DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C
Çar 35°C

56. Ulusal Oftalmoloji Kongresi

56. Ulusal Oftalmoloji Kongresi’nde Antalya Daily News’e açıklamalarda bulunan TOD Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, “Etrafımızdaki ülkelerden özellikle Avrupa ülkelerinden bunlara talep var. Türkiye’de hekimliğin şartları çok zor. Maalesef hekim göçüde başladı. Çünkü yetişmiş hekimlerimiz yurt dışında tercih ediliyor. Biz bir an önce gerekli önlemlerin alınarak durmasını istiyoruz” dedi.

ARA REKLAM ALANI

78 FİRMA, 350 TEMSİLCİ

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) ‘56. Ulusal Oftalmoloji Kongresi’ni 21 ülkeden 2 bin bilim insanın katılımıyla Antalya’da gerçekleştirdi. TOD Diyarbakır Şubesinin desteğiyle gerçekleştirilen programda, 78 firma ve 350 firma temsilcisi stantlar kurarak ürünlerini tanıttı.

2000 BİLİM İNSANI ANTALYA’DA BULUŞTU

Göz hastalıkları ve göz sağlığı alanında gelişmelerin ele alındığı, eğitimlerin verildiği  kongreye, İngiltere, Almanya, Fransa, Yunanistan, Danimarka, İtalya, ABD, Kanada, Brezilya’nın da aralarında bulunduğu 21 ülkeden, 2 bin bilim insanı katıldı. Beş gün süren kongrede 681 Türk ve 29 yabancı bilim insanı sunum gerçekleştirdi.

‘EN ÖNEMLİ BİLİMSEL AKTİVİTEMİZ’

Türkiye’nin en köklü meslek kuruluşlarından biri olarak Türk göz hekimlerinin mesleki becerilerini ve deneyimlerini artırmak amacıyla eğitim çalışmaları ve etkinlikler düzenlediklerini belirten TOD Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, Derneğin yıl boyunca çok sayıda eğitim seminerleri düzenlediğini, Ulusal Oftalmoloji Kongresi’nin de TOD’un en önemli bilimsel aktivitesi olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Ziya Kapran – TOD Başkanı

HEKİMLERİMİZE AVRUPA’DAN TALEP VAR

Hekim göçünün önüne geçilmesi gerektiğini kaydeden TOD Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran; “Ben hekimlerimizin ne kadar zor yetiştiğini ve bilgi birikimlerinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Etrafımızdaki ülkelerden özellikle Avrupa ülkelerinden bunlara talep var. Türkiye’de hekimliğin şartları çok zor. Maalesef hekim göçüde başladı. Çünkü yetişmiş hekimlerimiz yurt dışında tercih ediliyor.” dedi. Biz bir an önce gerekli önlemlerin alınarak durmasını istiyoruz. Çünkü çok zor yetişiyor bir hekim. Biz de çok emek veriyoruz eğiticiler olarak. Hekimlerimizin yurt dışına gidip orada çalışmalarındansa burada halkın göz sağlığına yönelik hizmet vermeleri çok önemli. Hekimlerimizin fiziki şartlarının düzeltilmesi gerekiyor. Maddi şartların düzeltilmesi gerekiyor. Hükumetin veya idarecilerin bu konuda daha etkin çalışmalarına ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.