DOLAR 34,2589
EURO 36,9739
ALTIN 3.031,69
BIST 8.748,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

Ahmet Özden: Karlılıklar %25 e kadar düşebilir

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden, turizm sektörünün son durumunu değerlendirdi. Maliyet artışları ve döviz baskısının etkisini vurgulayan Özden, işletmelerin fiyatları artırmak zorunda kaldığı bu dönemde, Almanya ve Avrupa pazarının Rusya’yı geride bırakabileceğini söyledi. Ahmet Özden, “Maliyetlerin artması ve döviz kurlarının sabit kalması, işletmelerin karlılığını %25’e kadar düşürebilir” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Artan maliyetler ve baskılanan döviz kuru nedeniyle fiyat yükselten oteller Rus turiste pahalı gelince Temmuz dolulukları özellikle Antalya bölgesinde beklenenin altında kaldı. Sektör temsilcileri, bu yıl Almanların birinci sırayı Ruslardan alacağı görüşünde. Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden turizm sektörünün son durumunu değerlendirdi.

‘MALİYET ARTIŞLARINA BAĞLI OLARAK,  FİYAT ARTIŞLARI KAÇINILMAZ’

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA)   Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden, “Yaşanan ekonomik krizden dolayı maliyetlerinin de artmış olması itibariyle fiyat artışı kaçınılmaz olmak zorunda kalındı. Döviz kurunun ciddi anlamda baskılanmasından ziyade yani belli bir oranda sabit gitmesinden dolayı ister istemez maliyetlerin artmasıyla, dövizin artmamasından dolayı fiyat artışına girmek zorunda kalındı. Geçmiş dönemlerde birinci sürekli Rusya almakla birlikte bu dönem itibariyle büyük bir ihtimalle bu Almanya’yı ve Avrupa pazarını öne çıkacak vaziyette.”

‘MANAVGAT-SİDE BÖLGESİ ŞANSLI’

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA)  Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden , “Özellikle Manavgat Şide ölçeğinde Alman destinasyonu olmamızdan ve Avrupa destinasyonu olmamızdan dolayı biz bir şekilde şanslıyız.   Ama bu aynı şans Antalya ölçeğinde baktığımız zaman Kemer için söyleyemeyiz. Alanya için bir nebze bir tık daha bu bağlamda söyleyemeyiz. Manavgat Side destinasyonunda işletmelerin durumuna göre %60 ile %80 arasında doluluklar mevcut olup işletmesine göre %85 doluluğa sahip tesislerimiz var. %100 dolu olan tesislerimiz de var.”

Ahmet Özden – TGA. Yönetim Kurulu Üyesi

‘YIL SONU KARLILIK ORANLARINDA %25’E VARAN DÜŞÜŞLER OLACAKTIR’

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA)  Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden ,  “Maliyetlerin gerçekten çok ciddi anlamda arttığı için şu an itibariyle fiyat artışlarıda kaçınılmaz. Bu maliyetlerle bu döviz kurunun bu şekilde devam etmesi durumunda işletmelerin durumuna göre minimum %15’ten başlamak üzere %25’in üzerine çıkacak şekilde karlılıklar düşecektir. “

KRİZ SADECE ÜLKEMİZDE DEĞİL DÜNYADA HAKİM

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA)  Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden ,  “Sadece Türkiye olarak bunu böyle bu gözle görmemek lazım. Dünyadaki yaşanan ekonomik kriz, sınır komşularımızdaki yaşanan yani hala Suriye’deki iç savaşın durumunun ortaya net olarak konmaması, özellikle Ukrayna ve Rusya’nın arasındaki devam eden savaş  ciddi anlamda mevcut durumu etkilemekte” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.