı İbrahim Güneştekin de katıldı.
  • Antalya’da düzenlenen 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Fransa, şampiyonluğa ulaştı. Serik’te gerçekleştirilen şampiyonanın final maçında Fransa ile Ukrayna, Mardan Stadı’nda karşılaştı. Normal süresi 1-1 berabere biten maçta rakibini uzatmalarda 3-2 yenen Fransa, kupanın sahibi oldu. Türkiye, şampiyonayı üçüncü tamamladı.
  • Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Deniz Küreği Türkiye Kupası yarışları, final müsabakalarıyla tamamlandı. Türkiye Kürek Federasyonu tarafından gerçekleştirilen organizasyona, 19 kulüpten 200’ü aşkın sporcu katıldı.

Yarın görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.