DOLAR 32,5032
EURO 34,9839
ALTIN 2.430,21
BIST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Ali Sazan: Basın özgür değilse, düşüncede özgür değildir!

Memleket Partisi Manavgat İlçe Başkanı Ali Sazan,24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında ‘Bir ülkede basın özgür değilse ve sansüre tabi tutuluyorsa o ülkede düşüncede özgür değildir.’ dedi.

A+
A-

Ali Sazan’ın 24 Temmuz mesajı;

ARA REKLAM ALANI

“Basın özgürlüğü bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergesidir. Bir ülkede basın özgür değilse ve sansüre tabi tutuluyorsa o ülkede düşüncede özgür değildir. Basın özgürlüğü ve düşünce özgürlüğü birbirini tamamlayan iç içe geçmiş kavramlardır.

Düşüncenin özgür olmadığı bir ülkede bilimde, sanatta, teknolojide ilerleme göstermek mümkün değildir. Gelişme düşüncenin özgürleşmesi ile başlar. Günümüzden 114 yıl (1908) önce basında sansürün kaldırılması ile birlikte sansürün kaldırıldığı gün Basın Bayramı olarak kutlanmaya başladı.

Ülkemizde iktidar tarafından her alanda yapılan baskı ve oto kontrol basın üzerinde de oldukça yoğun bir biçimde yapılmaktadır. Oldukça zor koşullarda görev yapmaya çalışan ve demokrasinin işlerlik kazanmasında çok önemli rol üstlenen basın mensuplarının çalışma koşulları maalesef gün geçtikçe daha kötüye gitmektedir. Baskılar her geçen gün daha da artmaktadır.

Basının serbestçe kendini ifade edebildiği özgür ve sansürsüz bir Türkiye de yaşamak ümidi ile Basın mensuplarının 24 -Temmuz Basın Bayramını kutluyorum.”  

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.